Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Necid'in en golcü sezonu - Futbol Haberleri

        Yeşil-beyazlı ekipte, sezon başında Hollanda ekibi PEC Zwolle'den 4 yıllığına kadroya katılan Tomas Necid'in performansı göz dolduruyor. Antalyaspor'un yıldızı Samuel Eto'o ve Beşiktaş'ın golcüsü Mario Gomez gibi isimler ile birlikte gol krallığı için yarışan Necid, son 4 haftada rakip fileleri boş geçmedi. 20 haftalık periyotta 11 kez gol sevinci yaşayan Çek oyuncu, kariyerinin de en golcü sezonunu yaşıyor.

        KARİYERİNİN EN PARLAK DÖNEMİ

        Geçtiğimiz sezon forma giydiği PEC Zwolle takımında çıktığı 33 resmi maçta 14 gol, 4 asistlik performans gösteren Necid, bu sezon ise yeşil-beyazlı forma ile 22 resmi maçta bu rakamı geride bıraktı. Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda toplam 16 kez gol sevinci yaşayan golcü oyuncu, 1 golün de hazırlayıcısı oldu. Kariyerinin en parlak dönemini yaşayan 26 yaşındaki oyuncu, yeşil-beyazlı takıma bonservis bedeli ödenmeden transfer edilmişti.

        YILLIK 800 BİN EURO ALACAK

        Bursaspor'un sezon başında bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı Çek yıldız, yeşil-beyazlı kulüpteki ilk iki yılı için 800 bin Euro, sonraki iki yılı için ise 900 bin Euro alacak. Necid'in ayrıca, sözleşmesinde '7 milyon Euro'ya serbest kalır' maddesi yer alıyor.

        TİMSAH KİMLİK DEĞİŞTİRDİ

        Süper Lig'e Ertuğrul Sağlam yönetiminde başlayan Bursaspor, genç teknik adam ile çıktığı 13 maçlık periyotta rakip fileleri yalnızca 14 kez havalandırmıştı. Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesinin ardından ise Timsah, adeta farklı bir kimliğe büründü. Hamzaoğlu yönetiminde ligde 5 maça çıkan yeşil-beyazlılar, fileleri 12 kez havalandırdı. Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında dün sahasında Medipol Başakşehir ile karşılaşan Bursaspor, 55 dakikasını 10 kişi oynadığı mücadeleden 3-3'lük eşitlikle ayrıldı. Ligde ilk beraberliğini 20. haftada alan Timsah, puanını da 25'e yükseltti.

        HAMZAOĞLU GELDİ, GOL YOLLARI AÇILDI

        Süper Lig'e Ertuğrul Sağlam yönetiminde başlayan yeşil-beyazlı ekip, genç teknik adam ile 13 haftalık periyotta alınan kötü sonuçlar sebebiyle yollarını ayırmıştı. Sağlam yönetiminde çıkılan 13 maçta gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan Timsah, rakip ağları yalnızca 14 kez havalandırmıştı. Deneyimli çalıştırıcı Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesinin ardından ise Bursaspor, adeta farklı bir kimliğe büründü. Hamzaoğlu idaresinde ligde oynanan 5 karşılaşmada rakip kaleye 12 gol bırakan Timsah, bu periyotta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.

        BATALLA'YA TEKNİK HEYETTEN TAM NOT

        Bursaspor'un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı eski yıldızı Pablo Martin Batalla, Başakşehir mücadelesinde gösterdiği performansla teknik heyetten tam not aldı.

        Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Timsah Arena Stadyumu'nda Medipol Başakşehir ile karşılaşan Bursaspor, sahadan 3-3'lük eşitlikle ayrıldı. Yeşil-beyazlıların ara transfer döneminde Çin ekibi Beijing Guoan'dan kadrosuna kattığı eski yıldızı Pablo Martin Batalla, ikinci dönemini yaşadığı Bursaspor'da ilk maçına çıktı. Medipol Başakşehir karşılaşmasında Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu tarafından ilk 11'de görev verilen Arjantinli yıldız, performansıyla büyük beğeni kazandı.

        DENİZ YILMAZ İLE UYUMU DİKKAT ÇEKTİ

        Karşılaşma öncesi yeşil-beyazlı taraftarların yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu yıldız isim, 90 dakika boyunca sahada kaldı. Performansıyla teknik heyetten tam not alan Arjantinli oyuncunun, Trabzonspor'dan transfer edilen Deniz Yılmaz ile uyumu da dikkat çekti. Batalla, golcü oyuncuyu karşılaşma boyunca 9 kez topla buluştururken, iki oyuncu takımın en çok pas kombinasyonu yapan isimleri de oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ