Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa: 0 - Fenerbahçe: 1 | MAÇ SONUCU - Kasımpaşa Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENADA. KASIMPAŞA - FENERBAHÇE MAÇININ ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Kasımpaşa'yı 1-0 yendi. Galibiyet golünü 42. dakikada Josef De Souza kaydetti. Kasımpaşa'da Veysel Sarı, 76. dakikada kırmızı kart gördü. Fenerbahçe bu galibiyetin ardından 10 puana yükselerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Kasımpaşa ise 6 puanda kaldı. Öte yandan Fenerbahçe'nin yeni transferi Lazar Markovic 62. dakikada Van Persie'nin yerine oyuna girdi ve uzatmalarda birlikte 34 dakika sahada kaldı.

        KASIMPAŞA: 0 - FENERBAHÇE: 1

        STAT: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan

        HAKEMLER: Deniz Ateş Bitnel, Alpaslan Dedeş, Erdem Bayık

        KASIMPAŞA: Isaksson, Veysel Sarı, Omeruo, Titi, Veigneau, Donk, Scarione, Hakan Arslan (Dk. 52 Aydın Yılmaz), Castro, Del Valle (Dk. 68 Eren Derdiyok), Adem Büyük (Dk. 85 Malki)

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Kadlec, Caner Erkin, De Souza, Ozan Tufan, Meireles (Dk. 88 Volkan Şen), Nani (Dk. 62 Alper Potuk), Van Persie (Dk. 62 Markovic), Fernandao

        GOL: Dk. 42 De Souza (Fenerbahçe)

        KIRMIZI KART: Dk. 76 Veysel Sarı (Kasımpaşa)

        SARI KARTLAR: Dk. 31 Mehmet Topal, Dk. 75 De Souza, Dk. 87 Fernandao, Dk. 76 Veysel Sarı (Fenerbahçe

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        6. dakikada Van Persie'nin ceza alanı dışından vuruşunda top kaleci Isaksson'da kaldı.

        12. dakikada Del Valle'nin ceza alanı içi sol çaprazdan yaptığı plase vuruşta top az farkla uzak taraftan auta çıktı.

        29. dakikada Ozan'ın orta alandan savunma arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Van Persie, topu kontrol ettikten sonra vuruşunu yaptı ancak kaleci Isaksson meşin yuvarlağın iki hamlede sahibi oldu.

        42. dakikada Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Nani'nin soldan kullandığı köşe atışında altıpas üzerinde Veysel'e rağmen vuruşunu gerçekleştiren De Souza, topu filelere gönderdi: 0-1

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        53. dakikada Castro'nun ceza alanı çizgisi gerisinden yaptığı vuruşta top kaleci Volkan'da kaldı.

        56. dakikada Veysel'in ceza alanı dışı sağ çaprazdan çıkardığı sert şutta top az farkla yandan auta gitti.

        58. dakikada De Souza'nın pasıyla ceza alanı içi sağ çaprazda topla buluşan Şener bekletmeden ortasını yaparken, ön direkte Van Persie'nin vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

        82. dakikada Scarione'nin sağ çaprazdan kullandığı serbest atışta arka direkte Titi topu Eren'e indirdi. Bu oyuncunun kaleye gönderdiği topu savunma uzaklaştırdı.

        90+2. dakikada Volkan Şen'in getirdiği topla ceza alanı çizgisi üzerinde buluşan Fernandao'nun yaptığı vuruşta, kaleci Isaksson topu güçlükle çeldi.

        MAÇTAN NOTLAR

        SERİ 14 MAÇA ÇIKTI

        Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'deki yenilmezlik serisi 14 maça çıktı. Kasımpaşa galibiyetiyle namağlup serisini 14 maça yükselten sarı-lacivertliler, en son yenilgisini geçen sezonun 24. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği (2-1) karşısında yaşamıştı. Fenerbahçe 14 maçlık serisinde 10 galibiyet elde ederek 4 kez de rakipleriyle berabere kaldı.

        JOSEF'İN İLK GOLÜ GALİBİYETİ GETİRDİ

        Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı en pahalı transfer olan Brezilyalı Josef de Souza, sarı-lacivertli formayla ilk resmi golünü atarak takımına 3 puanı getirdi. Brezilya'nın Sao Paulo takımından 8 milyon avro bonservis bedeliyle transfer edilen De Souza, Kasımpaşa karşısında 42. dakikada takımının tek golünü kaydetti. Hazırlık maçlarında rakip fileleri havalandıran Brezilyalı ön libero, Fenerbahçe formasıyla remi maçlardaki ilk golüne imza atmış oldu.

        MARKOVİC, İLK KEZ FORMA GİYDİ

        Fenerbahçe'nin Liverpool'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Sırp futbolcu Lazar Markovic, ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi. Maça yedek başlayan Markovic, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira tarafından 62. dakikada Robin van Persie'nin yerine oyuna dahil edildi. Sırp futbolcu, sahada kaldığı 28 dakikada fazla etkili olamadı. Portekizli teknik adam 62. dakikada Nani'nin yerine Alper Potuk'u alırken, son değişikliğini ise 88. dakikada Raul Meireles'in çıkartıp Volkan Şen'i oyuna dahil ederek yaptı.

        VEYSEL SARI ATILDI

        Kasımpaşalı futbolcu Veysel Sarı, maçın 76. dakikasında hakem Deniz Ateş Bitnel tarafından direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. Ozan Tufan'a 76. dakikada yaptığı hareket sonrası hakemin faul düdüğüne tepkisini topa vurarak da gösteren Veysel, sarı kartla cezalandırıldı. Veysel sözlü olarak itirazlarını sürdürünce bu sefer hakem Deniz Ateş Bitnel, lacivert-beyazlı futbolcuya direkt kırmızı kart çıkardı. Kasımpaşa, Veysel'in oyundan ihraç edilmesiyle maçın geri kalan bölümünü 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

        HAKAN ARSLAN SEDYEYLE ÇIKTI

        Kasımpaşalı futbolcu Hakan Arslan, ikinci yarının başında sakatlanarak sahayı sedyeyle terk etti. Maçın 51. dakikasında Caner Erkin'in savunmadan uzaklaştırmak istediği top sert bir şekilde Hakan'ın başına çarptı. Bir anda yerde kalan Hakan'a sahaya giren sağlık ekipleri müdahale etti. Oyuna devam edemeyen ve yerini Aydın Yılmaz'a bırakan oyuncu, sedyeyle soyunma odasına götürülürken, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

        ŞEHİTLER UNUTULMADI

        Her iki takımın futbolcuları ve taraftarları, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi. Fenerbahçeli futbolcular, üzerinde Galatasaray ve Beşiktaş'ın da armalarının bulunduğu Türk bayrağı olan "Teröre karşı birlikteyiz" yazılı siyah tişörtlerle ısınmaya çıktı. Kasımpaşalı futbolcular ise Türk bayrağının yer aldığı siyah tişörtle ısınmak için sahaya geldi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da bu tişörtlerle yedek kulübesinde yer aldı.

        Ayrıca, lacivert-beyazlı futbolcular şehitleri anmak için maçta kırmızı renkli formayla mücadele etti. İki takım taraftarları da şehitleri unutmayarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Vatan sana canım feda" diye tezahüratlarında bulundu. Stadın bütün elektronik reklam panolarında ise "#terörekarşıbirlikteyiz" yazısı yazılırken, futbolcular "Teröre karşı birlikteyiz" yazılı pankartı taşıyarak maç önce sahaya çıktı. Maçtan önce şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Fenerbahçeli taraftarlar da her iki takımın oyuncularını aynı anda tribünlere çağırdı. Birbirleriyle sarılarak tribünleri selamlayan futbolcular büyük alkış aldı.

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ise yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, son günlerde gelen şehit haberlerini üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Bu olayları duydukça çok büyük üzüntü yaşıyorum. Şehit olan vatandaşların ailelerine başsağlığı diliyorum. Acıların en büyüğünü yaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

        Öte yandan Kasımpaşalı taraftarlar maça fazla ilgi göstermezken, Fenerbahçeli taraftalar kendileri için ayrılan 1000 kişilik tribünün tamamını doldurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ