Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray "Podolski'nin attığı gol, tartışmasız elle oynama" Bülent Yavuz yorumladı - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR.COM | BÜLENT YAVUZ

        Türk hakemliği sezona iyi başlayamadı ve öyle de devam ediyor. Geçmiş haftalarda önemli hakem hataları vardı. Takımların hepsi, haklı isyanda bulunuyorlar. Hatta basın toplantısı düzenleyenler bile var. Profesyonel hakemlerden bazıları da, kabul edelim ki bu sezon iyi değil. Haliyle MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, yeni isimleri maçlara vermeye başladı. Galatasaray maçını yöneten Serkan Tokat da, bu mantıkla tayin edilmiş bir hakem. Acemi değil; profesyoneller kadar olmasa da deneylimli ve tecrübeli bir hakem... Ama o da hata yaptı.

        Birinci gole kadar olan bölümde maçı iyi yönetti. İki tane de Başakşehirli oyuncuların 'penaltı' diye itiraz ettiği pozisyonlar var. Bunların ilk 26. dakikadaydı. Denayer'in Başakşehirli oyuncuya müdahalesi var ama kesinlikle penaltı değildi. İkinci pozisyon ise 56. dakikada yaşandı. Burada Selçuk İnan'ın kafa topuna çıkan Mehmet Batdal'a bir müdahalesi var. Bu müdahale oyuncuyu bozar mı, bozmaz mı? Havaya çıkan oyuncunun dengesi hassastır. Ancak pozisyona baktığımızda, hakem lehine kullanacağımız kriterler var. FIFA'da, bu tür pozisyonlar için hakemin verdiği kararı destekleyebilirsiniz diyor. Ben destekleyenlerden biriyim. Ama desteklenmeyenler, 'penaltı' diyenler de çıkacaktır.

        Galatasaray'ın attığı birinci gol tartışmasız elle oynama. Podolski görüş hizasına gelen topu eliyle kontrol edip önüne alıyor ve gol yapıyor. Hakem bunu es geçti. Zaten ondan sonra da maç bitti. Hakem Serkan Tokat, kontrolü de kaybetti. Galatasaray, hakem kararıyla 3 puanı hanesine yazdırdı.

        NOTUM 7.9 | YETERSİZ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ