Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Teknik direktör Vitor Pereira futbolcularını Shakhtar maçına motive etmeye çalışıyor - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Ahmet Selim KUL

        Teknik direktör Vitor Pereira, Shakhtar Donetsk maçı için son uyarılarını yapıyor... Sarı- Lacivertliler’in Portekizli çalıştırıcısı idmanlardaki taktiksel çalışmaların yanı sıra oyuncularını ayrıca maça motive etme çabasında. Genç hoca dün sabah yapılan antrenmandan sonra oyuncularına, “Bu akşam (dün) eve gittiğinizde iyice dinlenin ve rahatlayın. Ardından çarşamba günü oynayacağımız maçı önce kafanızda kazanın. Sizi kendinizden daha iyi hiç kimse motive edemez. Bu akşam maçı kafanızda kazanın çarşamba günü de sahada kazanacağız” ifadelerini kullandı.

        TEK TEK GÖRÜŞME

        Pek çok teknik adamın aksine grup toplantılarına çok fazla önem vermeyen Vitor Pereira; Robin van Persie’den Hakan Çinemre’ye kadroda olacak 18 oyuncuyla bire bire görüşmeyi tercih ediyor. Portekizli teknik adam hiç bir oyuncusunu atlamadan tek tek özel toplantılar yapıyor. Bu toplantılara genellikle görüşeceği oyuncunun sahada karşı karşıya geleceği futbolcularla alakalı özel videolar hazırlatarak katılan Pereira, en az yarım saat süren toplantılar gerçekleştiriyor. Bu görüşmelerde Pereira oyuncusuna ne kadar güvendiğini ve ondan beklediklerini de aktarıyor.

        DAR ALAN EMRİ

        Teknik Direktörü Vitor Pereira, Shakhtar Donetsk ile oynanacak maç öncesinde oyuncularına son taktiklerini verirken en çok altını çizdiği konu takımın sahaya yayılışı oldu. Takımın en ileri ucundaki isim ile en gerideki isim arasındaki mesafenin sürekli kontrol edilmesini isteyen Pereira bu alanın sürekli olarak dar tutulmasını istedi. Bu mesafenin artması halinde defansif anlamda çok sıkıntı yaşayacaklarını ifade eden Portekizli hoca, “Oyunun kontrolümüzden çıkmaması için herkesin takım halinde hareket etme konusuna büyük önem vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

        CEZA SAHASINA HÜCUM

        Shakhtar Donetsk ile oynanan ilk maçta gol bulamayan Fenerbahçe’de ikinci maçta bu sorunu ortadan kaldırıp 1’den fazla gol bulmayı hedefleyen Vitor Pereira, oyuncularına ceza sahası içine daha çok girmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Pereira ceza sahası çevresinde çok fazla dolaşmak yerine ceza sahası içinde kalabalık olmalarını oyuncularından isterken maçta forma giymesi beklenen Souza ve Meireles ikilisine de koordineli bir şekilde sürpriz isim olarak ceza sahası içine akın etmelerini söyledi.

        ATAKLAR KANATLARDAN

        Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Shakhtar Donetsk’e 0-0’ın rövanşında konuk olacak Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira, antrenmanlarda en çok kanat organizasyonlarına ağırlık verdi. Atak merkezini kanatlara oturtmayı hedefleyen Portekizli teknik adam onlarca varyasyonu çalıştırırken forvetlere de ceza sahası içinde hareketli ve koordineli olmalarını öğütledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ