Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Lukas Podolski: "15 yıl önce alınan UEFA Kupası'nın geride bırakılması gerek" - Futbol Haberleri

        Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki son maçında Astana'yı konuk eden Galatasaray, rakibiyle 1-1 berabere kalarak grubu üçüncü sırada tamamladı. Sarı-kırmızılı takım yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

        Maçın ardından açıklamalarda bulunan Podolski, "Sonuçtan memnun değilim. Bakıldığı zaman Avrupa Ligi'nde oynayacağız ama bugünkü oyundan ve sonuçtan memnun değilim. Sahadaki her oyuncu %100'ünü verdi. Vermek de zorunda. Ama böyle bir maçta Astana'ya karşı 1-0 geriye düşüyorsan işler sıkıntıya girebilri. Neyse ki cevabı erken verdik ve beraberliği yakaladık." diye konuştu.

        15 yıl önce alınan UEFA Kupası'nın geride bırakılması gerektiğini belirten Alman oyuncu, "Sonuçtan memnun değilim. Bakıldığı zaman Avrupa Ligi'nde oynayacağız ama bugünkü oyundan ve sonuçtan memnun değilim. Sahadaki her oyuncu %100'ünü verdi. Vermek de zorunda. Ama böyle bir maçta Astana'ya karşı 1-0 geriye düşüyorsan işler sıkıntıya girebilri. Neyse ki cevabı erken verdik ve beraberliği yakaladık." dedi.

        İşte Galatasaraylı oyuncuların maç sonrası açıklamaları...

        SELÇUK İNAN: "UEFA KUPASI'NDA UZUN BİR YOLUMUZ VAR"

        "Allah'a şükürler olsun ki istediğimiz sonucu aldık. Ayağımda ayrı var biraz da hastayım ama maçı çıkardık çok şükür. Aslında 'zor bir süreçten geçiyoruz' demek istemiyorum, ama zorlu bir durumdayız. Beklemediğimiz bir anda gol yeyince, bu sonuç sevindirici olmalı. Ne olursa olsun, UEFA Kupası'nda devam etmemiz gerekiyordu. Hiçbir futbolcunun 'bununla rahatım' demek haddine değil. Kiminle oynarsam oynayayım, hem arkadaşıma yardımcı olmaya, hem de takıma faydalı olmaya çalışıyorum. Bunun olumlu, olumsuz olduğunu hocamız biliyordur. Biz her maçı kazanmaya çıkıyoruz. UEFA Kupası'nda uzun bir yolumuz olduğunu düşünüyorum. İnşallah finale kadar gideriz. Derbileri konuşmak yersiz. Kimseyi motive etmenize gerek kalmıyor. Büyük maçlar, büyük oyuncuların kazandırdığı maçlardır. Bizde de büyük oyuncular var."

        AURELIEN CHEDJOU: "HOCAMA TEREDDÜT ETMEDEN 'OYNARIM' DEDİM"

        "Hocam bana o mevkiide bana ihtiyacı olduğunu söyledi ve ben de tereddüt etmeden oynayacağımı söyledim. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Amaç UEFA'da devam etmekse, bu sonuç bize yardımcı oldu. Tabii ki taraftarlarımıza bir galibiyet hediye etmek isterdik. Bizim için rakibin hiç önemi yok. Kim gelirse gelsin amaç üst tura çıkmak. Kim gelirse gelsin amacımız elemek."

        WESLEY SNEIJDER: "DERBİDE DAHA İYİ OYNAMALIYIZ"

        "Maçın zor olacağını biliyorduk. Bu oyuna odaklandıklarını biliyorduk. İstanbul'da uzun süre kaldıklarını biliyorduk. Ama bizim programımız daha yoğun, onlar kadar hazırlandığımızı söyleyemem. Burada 1 puanla Avrupa Ligi'ne gideceğimizi biliyorduk. Mutlu olmalıyız. Futbolda daha iyi olmamız gerektiği doğru. Eğer kazanmak istiyorsanız bütün maçlar zor olacaktır. Bu açıdan bakacak olursak tüm maçlar önemli. Derbi zorlu bir maç olacak. Bugünkü maç önemliydi ama derbi de özel bir maç olacak. Daha iyi bir oyun koymamız gerekiyor. İyi bir maç olacak."

        YASİN ÖZTEKİN: "KAZANMAK İSTİYORDUK AMA OLMADI"

        "Son bölgeye kadar iyi geliyoruz, ama orada daha becerikli olmamız lazım. Bunu da antrenmanda çalışmamız lazım. Kaleci de bugün birkaç topu iyi kurtardı. Tabii pozisyonlara girmek de önemli, gerisi gelecek inşallah. Hem UEFA'da hem ligde istediğimiz yere gelmek istiyoruz. Kazanmak istiyorduk ama olmadı. Şanslarımız da vardı, değerlendiremedik. Bir dahaki turu geçip, finale kadar yükselmek istiyoruz. Son zamanlarda istediğimiz skorları alamadık, ama elimizden geleni yapıyoruz. Moralimiz iyi, yükselişe geçiyoruz. Derbide de hocamızla kenetlenip, kazanmak istiyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ