Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Göksel Gümüşdağ: "TFF, kulüpleri mali disiplin altına almalı" - Futbol Haberleri

        Gümüşdağ, Süper Lig AŞ'nin kurulmasıyla kulüplerin çok iyi noktaya geleceğini belirtti. UEFA'nın finansal fair-play uygulaması nedeniyle Galatasaray'ın Avrupa kupalarından önümüzdeki sezonlar için men edilmesi riskiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Gümüşdağ, şöyle konuştu:

        "Sadece Galatasaray Kulübü değil, her kulübün kendine göre sorunları var. Geçmişten gelen yükler ve borçlar var. Bu borçları yapılandırmalıyız. Kulüpleri bir fon tarafından desteklerken bir yandan da mali bir disiplin altına almalıyız. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde, kulüpler için mali bir disiplinin sağlanması gerekir. Bununla birlikte Süper Lig AŞ'nin de kulüpleri çok iyi noktaya getireceğine inanıyoruz."

        "KULÜPLERİN GELİRLERİNİ BÜYÜTMEK İSTİYORUZ"

        Süper Lig AŞ'nin kurulması için çalışmaların devam ettiğini anlatan Gümüşdağ, bu sayede kulüplerin gelirlerini artıracaklarını savundu. Tecrübeli futbol adamı, kuracakları Süper Lig AŞ'nin Kulüpler Birliği Vakfına bağlı olacağını anlatarak, "Kulüplerin gelecekteki yayın gelirleri, pazarlama gelirleri başta olmak üzere bütün gelirlerini büyütmek istiyoruz. Dolayısıyla Süper Lig'deki 18 kulübün de kendi haklarını kendileri yönetmesi gerekir. Bunun doğru olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Gümüşdağ, Süper Lig AŞ'nin kısa vadede de önemli sonuçlar vereceğini kaydetti.

        "FUTBOL ZİRVESİ ÇOK ÖNEMLİYDİ"

        Göksel Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Vakfı tarafından düzenlenen "Futbol Zirvesi"nin Süper Lig AŞ'nin kurulma amacını iyi yansıttığını dile getirdi. Futbol dünyasının çok önemli isimlerini ağırladıklarını belirten Gümüşdağ, "Gerçekten çok katkı aldık. Karşılıklı fikir alışverişleri çok yüksek seviyede yapıldı. Türk futbolunda bir değişim içindeyken, neleri daha iyi yapabilir eşiğindeyiz. Düzenlediğimiz organizasyonun gerçek anlamı buydu. Biz Süper Lig AŞ'nin neden doğru olduğunu, neden gelecekte kulüplerin kendi haklarını kendilerinin pazarlıyor olması gerektiğini, bu organizasyonla anlattık" değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ