Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Kevin Grosskreutz kalede bile oynadı! - Galatasaray Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Galatasaray'ın yeni transferi Kevin Grosskreutz'un TFF tarafından lisansı yayınlandı. Felipe Melo ve Alex Telles'in İnter'e transfer olmasının ardından yabancı sayısı 9'a düşen Galatasaray'da Grosskreutz, sayıyı 10'a çıkardı.

        Jürgen Kloop döneminde Dortmund’da adından söz ettiren 27 yaşındaki ünlü futbolcu, Alman Milli Takımı ile Dünya Şampiyonluğu da yaşadı.

        Çok yönlü bir oyuncu olan Grosskreutz’un orijinal mevkisi sol açık. Ancak sağ bekte, sol bekte, orta sahanın her bölgesinde, forvette, hatta kalede bile görev yaptı.

        2013 yılında Dortmund-Hoffenheim maçında kaleci kızarınca, tıpkı Elazığ’da Melo’nun eldivenleri giymesi gibi Grosskreutz da kaleye geçmişti. Ancak penaltı atışını kurtaramamıştı.

        BONSERVİSİ 1 MİLYON EURO

        Bir yıl daha sözleşmesi bulunan Grosskreutz için Alman kulübüyle yapılan görüşmeler sonunda 1.2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşma sağlandı. Dün akşam İstanbul’a gelen Grosskreutz, “G.Saray’a transfer olduğum için çok mutluyum. Beklentilerin farkındayım. Elimden gelenin en iyisini yapacağım” diye konuştu.

        PODOLSKI GİBİ TÜRK MAHALLESİNDE BÜYÜDÜ

        B.Dortmund’un geçen sezon G.Saray’la oynadığı maç sonrası soruları yanıtlayan Kevin Grosskreutz, transfere yeşil ışık yakmıştı. Almanya’da Türk mahallesinde büyüdüğünü ifade eden Grosskreutz, “Hala çok sayıda Türk arkadaşım var. Bir teklif gelirse değerlendirim. G.Saray çok büyük bir marka” demişti. Ve bu dilek gerçeğe dönüştü. Podolski-Grosskreutz ikilisi Milli Takım’dan yakın arkadaş.

        KEVIN DÖNERİ

        Panzer’in, 2014’te bir kebapçıda tartıştığı 3 Köln taraftarının suratına yediği döneri fırlatması Almanya’da çok konuşulmuştu. Bunu fırsata dönüştüren mekan, ‘Kevin döner’ adlı bir menüyü satışa sunmuştu!

        Adı soyadı: Kevin Grosskreutz

        Doğum tarihi: 19.07.1988

        Doğum yeri: Almanya

        Boyu: 1.86 cm

        Mevkii: Defans-Orta saha

        Takımı: Borussia Dortmund

        Sezon Takım Maç Gol

        2009-15 B.Dortmund 233 26

        2008-09 Ahlen 33 6

        SAKATLIĞIYLA İLGİLİ DEDİKODULARA KIZDI

        Geçen sezon sakatlanana kadar 21 maça çıkan Grosskreutz, 7 Şubat’ta önce kas problemi nedeniyle 1.5 ay forma giyemedi. Tam dönecek derken, bel problemi çıktı. Son olarak 2 Mayıs’ta dizinden operasyon geçirdi. Form tutmak için Dortmund’un A2 takımıyla çalışması yönündeki spekülasyonlara kızan Alman oyuncu, “Hazır olmak için kendi isteğimle bunu yapıyorum. 176 Bundesliga maçı oynadım. 1 Şampiyonlar Ligi finalim var. 2 Almanya, 1 Dünya şampiyonluğu kazandım. Bir kere de ağzınızı kapatın” demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ