Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor 'Kurtar duruşu' - Futbol Haberleri

        Kurtar, düzenlediği basın toplantısında, maçın ardından özellikle ulusal basında, ''Tello ve Delgado kötüydü'' yönünde çıkan haberlere içerlediğini, kimsenin konuya Bursaspor'un orta alanda iyi oynadığına dair bakmadığını söyledi.

        Beşiktaş'ın ilk yarıda etkili görünmesine karşın maç boyunca net bir gol pozisyonunun bulunmadığını dile getiren Kurtar, ''Aksine bizim daha tehlikeli pozisyonlarımız vardı. Medya, olaya Beşiktaş penceresinden baktı. Delgado ve Tello'nun kötülüğünden bahsediliyor. Demek ki bizim orta sahamız iyi iş yapmış. Yusuf'u forvete verdik, Melo'yu orta sahaya çektik. Bu sayede Beşiktaş'ın orta kısmını kilitledik'' diye konuştu.

        ''Beşiktaş'a karşı 'Kurtar Duruşu' yaptık. Bu dünyada hiçbir takımın uygulamadığı bir taktik'' diyen kurtar, şöyle devam etti:

        ''Duran toplarla bir şeyler yapmaya çalıştılar, kontrataklarla gelmeye çalıştılar. Biz de bunlara karşı önlemlerimizi almıştık. 'Kurtar duruşu' yapıyoruz biz, daha önce söylemiştim. Dünyada hiçbir takımın yapmadığı taktik. Bu yüzden fazla üzerimize gelemediler. Önemli olan gol yememek. Fenerbahçe maçında duran toptan 2 gol yemiştik. Bunları da dikkate almak gerekir.

        Eldeki kadroyla sistem bu. Rakibe göre bakacağız. Doktorlardan raporu aldıktan sonra kafamda bir sistem belli olur. Bizim futbolcularımız her taktiğe, sisteme uygunlar. İlk defa bu hafta bir aksilik olmasa tam takım çalışacağız.''

        Maçta rakip takımla uğraşmayan Bursasporlu taraftarların çok iyi bir sınav verdiğini anlatan Kurtar, ''Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bana göre, bütün Türkiye mars oldu. Herkes bizim taraftarın taşkınlık yapacağını, saha kapatılacağını falan düşündü ama bütün Türkiye'yi mahcup ettiler. Biz de sahada elimizden geleni yaparak onlara layık olmaya çalıştık'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ