Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Sadi Tekelioğlu: Çok yanlış yaptın Hami - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor’un son dönemde yaşadığı başarısızlık, bordo mavili camiadaki ipleri iyice gerdi. Hami Mandıralı öncesi kısa bir süre teknik direktörlük yapan alt yapı sorumlusu Sadi Tekelioğlu, “Takım benden önce iyi çalışmamış” diyen Mandıralı’yı topa tuttu. 'haber61.net'e konuşan Tekelioğlu'nun açıklamaları şöyle:

        "BENİM DÖNEMİMDE BAŞARILI OLDUK"

        Biz Trabzonspor’da 70 gün görev yaptık ve şimdide alt yapısında görev yapıyoruz. Biz o süreç içerisinde gelip taktikle 'inanılmaz çalışmalar yaparak çok kurnazca şöyle yaptılar, böyle yaptılar, başarılı oldular' dedirtmedik. Geldik oradaki oyuncularla başarılı olduk. Başarılı derken bir parça başarılı olduk. Bunu çokta başarılı olduk diye saymamak lazım puan olarak. En nihayetinde 2-3 mağlubiyetimiz var. Ama Trabzonspor’un özellikle ruhsal yönden sıkıntı yaşayan oyuncuları olması doğaldır.

        Geçen süreçte oynamayan, para almayan, böyle bir travmadan sonra takımın toparlanması en azından ligi dördüncü beşinci bitirecek bir noktaya gelmesi gerekirken arkasından sakatlıklar, bir kısmı tabi ki elde olmayan sakatlıklar. Güray’ın düştüğü pozisyon mesela... Bu önlenebilirdi.

        "MEHMET EKİCİ'NİN SAKATLIĞI AMATÖRCE"

        Bana göre Mehmet Ekici’nin sakatlığı amatörce... Bu konuya eleştiri yapmadan geçemeyeceğim. Uzun süre sentetik sahada idman yapmamış oyuncuyu gidip sentetik sahada çalıştırırsanız böyle sakatlıklar oraya çıkar.

        "FUTBOLCULARIN HASTALIĞINA TEDBİR ALINABİLİRDİ"

        Futbolcuların hastalığına da herhalde bir tedbir alınabilirdi. Bizim olduğumuz dönemde hastalıklar oldu. Şu anda oyucuların hastalığından çok Trabzonspor’un hastalığını tedavi etmek gerekiyor. İnşallah bundan sonraki süreçte daha dikkatli olunur ve Trabzonspor bu travmaları atlatır.

        Bir Trabzonsporlu olarak beni en çok üzen gittiğimiz sahalarda 'Trabzon kümeye' diye bağırılması beni inanılmaz derecede rahatsız ediyor. Bundan bir an evvel kurtulmamız gerekiyor.

        "İŞSİZ KALDIĞIM İÇİN DEĞİL SEVDİĞİM İÇİN ALT YAPIDAYIM"

        Trabzonspor’un alt yapısında görev yapıyorsak işsiz kaldığım için değil, dışlandığımız için değil, kulübümüzü sevdiğimiz için görev aldık. Ben 2009 yılında Trabzonspor’a döndüğüm zaman Adana Demirspor’da teknik direktördüm. O günkü şartlarda Adana Demirspor ile 400 bin TL’ye anlaşmıştım. O dönemde bu para çok önemli bir para idi.

        "GEREKTİĞİ ZAMAN BIRAKIRIM"

        Ben hiçbir zaman kendimi kötünün iyisi olarak kabul etmedim. Her zaman da söylüyorum hodri meydan; Türkiye’de şu anda çalışan antrenörler içerisinde faal olarak çalışan antrenörler içerisinde en uzun süre çalışan antrenörüm. Bazı eski yöneticilerin söylediğini de unutmadım. 'Ya işte geçiş süreci, Sadi hoca çalışsın' iş öyle değil. Ben hiçbir zaman o duruma düşürmem kendimi. Bizim antrenörlük yapma anlayışımıza uymayan olaylar oldu mu bırakırız; isterse Süper Lig olsun.

        "BARCELONA, FENERBAHÇE, TRABZONSPOR..."

        Bizim yükseklerde gözümüz olmadığı için çalışırken ben burada mutlu isem mutluyumdur. Barcelona, Fenerbahçe, Trabzonspor hiç önemli değil. Ben alt yapıda mutlu oluyorsam benim için alt yapı Real Madrid’dir. Ben A takımda başarılı olabileceğim şartların oluştuğuna inansaydım devam ederdim. Bir kulüp teknik direktörüne eğreti olarak baktı mı, geçici olarak baktı mı nasıl olsa Sadi hoca gidecek nasıl olsa Hami hoca gidecek başkası gelecek diye baktı mı bunun oyuncular üzerinde güven sağlanması mümkün değil.

        "HAMİ ÇOK YANLIŞ KONUŞTU"

        Hami beklemediği bir tablo ile karşılaştı. O 3 maçı art arda kaybetmek psikolojisini bozdu. Ben olsam benim de psikolojim bozulurdu. Ama ben deneyimim ve geçmişte yaşadığım hatalara düşmeme adına böyle bir ifade kullanmam. Yanlış çok yanlış ifadeler oldu. Çünkü geçmişe bakarak kimse bu duruma nasıl düştüğümüzü değil nasıl çıkacağımızın hesabını yapmalı. En nihayetinde bu oyuncular bizim oyuncularımız yani bunlarla devam edeceğiz. Mazeret olacak ama mazereti kamuoyuyla paylaşmayacağız.

        "OLMADI HAMİ, HİÇ OLMADI!"

        Hami’nin söylediği sözlerin çoğuna ben katılmıyorum yani duygusal bir patlamadır o. Ama katılmıyorum derken de şimdi bunu bu kadar üstüne gidip yerden yere toplumun önünde vurmanın da şu anda kimseye bir faydası olmaz. Söylememesi lazımdı. 'Takım sezon başı çalışmamış' dedi. Şota’ya da söylese bana da söylese fark etmez; yani olmadı Hami. Hiç olmadı üstelik o Şota onu aradı tebrik etti, başarılar diledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ