Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Chung Mong-Joon', Sepp Blatter için: "Mafya tabiri hafif, çünkü mafya bile rüşvet suçunu bu kadar bariz ve küstah bir şekilde işleyemez." - Futbol Haberleri

        FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini’ye verilen 90 günlük cezaların yankısı sürüyor.

        Tüm bu gelişmelerin bir gün öncesinde, eski FIFA Başkan Yardımcısı Chung Mong-Joon zehir zemberek açıklamalarda bulunmuştu.

        "Amerika ve İsviçre tarafından yapılan bütün bu soruşturmalar şantaj ve zimmete para geçirmeyle ilgili. ABD Senatörleri, futbolun sorumlularının adeta bir mafya örgütü şeklinde bu suçları işlediğini belirtiyor. Bence mafya tabiri hafif kalır. Çünkü bir mafya bile rüşvet suçunu bu kadar bariz ve küstah bir şekilde işleyemez."

        "2002 yılındaki Yürütme Kurulu toplantısında Blatter'den kendisine ait maaş dökümlerini istedim ama reddetti. Doğal olarak kurulun onayı olmadan kendi zimmetine para geçirmiş oluyordu. Bu yüzden Blatter'e dava açmayı düşünüyorum."

        "Ayrıca istifa kararını açıkladığı andan sonra bile yenilikleri ve seçim sürecini denetmelek istedi. Oysaki reformun ana maddesi bu denetlemenin kaldırılabilmesi üzerineydi. Kısacası Blatter, tam bir hipokrat ve yalancıdır""

        Bu ifadeleri kullanan Chung Mong-Joon, şu anda FIFA Başkan Adayı... Ancak Güney Koreli milyoner de şu anda FIFA Etik Komitesi tarafından soruşturma altında. Chung Mong-Joon, önümüzdeki iki Dünya Kupası'nın evsahiplerinin belirlenmesinde para akışını sağlamakla suçlanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ