Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Galatasaray-Bursaspor Süper Kupa finaline maç öncesi ve maç içerisinde yaşanan olaylar damgasını vurdu - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray-Bursaspor Süper Kupa finaline maç öncesi ve maç içerisinde yaşanan olaylar damgasını vurdu.

        2

        GALATASARAY OTOBÜSÜNE SALDIRI
        Bir grup Bursaspor taraftarı, Galatasaray takım otübüsüne taşlı saldırıda bulundu. Galatasaray kafilesini taşıyan otobüs, stada yanlış kapıdan sokulunca Bursaspor taraftarlarıyla karşılaştı. Yaklaşık 50 kişilik taraftar grubu, çekiç ve taşlarla otobüse saldırdı. Futbolcuların zarar görmediği olayda, otobüsün sol arka tarafındaki korumalı camların ilk katı kırıldı.

        3

        BOMBA ARAMASI DA YAPILDI
        Öte yandan, stat ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. 2 bin 780 görevli güvenliği sağlarken, karşılaşma öncesi stat içi ve dışında bomba araması da yapıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, aramanın rutin uygulma olduğunu bildirdi.

        4

        Açıklamada, "Maç öncesinde statta tribünlerin boşaltılmasıyla ilgili yapılan uygulama, rutin bir uygulamadır. Yapılan işlem bomba ihbarı ile ilgili değildir" denildi. Bir helikopter de güvenlik noktasında havadan destek verdi.

        5

        GALATASARAY'DAN SERT AÇIKLAMA
        Galatasaray Kulübü, Bursaspor ile yapılan TFF Süper Kupa maçı öncesinde takım otobüsüne yapılan saldırıyı kınadı.

        6

        Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda oynanan karşılaşma öncesinde futbol takımını taşıyan otobüse gerçekleştirilen saldırının "çirkin" olduğu belirtilerek, olayın sportmenlik ile bağdaşmayan görüntülerin ortaya çıkmasına sebep olduğu kaydedildi.

        7

        Açıklamada, olayın Galatasaray takım otobüsünün güvenlik güçleri tarafından Bursaspor taraftarlarının arasından Osmanlı Stadı'na getirildiği sırada yaşandığı vurgulanarak, şu ifadeler kullanıldı:

        8

        "Galatasaray otobüsünün stada giriş yaptığını gören Bursasporlu taraftarlar, sarı-kırmızılı futbolcuları taşıyan otobüse yabancı madde yağdırdı. Galatasaray takım otobüsünün camları iki farklı yerden patlarken, olaylar Bursasporlu yöneticilerin de gayretleri sonunda büyümeden önlendi. Galatasaraylı futbolcuların yara almadan atlattığı olayı gerçekleştiren kişileri kınarken, bu olayın Bursaspor ve Galatasaray camiaları arasındaki dostluğa gölge düşürmeyeceğinin de altını çizmek isteriz."

        9

        ERMAN TOROĞLU'NDAN İNCİLER...
        Maçın henüz 3. dakikasında Bursaspor'un atağında Bakambu vurdu, seken topta Ozan vurdu. Muslera peş peşe inanılmaz iki kurtarış yaptı.

        10

        Karşılaşmanın yorumcusu Erman Toroğlu, Muslera'nın kurtarışları sonrası, "Muslera ahtapot gibi ya. Bir oradan çıkarıyor, bir buradan çıkarıyor. Uçak düşse kurtarır" dedi. Bu yorum sosyal medyada da büyük yankı buldu.

        11

        GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALANDI
        Maç sırasında Bursasporlu taraftarlar ile güvenlik güçleri arasında bir tartışma yaşandı.

        12

        Tartışmanın büyümesiyle olay kavgaya dönüştü. Bir güvenlik görevlisi yaralandı.

        13

        HAMZA HAMZAOĞLU ÇILDIRDI
        Galatasaray-Bursaspor maçında dikkat çeken noktalardan biri de Hamza Hamzaoğlu'nun sinirlenmesiydi.

        14

        Tecrübeli teknik adam ilk yarıda yedek kulübesinde oldukça sinirli bir şekilde kameralara yakalandı. Elindeki su şişesini önce yere vuran ardından da yere doğru fırlatan Hamzaoğlu'nu yardımcısı Fuat Buruk sakinleştirdi.

        15

        Yayıncı kuruluş, Hamzaoğlu'nun Muslera'nın topu oyuna geç sokması nedeniyle sinirlendiğini söylerken, kesin sebep net olarak anlaşılamadı.

        16

        Maç sonrası bu olayın sorulduğu Hamzaoğlu ise "İstediğim oyun çıkmadı. O yüzden bu tepkiyi verdim. Bazen olmuyor, çok normal" demekle yetindi.

        17

        SNEIJDER SAHAYI TERK ETTİ
        Maçın 77. dakikasında yerini Umut Bulut'a bırakan Wesley Sneijder, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na tepki olarak sahayı terk etti. Hollandalı oyuncu yedek kulübesi yerine soyunma odasına gitti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ