Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Göksel Gümüşdağ: "Hakem hataları mutlaka minimize edilmedi" - Futbol Haberleri

        Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sona erdi. Başkan Göksel Gümüşdağ hakem hataları ilgili açıklamalarda bulundu.

        İşte Gümüşdağ'ın açıklamaları:

        "Hakem hataları bu sezonun ilk yarısında kabul edilebilir düzeyin ötesine geçmiştir ve bu durum düzeltilmelidir. Dünyada her hafta hakem hatalarının tartışıldığını biliyoruz. Bu futbolun dünyasında var. Bunu itiraf edenlerin başında da biz kulüp başkanları geliyoruz.

        Başkanlarımızla 'kabul edilemez' hakem hatalarını tartıştık ve şu ortak noktaya vardık; hakem hataları minimize edilmeli. Çünkü hangi takımın canı yanarsa yansın, bu Türk futboluna olumsuz olarak yansıyor. Sonuçları maddi ve manevi olan büyük hatalar artık sonlanmalı. Hakemlerimizin iyi niyeti ve kalitesiyle ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyoruz. Dikkat ile baskı altında doğru karar verebilme kabiliyeti ile psikolojik etkenlerle ilgili sorunlar olduğu kaanatindeyiz.

        Süper Lig A.Ş gibi Türk futbolunun gidişatını tamamen değiştirecek devrim niteliğinde bir yapıyı konuşuyoruz. Uzun uzun değerlendirmeler yaptık. Her puan sene sonunda milyonlarca lira demek. Bu sebeple, hakem hataları artık sessiz kalmayacağımız bir konu haline gelmiştir.

        Hakemler için yapılması gerekenler belli. Yönetim seviyeleri yükseltilmeli. Baskı altında anlık doğru kararlar verebilme yeteneklerinin artması şarttır. Eğitim programında kapsamlı değişiklikler artık kaçınılmazdır.

        Hollanda'da PAF Ligi'nde denenen; maç sırasında canlı yayın aracında 3 tane hakemin, orta hakeme teknoloji bağlantı kurması ve saliselik kararlarda yanlışı engellemek için bir sistem deneniyor. Bu işin içine teknoloji koymak zorundayız.

        Biz Süper Lig A.Ş projesini anlatırken en çok buna dikkat çektik, hakem eğitimleri TFF'nin asli görevidir. Artık her hafta konuşulup, unutulacak geleneksel bir konu olmaktan çıkmıştır. Tepkimiz kişilere ya da kurumlara değildir. Yönetim Kurulu ve TFF Başkanı, bizim genel kurul yapımızın oyları ile seçilmiştir ve desteğimiz vardır. Ama mutlaka düzelmesi gereken duruma karşı bir tavrımız vardır.

        Süper Lig'in marka değerini yükseltmeliyiz. Sadece pazarlama, statlarla ve oyun kalitesinin yükselmesi ile de olmuyor. Hakemlerimizin yönetim kalitelerin yükselmesi bu bütünün en önemli parçasıdır. TFF bu konuyu profesyonellerle ele almak zorundadır.

        Ulienberg ile ilerliyoruz daha farklı isimlerle devam edebiliriz. Collina gibi bir hakem eğitmeninden artık faydalanmalıyız."

        SÜPER LİG A.Ş

        "Toplantıdaki ikinci gündemimiz Süper Lig A.Ş projemizde katettiğimiz yol ve yakın gelecekte alacağımız aksiyonlardı. Seçim süreci tamamlanır tamamlanmaz Kulüpler Yasası ile ilgili yol haritamıza çalışmaya devam ediyoruz. Salı günü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı ziyarete gittik. Hazırlıklarımızın neticelerini ve bugünden atılması gereken adımların detaylarını istişare ettik. Mali kriterler ve yasa hazırlıklarında mutabakatak içerisinde olduğumuzu gördük. Süper Lig A.Ş ile birlikte futbol dünyamızda değişim kaçınılmaz olacaktır. Bu değişiklik ne anlama geleceğini iç dünyası çok hızlı fark etti. Futbol ekonomisinin içerisindeki büyük potansiyeli, sponsorlar ve özel sektör bugünden görebiliyor. Bu çok memnuniyet verici bir gelişme. Bir sonraki buluşmamızda daha somut verilerle karşınızda olacağız."

        Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Vakfı'nın 28 Ocak Perşembe günü düzenleyeceği zirvede, uluslararası futbol dünyasının önemli fikir liderlerinin de misafir edileceğini sözlerine ekledi.

        Öte yandan vakfın olağan toplantısına, aynı zamanda Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı olan Gümüşdağ'ın yanı sıra Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Akhisar Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Özdemir, Torku Konyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Çınar, Kayserispor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Ortaköylüoğlu, Gençlerbirliği Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Akdağ katıldı. Mersin İdmanyurdu, Eskişehirspor ve Osmanlıspor kulüplerinin temsilcileri toplantıda yer almadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ