Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Alman Der Spiegel dergisine göre, 2006 Dünya Kupası adaylık sürecinde Almanya, CONCACAF Başkanı Jack Warner’a oyu için 240 bin Dolar rüşvet verdi - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Almanya’nın ünlü dergisi Der Spiegel, 2006 Dünya Kupası adaylık süreciyle ilgili şok bir iddiayı okuyucularıyla paylaştı.

        Haberde, Almanya’nın kupaya ev sahipliği yapabilmek için eski FIFA Başkan Yardımcısı ve CONCACAF (Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu) Başkanı Jack Warner’ın oyunu 240 bin Dolar ve bonuslardan oluşan bir rüşvet paketiyle satın aldığı ifade edildi. Panzerler adına organizasyon komitesi başkanlığı yapan dönemin Bayern Münih Başkanı Franz Beckenbauer’in, Warner’a Adidas’tan ayakkabılar, çantalar ve spor malzemeleriyle birlikte kupada taraftarlara dağıtılmak üzere 30 bin Trinidad Tobago bayrağı hediye ettiği öne sürüldü.

        B.MÜNİH İÇİN KAMP GARANTİSİ

        İddialar bunlarla da sınırlı değil... Beckenbauer’in, Alman devi Bayern’in Orta ve Kuzey Amerika’da 3 hafta kamp yapma garantisi verdiği de belirtildi. Haberde ayrıca, Almanya Futbol Federasyonu’nun CONCACAF üyesi ülkelerden Panama’nın Dünya Kupası elemelerindeki maçları için bilet basım masraflarını karşıladığı iddia edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ