Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray FIFA Grosskreutz'un lisansını onaylamadı - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Kulübü’nde akıl almaz işler oluyor... 3 aylık transfer dönemi sürecinde sadece Lukas Podolski transferiyle ses getiren Sarı- Kırmızılılar’a son gün yaptığı amatörce hata pahalıya patladı. Transferin son gününde Borussia Dortmund’dan Kevin Grosskreutz’u transfer eden Cimbom, gerekli evrakları FIFA’ya eksik gönderince işler sarpa sardı. Önceki gün ilk olarak FIFA Transfer Matching Sistemine, Grosskreutz transferinin bilgileri girilirken, 23.55’te ekranın donduğu ve evrakların FIFA’ya 00.00.48’de düştüğü belirtilmişti. Bu nedenle de transferdeki son kararı FIFA’nın vereceği açıklanmıştı. Dün akşam saatlerinde de FIFA’dan şoke eden haber geldi. Dünya kulübü Galatasaray’ın ilk günkü “Sadece gecikme var” açıklamasını çürüten FIFA, daha önemli bir skandalın yaşandığını gözler önüne serdi. Sarı-Kırmızılılar’ın yaptığı başvurunun incelendiği ve geç kalınmanın yanı sıra Grosskreutz transferinde eksik, boş ve imzasız evrak (sağlık raporu, sözleşme, kimlik bilgileri vs...) gönderildiği, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığı, transferin gerçekleşmesine kesinlikle izin verilmeyeceği belirtildi. FIFA ayrıca evrakların tam olması halinde gecikmeyi tolere edebileceklerini ve transferin gerçekleşmesine izin verebileceklerini de kaydetti. Öte yandan Sarı-Kırmızılı yönetim, FIFA Tahkim Kurulu’na itiraz edecek.

        PES ARTIK!

        Grosskreutz transferinde bilgilerin FIFA ile paylaşılması esnasında yaşananlar “Yok artık” dedirtti. Dortmund ile yapılan evrak yazışmalarında Alman Kulübü’nden gelen belgelerdeki eksiklikleri tespit eden Sarı-Kırmızılılar, bunların düzeltilip tekrardan kendilerine gönderilmesini istedi. Dortmund’dan gelen doğru ve imzalanmış belgelerin, yanlış ve imzasız belgelerin yanına konulması ise sonun başlangıcı oldu. Zamanın da daralmasıyla G.Saraylı yetkilinin panikle yanlış ve imzasız belgeleri FIFA’ya gönderdiği ve bu nedenle bu skandalın yaşandığı öğrenildi.

        ŞİMDİ NE OLACAK?

        Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Kevin Grosskreutz, FIFA’nın transferine onay vermediği için Ocak ayındaki ara transfere kadar maçlara çıkamayacak. Şu anda Sarı- Kırmızılılar’ın sözleşmeli oyuncusu olan Alman oyuncunun, Avrupa’da transfer sezonu sona erdiği için UEFA’ya bağlı ülkelerde oynama şansı da bulunmuyor. Grosskreutz eğer talep gelmesi halinde transfer sezonu açık olan Avrupa dışındaki ülkelerde oynayabilir. Öte yandan Galatasaray Alman oyuncuyu, Şampiyonlar Ligi kadrosundan da çıkaracak.

        BU NE YAMAN ÇELİŞKİ?

        Galatasaray Kulübü’nün, Grosskreutz transferi ile iki gün üst üste yaptığı açıklamalar kafaları karıştırdı. Önceki gün sadece ekran donması ile ilgili yaşanan sorundan dolayı FIFA’nın son kararı vereceğini ve eksik ve imzasız evraktan hiç bahsetmeyen Sarı- Kırmızılılar, dün yaptığı açıklamada ise “Başvurunun Galatasaray’ın savunmasında olduğu gibi zamanında yapıldığını kabul eden FIFA, ret gerekçesi olarak taranmış evraklardaki imza eksiğini gösterdi. Galatasaray’ın Borussia Dortmund’dan transfer ettiği oyuncu ancak ara transfer döneminden sonra, yani 01.01.2016 tarihi itibariyle Galatasaray formasıyla resmi müsabakalarda yer alabilecek” ifadelerini kullandı.

        HEDEFTEKİ ADAM: UĞUR YILDIZ

        G.Saray’da Grosskreutz transferinde FIFA’ya eksik, boş ve imzasız belge gönderen kişinin kulüp yetkilisi Uğur Yıldız olduğu öğrenildi. Dün yıllık izine çıktığı öğrenilen Yıldız’dan savunma alacak olan yönetim daha sonra yapacağı değerlendirme ile son kararını verecek.

        "GÖZYAŞLARI YALAN SÖYLEMEZ"

        Grosskreutz instagram’dan, “Gözyaşları yalan söylemez. Evde oturup yazdıklarınızı okuyorum. Teşekkürler G.Saray taraftarı” diye yazdı.

        'KOCA ÇINARI REZİL ETTİNİZ"

        ■ Nasıl bir şey bu aklım almıyor, evraklarda imza eksikliği olduğundan FIFA kabul etmemiş, delirmek üzereyim.

        ■ Hizmet etmek istiyorsan, istifa et.

        ■ Yönetim beceriksizlikte çıtayı tepeye koyarak yine tarih yazdı.

        ■ Bu olay Uğur Yıldız diye kimsenin tanımadığı birine yüklenemez. Tüm yönetim istifa edecek.

        ■ Bu kadar başarılı sezonun ardından takımı mahveden kişiye Dursun Özbek denir.

        ■ Vizyonsuz, beceriksiz Başkan istemiyoruz!

        ■ G.Saray’ın gördüğü en basiretsiz Başkan.

        ■ Bunlar Ibrahimovic’i transfer etse, Türkiye’ye getirmeyi unutur.

        'OCAK AYINA KADAR ZAMANIM OLACAK'

        FIFA’nın Galatasaray’a transferine izin vermediği Kevin Grosskreutz, gelişmelerle ilgili konuştu. İstanbul’a geleceğini belirten Alman oyuncu, “Galatasaray’a bu transferi için teşekkür ediyorum. FIFA maalesef transferimi onaylamadı. Yine de bu hafta İstanbul’a gidip, kendime ev bakacağım. Ocak ayına kadar idmanlarda kendimi ispatlamak için zamanım olacak” dedi.

        ASLAN MALİYETİNİ BİLE AÇIKLAMIŞTI

        Bonservis:

        1 milyon 500 bin Euro

        Garanti ücret

        2015-2016:

        1 milyon 850 bin Euro

        2016-2017 ve 2017-2018:

        1 milyon 500 bin Euro

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ