Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Galatasaray: 3 - Bursaspor: 0 | MAÇ SONUCU - Galatasaray Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... GALATASARAY - BURSASPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'de 14. haftanın açılış maçında Galatasaray, Bursaspor'la karşılaştı. Türk Telekom Arena'daki mücadeleye konuk Bursaspor hızlı başladı. İlk yarıda oyunun büyük bölümünde üstün olan Yeşil-Beyazlılar son paslarda başarılı olamadı. Galatasaray ise sahada yokları oynadı ve ilk 45 dakika 0-0 sonuçlandı.

        İkinci yarıda Galatasaray daha hareketli bir görüntü sergiledi. 68'de Arena'da maç boyunca taraftarların ıslıklı protestosuna maruz kalan Sabri'nin getirdiği topta Podolski dönerek vurdu ve Sarı-Kırmızılılar'ı 1-0 öne geçirdi.

        Mücadelenin 79. dakikasında yine Sabri Sarıoğlu'nun sürüklediği atakta Burak ceza sahası içerisinde topa vurdu, karambolde meşin yuvarlağa son dokunan Yasin, Galatasaray'ı rahatlatan isim oldu: 2-0.

        Maçın son dakikasında Burak Yılmaz kaleci Mert'i avladı ve Galatasaray sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla 3 maçlık galibiyet hasretine son veren Galatasaray puanını 26 yaparken, Bursaspor ise 15 puanda kaldı.

        GALATASARAY: 3 - BURSASPOR

        STAT: Türk Telekom Arena

        HAKEMLER: Suat Arslanboğa, Alpaslan Dedeş, Uygar Bebek

        GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta (Dk. 59 Tarık Çamdal), Selçuk İnan, Podolski, Rodriguez (Dk. 57 Bilal Kısa), Sneijder, Yasin Öztekin (Dk. 87 Olcan Adın), Burak Yılmaz

        BURSASPOR: Mert Günok, Erdem Özgenç, Serdar Aziz (Dk. 22 Sivok), Dany, Aziz Eraltay, Traore (Dk. 76 Cuenca), Bekir Yılmaz, Dzsudzsak, Josue, Emre Taşdemir, Necid (Dk. 87 De Sutter)

        GOLLER: Dk. 68 Podolski, Dk. 80 Yasin Öztekin, Dk. 89 Burak Yılmaz (Galatasaray)

        SARI KARTLAR: Dk. 34 Rodriguez, Dk. 55 Sneijder (Galatasaray), Dk. 36 Traore (Bursaspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        14. dakikada Yasin Öztekin'in soldan ortasında kale sahasındaki Burak Yılmaz zor pozisyonda vuruşunu yaptı ancak top üstten auta çıktı.

        25. dakikada Galatasaray savunmasının uzaklaştıramadığı pozisyonda topu alan Dzsudzsak, ceza alanı dışı sol çaprazdan topu ceza alanındaki Traore'ye aktardı. Sağ çaprazda kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Traore'nin vuruşunda meşin yuvarlak Uruguaylı kaleciden döndü. Dönen topa gelişine vuran Malili futbolcu, meşin yuvarlağı farklı şekilde auta yolladı.

        26. dakikada orta alanın sağında savunmanın arkasına sarkan Necid, önündeki boşluğu değerlendirerek, ceza alanına kadar girdi. Çek futbolcunun kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda top deneyimli file bekçisinde kaldı.

        30. dakikada kaleci Mert Günok'un başlattığı hızlı atakta Traore'nin ara pasıyla ceza alanı içi sol çaprazda Muslera ile karşı karşıya kalan Emre Taşdemir, vuruşunu yaptı ancak top kaleye paralel giderek tehlike bölgesinin dışına çıktı.

        44. dakikada Selçuk İnan'ın pasına hareketlenen Sneijder'in sağ çaprazdan şutunda, kaleci Mert Günok ayaklarıyla meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada Selçuk İnan'ın hatalı pasında araya giren Erdem Özgenç, ceza alanı dışından şutunu çekti ancak top yandan auta çıktı.

        52. dakikada Traore'nin pasıyla savunma arkasına sarkan Dzsudzsak, sağdan ortasını yaptı. Ceza alanı içi sol çaprazda topla buluşan Emre Taşdemir'in penaltı noktasının solunda uygun durumda vuruşunda meşin yuvarlak farklı şekilde auta gitti.

        Aynı dakikada çalımlarla ceza alanına sokulan Yasin Öztekin, sol çaprazdan yaptığı vuruşla topu auta yolladı.

        63. dakikada Sneijder'in ara pasıyla ceza alanının sağ çaprazında topla buluşan Podolski, bekletmeden ortasını yaptı. Ön direkte kafa vuruşunu gerçekleştiren Burak Yılmaz, meşin yuvarlağı auta gönderdi.

        68. dakikada Galatasaray, Podolski'nin golüyle öne geçti. Sneijder'in sağ kanada gönderdiği uzun pası Sabri Sarıoğlu kafayla ceza alanının sağ çaprazındaki Podolski'ye indirdi. Alman futbolcu, göğsüyle kontrol ettiği topu bekletmeden kaleye gönderdi. Meşin yuvarlak, kaleci Mert Günok'un kapattığı direğin dibinden filelerle buluştu: 1-0

        80. dakikada sarı-kırmızılılar farkı 2'ye çıkardı. Sneijder'in pasıyla ceza alanı dışı sol çaprazda topla buluşan Podolski, sağdan bindiren Sabri Sarıoğlu'nu gördü. Son çizgiye inen Sabri, pasını kale sahasındaki Burak Yılmaz'a aktardı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı kontrol ettikten sonra dönerek, pasını yanındaki Yasin Öztekin'e verdi. Yasin'in bekletmeden vuruşunda top ağlara gitti: 2-0

        89. dakikada ev sahibi takım skoru 3-0'a taşıdı. Podolski'nin ara pasında ceza alanı çizgisi üzerinde topla buluşan Burak Yılmaz, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı plase vuruşla meşin yuvarlağı Mert Günok'un sağından filelere gönderdi: 3-0

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Bursaspor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda tek değişiklik yapıldı. Sarı-kırmızılı takımda Hamza Hamzaoğlu'nun ardından göreve başlayan Mustafa Denizli, ilk müsabakası olan Kasımpaşa maçında sahaya sürdüğü 11'de tek değişiklik yaparken, Emre Çolak'ın yerine Jose Rodriguez'i sahaya sürdü. Kasımpaşa maçının ilk 11'inde yer alan Emre, bu karşılaşmada oyundaki yerini bıraktığı Rodriguez'e formasını kaptırdı ve karşılaşmaya yedekler arasında başladı.

        DENİZLİ İLK KEZ ARENA'DA

        Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli, Türk Telekom Arena'da ilk kez taraftar karşısına çıktı. Sarı-kırmızılı ekipte 3. dönemine başlayan ve ilk maçına Kasımpaşa deplasmanında çıkan Denizli, Türk Telekom Arena'da ilk kez yerini aldı. Öte yandan, maç öncesi taraftarlar tüm takımı tribüne çağırarak moral verirken, Denizli'ye yönelik herhangi bir tezahüratın yapılmaması dikkati çekti.

        GALATASARAY'DA 3 EKSİK

        Galatasaray, sakatlıkları bulunan 3 oyuncusundan yoksun olarak Bursaspor maçında yer aldı. Tedavileri süren Hamit Altıntop, Lionel Carole ve Jason Denayer, maçın kadrosuna alınmadılar.

        ERSEL UZGUR, GALATASARAY'A KARŞI İKİNCİ KEZ

        Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'la yolların ayrılmasının ardından geçici süreliğine de olsa Bursaspor'ur başında bulunan Ersel Uzgur, teknik adam olarak ikinci kez Galatasaray'ın karşısına çıktı. Daha önce 2012-2013 sezonunda yine Ertuğrul Sağlam'ın ayrılmasının ardından takımın başına geçen Uzgur, Bursaspor'un 20. haftada sarı-kırmızılı ekibi konuk ettiği maçta teknik direktör olarak sahada yer almış ve müsabaka 1-1 eşitlikle tamamlanmıştı.

        TRAORE LİGDE İLK KEZ FORMA GİYDİ

        Bursasporlu oyuncu Bakaye Traore, bu sezon ligde ilk kez takımının formasını giydi. Yeşil-beyazlı kulüpte teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın bu sezon tercih etmediği isimler arasında yer alan Traore, Galatasaray maçına 11'de başladı. Traore, Sağlam'ın görevinden ayrıması sonrası, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki UTAŞ Uşakspor maçında Ersel Uzgur tarafından görevlendirilerek bu sezonki ilk resmi müsabakasına çıkmıştı.

        BURSASPOR'DA TANIDIK BİR İSİM

        Galatasaray karşısında Bursaspor'un ilk 11'inde yer alan Dany Nounkeu, sarı-kırmızılı taraftarların yakından tanıdığı bir isim. Gaziantepspor'dan 2012-2013 sezonu başında Galatasaray'a transfer edilen Kamerunlu oyuncu, 1,5 sezon forma giydikten sonra sırasıyla Beşiktaş, Granada ve Evian takımlarına kiralanmış, bu sezonun başında ise Burssapor'a transfer olmuştu.

        3 MAÇLIK GALİBİYET HASRETİ SON BULDU

        Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Bursaspor'u 3-0 yenen Galatasaray, galibiyet hasretine son verdi. Ligin 10. haftasında Eskişehirspor'u 4-0 yenmesinin ardından, Çaykur Rizespor (3-4), Antalyaspor (3-3) ve Kasımpaşa (2-2) maçlarından 3 puan çıkaramayan sarı-kırmızılı ekip, 3 karşılaşma aradan sonra yeniden kazanmayı başardı. Bursaspor karşısında zorlu bir müsabaka oynayan ve rakibine pozisyonlar da veren Galatasaray, 68. dakikada Podolski, 80. dakikada Yasin Öztekin ve 89. dakikada Burak Yılmaz'ın golleriyle sonuca gitti. Podolski ve Burak Yılmaz bu sezon ligde yedişer gole ulaşarak en skorer isimler olmayı sürdürürlerken, Yasin Öztekin ise üçüncü kez rakip fileleri havalandırdı. Galatasaray, bu galibiyetle puanını 26'ya çıkararak UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Astana ve ligdeki Beşiktaş maçları öncesi öncesi moral kazandı.

        DENİZLİ GALİBİYETLE TANIŞTI

        Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktörlük koltuğuna oturan Mustafa Denizli, ikinci maçında ilk galibiyetine ulaştı. Galatasaray, Denizli idaresindeki ilk maçında Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalırken, Bursaspor önünde çıktığı kritik müsabakadan galibiyetle ayrılmayı bildi. Denizli'nin atılan goller sonrası yaşadığı sevinç de dikkatleri çekti.

        BURAK UYARDI, HAKEM KARARINI DEĞİŞTİRDİ

        Galatasaraylı oyuncu Burak Yılmaz, ilk yarıdaki bir pozisyonda hakem Suat Arslanboğa'yı uyararak, kararı takımı aleyhine değiştirtti. Maçın 14. dakikasındaki pozisyonda, soldan Yasin Öztekin'in ortaladığı top, ceza sahası içinde yapılan müdahalenin ardından dışarı çıkarken, korner kararı verildi. Daha sonra hakem Arslanboğa'ya giderek meşin yuvarlağa dokunan son kişinin kendisi olduğunu söyleyen sarı-kırmızılı oyuncu, kararın aut olarak değiştirilmesini sağladı.

        SERDAR AZİZ SAKATLANDI

        Bursasporlu oyuncu Serdar Aziz, karşılaşmanın 16. dakikasında takım arkadaşı Tomas Necid'le çarpışarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yeşil-beyazlı takımın Galatasaray ceza sahası önünde kullandığı serbest vuruş öncesinde pozisyon almak için çabalarken, takım arkadaşı Tomas Necid'in omzuna sert bir şekilde yüzünü çarpan Serdar Aziz yerde kaldı. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından değişiklik işareti yapılırken, Serdar Aziz sahadan sedyeyle çıkarıldı. Bu sırada Galatasaray taraftarlarının oyuncuyu alkışlaması dikkati çekti. Bu oyuncunun yerine 23. dakikada Tomas Sivok oyuna dahil oldu.

        SABRİ SARIOĞLU ISLIKLANDI

        Sarı-kırmızılı bazı taraftarlar, Galatasaraylı oyuncu Sabri Sarıoğlu'nu maç içinde protesto etti. Sözleşmesindeki 1 yıl uzama opsiyonu Bursaspor maçıyla birlikte resmiyet kazanacak olan ancak bugün yapılan duyuruyla bu opsiyonun kaldırıldığı duyurulan oyuncu, ayağına top geldiğinde ıslıklandı. Bir dönem taraftarların en sevdiği oyuncu olan ve takım kaptanlığı da yapan Sabri'ye tribünlerin sırt çevirmesi dikkati çekti. Öte yandan, Sabri Sarıoğlu takımının bu maçta attığı ilk 2 gole de önemli katkı sağlarken, maç sonunda bir grup taraftarın tezahüratlarla oyuncuya destek verdiği duyuldu.

        TARIK ÇAMDAL 188 GÜN SONRA SAHADA

        Karşılaşmanın 59. dakikasında Hakan Balta'nın yerine oyuna giren Tarık Çamdal, bu sezon ilk kez bir resmi maçta forma giydi. Galatasaray formasıyla son resmi maçına, geride kalan sezonun son haftasında 30 Mayıs'taki Çaykur Rizespor müsabakasında çıkan Tarık, Hamza Hamzaoğlu döneminde bu sezon forma şansı bulamazken, Mustafa Denizli'nin göreve gelmesiyle 188 gün sonra yeniden sahalara dönmüş oldu.

        BURSASPOR'DA YENİLGİ SERİSİ 4 MAÇA ÇIKTI

        Galatasaray'a 3-0 mağlup olan Bursaspor'un yenilgi serisi 4 maça çıktı. Ligin 10. haftasında Medicana Sivasspor'u 1-0 yenen yeşil-beyazlılar, ardından Beşiktaş (0-1), Akhisar Belediyespor (1-3), Kayserispor (1-2) ve Galatasaray (0-3) karşılaşmalarından puan çıkaramadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ