Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fernandao gollerini atmaya devam ediyor - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Geçen sezon Bursaspor’u ayakta tutan ve Süper Lig’de gol kralı olmuş Brezilyalı... Sezon başında Fenerbahçe’ye transferinde hemen hemen herkes ondan yine aynı gollerini atmasını bekliyordu. Zaman zaman tıpkı Robin van Persie gibi teknik direktör Vitor Pereira’ya takıldı. Ama o moralini hiç bozmadı. Bunun da ilk sinyalini Celtic ile deplasmanda oynanan maçta gösterdi. Yine yedek kulübesindeydi. Ama motivasyonunu üst seviyede tuttu. İlk yarının bitimine doğru oyuna girdi ve attığı iki golle Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda tutunmasını sağladı.

        KALDIĞI YERDEN DEVAM

        Aynı Fernandao bu defa Süper Lig’de sahne aldı... Hani derler ya “Kim tutar Fernandao’yu?” hesabı. Brezilyalı’yı durdurmak mümkün olmadı. Önce 11. dakikada Alper’in ortasında kafayı çakıp takımını öne geçirdi. Ardından da 37. dakikada Nani’nin enfes pasını filelere gönderdi. Yıldız futbolcu peş peşe gollerini atarken, tüm tribünler de “Fernandao” sesleriyle inliyordu. Ancak 2. yarıyla birlikte tam bir kabus yaşandı. Akhisar’ın 2 golüne Kanarya cevap veremedi. Bu durumda da başta Fernandao olmak üzere herkesin sevinci kursağında kaldı.

        EN GOLCÜ OYUNCU

        Fenerbahçe bu sezon teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde 14 resmi maça çıkarken 19 gol kaydetti. Takımın attığı 19 golün 16’sı yeni transfer olan isimlerden geldi. Sarı-Lacivertliler’in bu sezon şu ana kadar resmi maçta en çok gol atan oyuncusu 7 golle Fernandao oldu. Brezilyalı yıldızın dışında goller şu oyunculardan geldi: Luis Nani (4), Robin van Persie (4), Josef de Souza (1), Moussa Sow (ayrıldı), Dusko Tosic (kendi kalesine), Gorbunov (kendi kalesine).

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ