Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Zico'nun ayrılma nedeni! - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Zico, Cihan Haber Ajansı'na çarpıcı açıklamalar yaptı. Sarı-lacivertli takımdan ayrılmasının nedenini anlatan Brezilyalı hoca, "Yönetim ile hoca arasında bir mesafe olmalı. Çalıştırıcı, futbolcularla bir arada olan, onları en iyi tanıyan kişidir. Teknik adam ile yönetim arasında bir sürü aracı vardır ve bir çok mesele çalıştırıcıya ulaştırılmadan bunlar tarafından halledilmelidir. Ama çoğu zaman yönetim direkt hoca ile muhatap olabiliyor. Bu benim prensiplerime aykırı. Kısacası yönetici, teknik adamlığa; teknik adam yöneticiliğe soyunmamalıdır" diye konuştu. Brezilyalı hoca, başkan Aziz Yıldırım'ın, "Zico kendisi ve yardımcıları için çok para istedi" sözleri için, "Biri abim Edu olmak üzere iki yardımcıyla çalışmak isteğim doğru. Ama bu paraya takılan bir sorun değildi. Yönetim 'Sen bunlarla çalışmayacaksın, sadece bizimle çalışacaksın' deseydi sorun çıkmazdı. Ama bu sorunun paradan kaynaklandığına inanmıyorum" dedi.

        AYRILMAK ZOR GELDİ Türkiye'den teklif alması halinde; saygı, güven ve inançla döneceğini söyleyen Zico, "Ayrıldığım F.Bahçe ile Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkmıştık. Ayrılmak çok zor geldi. Çünkü bulunduğunuz takım adına kendinize güveninizin olduğu ve yeni planlar, hesaplar yaptığınız bir sırada bu takımdan ayrılmanız çok zor. Ama şunu belirteyim ayrılmamdaki asıl sebeplerden biri yönetimle olan uyuşmazlık ve takımdaki idari bakış açısının değişmesi oldu. Net bir ifadeyle benim futbol bakış açımla yönetimin futbol bakış açıları uyuşmadı. Şunu da belirteyim ayrılırken buruktum ama başım dikti. Evimi terk edip, aracımın anahtarını teslim ederken de kolay olmadı. Takımdan kimse yanıdma değildi. Bir telefon eden bile olmadı. İşlerimi tercümanım Samet'le hallettim" yorumunda bulundu.

        DERBİ YENİ SAYFA AÇTI

        Fenerbahçe-Galatasaray derbisini zevkle izlediğini ama 4-1'lik sonucu beklemediğini söyleyen Zico, "F.Bahçe bu galibiyetle yeni bir sayfa açtı. Şu anda en güçlü teknik direktörlerden birinin idaresinde, dünyanın önde gelen futbolcularından kurulu bir takım. Gücünü Galatasaray derbisinde gösterdi. Bu kadroya ek bir transfer yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum" dedi.

        TÜRKİYE'YE ŞANS LAZIM

        Yeni takımı Bunyodkur'un başında Özbekistan şampiyonluğu sevincini yaşayan Zico, Türk Milli Takımı'nın 2010 Dünya Kupası finallerindeki şansı için, "Önce gruptan çıkması gerekiyor. İspanya gibi bir rakipleri var. Burada biraz da şans lazım" diye konuştu. Sabah

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ