Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Filmleri aratmayan bir öykünün kahramanı olan Hamza Hamzaoğlu, doğup büyüdüğü Gümülcine'de duygusal anlar yaşadı - Galatasaray Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Galatasaray’ın teknik patronu Hamza Hamzaoğlu dün hayatının özel günlerinden birini yaşadı...

        Milli takım maçları nedeniyle lige verilen arada Panthrakikos maçı için takımını Yunanistan’a götüren Hamzaoğlu, Gümilcine’deki karşılaşma öncesi doğup büyüdüğü Susurköy’de akrabalarını ziyaret etti.

        Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra Yunanistan’da Türkler’in yaşadığı sıkıntılardan dolayı 7 yaşındayken ailesiyle Meriç Nehri’ni sandalla geçip Türkiye’ye gelen Hamza Hamzaoğlu, çocukluğunun geçtiği köyde akrabaları ile hasret giderdi. Halası ve amcasının elini öpen, çocukluk anılarına giden Hamza Hamzaoğlu, “Nerede doğup, büyüdüğümü ve hayatımın nasıl geliştiğini siz de gördünüz. Biz de şükürler olsun zamanında fedakarlıklar yaparak şu an bulunduğumuz konuma geldik. İnşallah bulunduğumuz yere layık oluruz ve insanlara mahcup olmayız” dedi.

        Zaman zaman gözleri buğulanan Hamza Hamzaoğlu, “İnsan doğup büyüdüğü yere tekrar döndüğünde çok farklı oluyor. Fırsat buldukça buraya gelmeye çalışıyorum. Tekrar gelip, amcalarımı, dayılarımı ve akrabalarımı görmek güzel oluyor. Yenileniyorum. Küçük bazı değişiklikler dışında, doğduğum yer aynı. İnsanlar biraz yaşlandı, gençler ekonomik şartlardan dolayı yurt dışında çalışıyor ama köy aynı şekilde duruyor” ifadesini kullandı.

        ‘KABUKLARA SIĞMAMALI’

        Köyüne G.Saray’ın hocası olarak dönmenin gururunu yaşayan 45 yaşındaki Hamza Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

        “Buradan çıkan birisi olarak, uzun bir yolculuktan sonra G.Saray’ın teknik direktörü olarak geri dönmek çok güzel bir duygu. Çocuklar yavaş yavaş büyüyor. Onların koyacağı hedefler için de bu güzel bir örnek. İnsanlar bulunduğu yerin kabuğuna sığmamalı. Taşmalı ve daha ileriye doğru adım atmalı. İnsan ne isterse başarıyor.”

        HALASI VE AMCASININ ELLERİNİ ÖPTÜ

        Gezdiği yerlerde akrabaları ve köylüler tarafından ilgiyle karşılanan Hamzaoğlu, önce Kozladere köyündeki halası Fatma Hamzaoğlu’nun yanına gitti.

        Elini öptüğü halası ile bir süre sohbet eden Hamza Hamzaoğlu, daha sonra Susurköy’deki amcası Mümin Hamzaoğlu’nun yanına uğradı.

        Çocukların çiçekle karşıladığı Sarı-Kırmızılı teknik adam, ardından doğduğu ve 7 yıl yaşadığı eve geçti. Şu an başkasına ait olan evin avlusunda basın mensuplarına poz veren Hamza Hamzaoğlu’nun duygulandığı görüldü.

        TAM 10 YIL KİMLİKSİZ YAŞADI

        1970’te Türk nüfusunun fazla olduğu Gümülcine’de doğan Hamza Hamzaoğlu, Yunanistan-Türkiye gerginliğinin tavan yaptığı yıllarda, 1974 Kıbrıs Harekatı’ndan 3 sene ailesiyle beraber Türkiye’ye kaçtı.

        Meriç nehri üzerinden sandalla Türkiye topraklarına varan aile daha sonra bir traktörün arkasında yola devam etti. Soğuk bir kış gecesinde kendilerine yeni bir vatan bulan ailenin soyadı da kimliği de yoktu.

        Futbola başlayan Hamzaoğlu’na bu yüzden uzun süre lisans çıkarılamadı. Türkiye’de 10 yıl sonra kimliksiz yaşadıktan sonra, bir polisin yardımıyla dedesinin soy ismini alarak nüfusa kayıt ettirildi. Öğrenciyken İzmirspor altyapısında oynarken harçlığını çıkarmak için bir avukatın yanında da ofisboy olarak çalıştı.

        "SİYASETÇİLERE ÖRNEK OLSUN"

        Gümülcine Belediye Stadı’ndaki maç sonrası Hamza Hamzaoğlu, söze Ankara’da yaşanan acı olaydan dolayı başsağlığı dileyerek başladı.

        Grosskreutz’u maç eksiğine rağmen iyi gördüğünü belirten Hamzaoğlu, Yunanistan ile Türkiye arasında iyi niyet elçisi olduğu yorumu üzerine şöyle konuştu:

        “İnşallah spor sahalarındaki dostluk siyasetçilere örnek olur ve onlara da yansır. İnşallah dünya barış içinde yaşar.”

        GÜMÜLCİNE MAÇA AKIN ETTİ

        Hamza Hamzaoğlu’nun memleketi Gümülcine takımlarından Panthrakikos ekibiyle oynadığı karşılaşmaya Sarı-Kırmızılı taraftarlar akın etti. Yunanistan’da yaşayan Türkler ile birlikte İstanbul’dan gelen futbolseverler, G.Saray’ı yalnız bırakmadı. Taraftarlar, maç öncesinde futbolcuları tek tek tribüne çağırarak, destek verdi. Yunan Ligi’nin son sırasında yer alan ev sahibi Panthrakikos ekibinin destekçisi ise yok denecek kadar azdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ