Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Benfica: 2 - Galatasaray: 1 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri
        ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BENFİCA-GALATASARAY MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. maçında temilsimiz Galatasaray, deplasmanda Benfica'ya 2-1 yenildi. Portekiz ekibinin gollerini 52'de Jonas ve 67'de Luisao kaydetti. Galatasaray'ın tek golü ise 58'de Podolski'den geldi. Benfica'da Gaitan 85'te kırmızı kart gördü.

        Bu sonucun ardından Benfica 9 puana yükseldi. Astana ile golsüz berabere kalan Atletico Madrid 7 puanla ikinci sırada yer aldı. 4 puanda kalan temsilcimiz ise grupta çıkma şansını zora soktu. Öte yandan Burak ve Selçuk, Atletico Madrid maçı öncesi cezalı duruma düştü.

        BENFİCA: 2 - GALATASARAY: 1

        STAT: Luz

        HAKEMLER: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

        BENFİCA: Julio Cesar, Silvio, Jardel, Lusiao, Eliseu, Gonçalo Guedes (Dk. 73 Mehdi Carcela-Gonzalez), Talisca (Dk. 90+3 Cristante), Andre Almeida, Gaitan, Jonas (Dk. 80 Pizzi), Jimenez

        GALATASARAY: Muslera, Denayer (Dk. 74 Emre Çolak), Chedjou, Sabri, Hakan Balta, Olcan Adın, Bilal Kısa (Dk. 68 Yasin Öztekin), Selçuk İnan, Sneijder, Podolski, Burak Yılmaz (Dk. 74 Umut Bulut).

        GOLLER: Dk. 52 Jonas, Dk. 67 Luisao (Benfica), Dk. 58 Podolski (Galatasaray)

        KIRMIZI KART: Dk. 85 Gaitan (Benfica)

        SARI KARTLAR: Dk. 31 Andre Almedia, Dk. 42 Gonçalo Guedes, Dk. 56 Silvio (Benfica), Dk. 41 Burak Yılmaz, Dk. 54 Selçuk İnan, Dk. 90+4 Olcan Adın(Galatasaray)

        ŞAMPİYONLAR LİGİ C GRUBU PUAN DURUMU

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        3. dakikada Benfica'nın sol kanattan geliştirdiği atakta ceza sahasına kadar giren Arjantinli futbolcu Gaitan'ın vuruşunda sarı kırmızılı defans topu uzaklaştırdı.

        5. dakikada ev sahibi takım yine sol kanattan tehlikeli geldi. Sarı kırmızılı takımın kalesi önünde Raul Jimenez'in vuruşunda Muslera yatarak ayağıyla önemli bir kurtarış yaptı. Muslera'dan dönen topa sert vuran Gaitan meşin yuvarlağı auta gönderdi.

        11. dakikada Gonçalo Guedes'in Galatasaray ceza sahasının dışından sert vuruşunda top kalenin üzerinden dışarı gitti.

        19. dakikada sarı kırmızılı takımın ceza sahası yayının ortasında Jonas'ın yerden vuruşunda Muslera kucağına gelen topu rahat kurtardı.

        21. dakikada Podolski'nin geliştirdiği atakla Benfica kalesi önüne gelen Galatasaray'da sağ kanatta Sneijder'in ortasında, savunma topu uzaklaştırmayı başardı.

        22. dakikada ceza sahasında Jonas'ın sert şutunda Muslera topu kurtardı.

        28. dakikada sol kanattan hızlı gelişen Galatasaray'ın atağında ceza sahasının içine giren Burak Yılmaz'ın vuruşunda top savunmadan döndü. Pozisyonu devam ettiren Bilal Kısa'nın vuruşunda top yine savunmaya çarparak dışarı çıktı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada sol kanatta kale çizgisine kadar inen Gaitan'ın ortasında sarı kırmızılı savunma topu uzaklaştırmayı başardı.

        52. dakikada Gaitan'ın serbest vuruşunda Luisao'nun kafayla verdiği pasta ceza sahasının ortasında topla buluşan Jonas'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti ve Benfica 1-0 öne geçti.

        58. dakikada Sneijder'in ara pasında ceza sahası içine topla buluşan Podolski güzel bir vuruşla topu ağlara göndererek, skoru 1-1 yaptı.

        62. dakikada ceza sahasının dışından Raul Jimenez'in sert şutunda top yandan auta çıktı.

        67. dakikada Raul Jimez'in ortasında Selçuk İnan'ın hatasını iyi değerlendiren Luisao ceza sahasında topa iyi vurarak, Benfica'yı 2-1 öne geçiren golü attı.

        71. dakikada Galatasaray'ın ceza sahası çizgisinin hemen önünde Gaitan'ın kullandığı serbest vuruşta Muslera, yatarak topu çeldi.

        84. dakikada Galatasaray ceza sahasına hızlı giren Gaitan'ın topuk pasında Raul Jimenez topa iyi vursa da kaleci Muslera güzel bir kurtarış yaparak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

        88. dakikada ceza sahasının dışından Selçuk İnan'ın sert vuruşunda top kalenin yanından dışarıya gitti.

        90+2. dakikada gelişen Galatasaray atağında Yasin Öztekin, rakip kale önünde çok müsait durumda olmasına rağmen topu auta göndererek, takıma adına çok önemli olan bu son şansı kullanamadı.

        MAÇTAN NOTLAR

        UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Benfica ile karşılaşan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig'deki Eskişehirspor maçına göre 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

        Luz Stadı'nda oynanan maça teknik direktör Hamzaoğlu, Eskişehirspor karşısında dinlendirdiği 4 oyuncusunu bu kez ilk 11'de oynattı. Başarılı teknik adam Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Semih Kaya ve Emre Çolak'ın yerine Hakan Balta, Bilal Kısa, Aurelien Chedjou ve Wesley Sneijder'le maça başlamayı tercih etti. Sarı-kırmızılılar sahaya Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Denayer, Hakan Balta, Bilal Kısa, Selçuk İnan, Olcan Adın, Podolski, Sneijder ve Burak Yılmaz 11'iyle çıktı.

        Öte yandan sakatlığından dolayı Astana deplasmanında oynayamayan ve ilk Benfica maçında da sonradan oyuna giren Burak, Avrupa'da iki maç aradan sonra tekrar ilk 11'de forma şansı buldu. Formayı Burak'a kaptıran Umut ise yedek kulübesinde şans bekledi.

        TARAFTARA UYARI

        Öte yandan maçın oynanacağı Luz Stadı'nın çevresine yazılı metinler asan Galatasaray Kulübü, UEFA'nın olası bir cezasına karşı taraftarlarını uyardı. Metinde, "4 Kasım 2014 tarihinde oynanan Borussia Dortmund maçının ardından UEFA'nın Galatasaray'a ertelemeli olarak verdiği kapama cezasının yürürlüğe girmemesi adına taraftarlarımızın Benfica maçının öncesinde ve süresince ses bombası, meşale ve ya benzeri maddeler kullanmaması önemle rica olunur" denildi.

        KARTAL UÇURULDU

        Benfica, sahasında oynadığı her maç öncesinde olduğu gibi Galatasaray maçının başlamasından önce de uğur getirmesi için kulübün sembolü olan bir kartalı stat içinde uçurdu. Benficalı taraftarların karşılaşmaya ilgisi çok az olurken, tribünlerin büyük ölçüde boş olduğu görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ