Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer TFF: "Acımız büyük" - Futbol Haberleri

        TFF'den yapılan açıklamada, "Acımız Büyük! Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan araçlara yapılan hain terör saldırısında çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Alçakça düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden asker ve sivil şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

        TBF'nin mesajında ise, "Ankara'da bugün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ve çok sayıda vatandaşımızın da yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Yaşanan terör olayını lanetliyor, bu tür olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

        GALATASARAY, FENERBAHÇE, BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR

        Ankara'da meydana gelen terör saldırısı, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri tarafından kınandı.

        Galatasaray Kulübünden yapılan açıklamada, "Uzun cümleler, sürekli yinelenen benzer kelimeler ülke olarak yaşadığımız acıları tarif etmekte maalesef artık yetersiz kalıyor. Bu ülkenin temel taşlarından bir spor kulübü, bir sivil toplum örgütü olarak, terörü ve terörden medet umanları bir kez daha lanetliyoruz. Ankara'daki kalleş saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyoruz" denildi.

        Fenerbahçe Kulübü tarafından yayımlanan mesajda, Ankara'daki terör olayının üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, "Yaşanan terör olayını lanetleyerek, bu tür olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

        Beşiktaş Kulübü'nün kınama mesajında ise şu görüşlere yer verildi:

        "Başkentimiz Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin huzur ve refah ortamına kavuşması için tüm gücüyle mücadele eden güvenlik güçlerimize yönelik bu elim terör saldırısının üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletimize başsağlığı diler, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ederiz."

        Trabzonspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen patlamada ölü ve yaralıların olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Hain terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

        BAKAN KILIÇ DA KINADI

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara'daki terör saldırısını kınadı. Kılıç, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle yayımladığı kınama mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "Ankara'da birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize yönelik hainlerce yapılan terörist saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Saldırıda şehit olan askerlerimize, hayatını kaybeden sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Necip milletimiz adı her ne olursa olsun bu tür terörist ve yandaşlarına asla müsamaha göstermemiştir. Hiç kimse Türkiye'mizin gücünü ve sabrını ölçmeye kalkmasın. Bu hain saldırıyı gerçekleştirenler ve arkasındakiler en kısa zamanda tespit edilerek gereken her ne ise yapılacaktır. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ