Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fikret Orman'dan Fenerbahçe maçı değerlendirmesi - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe maçında yaşananlarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

        İşte Orman'ın açıklamaları:

        "Bu video (derbi görüntüleri) MHK seminerlerinde ders olarak gösterilmelidir. Bir hakemin maçın gidişatına nasıl etki ettiği gösterilmelidir. Pereira da bunu teyit etmiştir. Bir gazetecinin kırmızı kartlarla alakalı sorusuna verdiği cevap kamuoyunun önünde oldu. Beşiktaş'ın ilk maçında da Ersan'a vermedi diyerek başka yere refere ederek hataları teyit etmiştir."

        "Beşiktaş Cüneyt Çakır'ın derbilerdekihareketleriyle ilk defakarşı karşıya kalmıyor. 11 derbide 7 kere yenildik. 3 beraberlik ve sadece 1 maçı galibiyetle bitirdik. Çakır bu maçlarda Fenerbahçe'ye 14 Galatasaray'a 17 Beşiktaş'a 34 sarı kart göstermiş"

        "SENARYO GÖZLER ÖNÜNDE"

        "Çakır'ın Beşiktaş'laalakalı derbilerdeki hareketleri benim değil istatistiklerin söylediği şekildedir. Fenerbahçe ve koşu mesafelerine baktığınızda 11 km koşan oyuncu yoktur. Oyun o kadar durmuştur ki bize göre maçta adil bir yönetim ortaya koymamıştır. Durumu idare etmiştir. İşin vahim tarafı kamuoyundaki gazeteciler ve gerek Erman Toroğlu, Hıncal Uluç, Turgay Demir bunu yazdılar maçtan önce. Böyle böyle olacak diye. Senaryo tam anlamıyla gözler önünde ortaya gelmiştir. Beşiktaş Fenerbahçe ile ilk defa maç yapmıyor. İlk defa da yenilmiyor. 100 yılları aşmış bir mücadele vardır. Bu maçın skorunu hakemin de bağlamak niyetimizo değildir. Mesele Beşiktaş'ın karşı karşıya kaldığı haksız durumdur. Buna artık tahammül etme sınırımız kalmamıştır. Beşiktaşlıların nezaketi içinde söylemeye çalışıyoruz ancak MHK'nin acil olarak el atması lazım. Çakır'dan başka hakem mi yok? Her maça onu atayarak çok başarılı atayarak napalımdemektedir .bu bir çözüm değildir."

        "HEPİMİZİN SABRINI ZORLADI"

        "Bundan sonra böyle durumlar devam ettiği sürece sesimizi yükselteceğiz. Artık Beşiktaş'ın şampiyonluğa giderken bu durunmlarda kalması hepimizin sabrını zorlamış ve son noktalara getirmiştir."

        "Süleyman Seba'ya Lokomotoiv Moskova maçında da küfürler edildi. süleyman abinin çok önemli bir spor adamıydı. Herkes sever. Fenerbahçeililer de sever. Cenaze törenini beraber yaşadık. Beşiktaşlı kadar diğer takımlardan da taraftarları vardı. Bizim zaten söylemek istediğimizin özü şudur. Fenerbahçe'nin yüzde 97'si Seba'yı çok sever. Ancak Moskova maçında bir küfür yaşandı. Buna biz tepki konmasını bekledik. Böyle bir şey olmayınca suskun kaldık."

        "ÖLMÜŞ İNSANLARA SAYGI GÖSTERİLMELİDİR"

        "Fenerbahçe maçında takım ısınmaya çıakrken Seba tişörtleriyle çıksın diye. Bunu öyneticilerle irdeledik. Süleyman ağabeyin böyle bir malzeme olmasının doğru olmayacağını bütünlük ieçrisinde edilecek küfürleri iki camianın böleceğini, futbol adamlarının tek işinin sadece kendi camiamızı değil spor ahlakına hizmet etmeyi düşündüğümüz için hayır dedik. Burada edilecek küfürün de mazeretini buna çıkartmamızlazım. Bir camiayı da oradaki küfür edenlerle bağdaştırmamız lazımdedik. Fakat göründü ki tekrar devam etti. Çok ayıp şeylerdir.

        "Bunları spor adamlarının görevi bu gibi şeylerin önüne geçmektir. yoksa ertesi gün Beşiktaş'ın stadında da Fenerbahçe ya da herhangi bir camianın büyüğüne küfür edilmesinin önü açılmış olur. Fenerbahçe'den beklentimiz en azından söylemsel olarak değil de bunların arkasında durulmamasıydı. yapmış olduları açıklamayla çok ayıp şekidle maçın mağluıbiyetine refere edildi. Halbuki Moskova maçında da küfür edilmişti. Her kulübün sembolleri vardır. Ölmüş insanlara saygı gösterilemesi lazımdır. İlk defa olmadı ama ölmüş insanlara ayıp şeylerdir. Beşiktaş'ın efsanesine yapılan şeyler kınanması gerekir. Kendinize olunca hakaret edebiliyorsunuz, çok sevdiğinizi söylediğini bir başkana da böyle yapınca tepki beklerdik."

        "SUÇU KENDİLERİNDE ARASINLAR"

        "Refere olarakda Aziz yıldırım'a edilen küfürler gösterildi. Ben buradan kınıyorum. Biz böyle bir yönlendirme içinde olmadığımızı kamuoyu bilir. Bir Fenerbahçe Başkanı'na küfür edilmesini kınıyoruz. kim olursa olsun. Ben de tüm statlarda maçlara gisdiyorum. centilmen taraftarlara teşekkür ederim. Ben ve arkadaşlarımıza küfür edilmedi. Fenerbahçeli taraftarlar bizimle fotoğraf da çekildi. futbolun güzel tarafı bu. Bize yapılmıyorsa başkaları da suçu kendinde arasın."

        "Taraftarı tribünlere çekemiyoruz. Futbol daha da kötüye gidecektir. Futbol yöneticiliği başkanlığı kendi camianızı korumak değildir. Türk sporuna hizmet etmek sizin görevlerinizden biridir. Bizim için Lefter de Metin Oktay da önemli insanlardır. Bu stat açıldığında onları da anacağız."

        "KONYA HAKEMİ DEĞİŞSİN"

        "Biz MHK'nin de TFF'nin de iyi niyetli olduğuna ve art niyet aramamaktayız. Bu arkadaşlarımız da elinden geleni yapıyor. Fakat Konya maçının hakemi atanması, Konya nüfuslu birinin atanması, ve TFF'ye Konyaspor-Kartal maçında bir müsabakada bu hakemin Konya nüfuslu olduğu için geri alınmasından sonra tekrar bunun atanması bir şaibe oluşturur. doğru bir atama olmamıştır."

        "Ortada çifte standart olsun istemiyıoruz. Konya maçından önce dikkate çekmek istiyoruz. Hakemin değiştirilmesi gerektiğinidüşünüyoruz.Daha önümüzde 12 maç var. Ve ligin 3'te birinden fazlası Beşiktaş açısından durmakta. Beşikltaş'ın kaybettiği hiçbir şey yoktyur. Bütün camiamızla şampiynoluğa konsantreyiz. Ligde daha 12 maç olduğuna göre derenin altından çok sular akacağı aşikardır. Biz adil bir yönetimlerle maçların oynanması gerektiğni söylemekteyiz. Kulüpler birliği toplantısında da bunu söyledik."

        "ODA BASMA TARAFTARIDEĞİLİZ"

        "Bizim üsluplarımız var. Oda basmalarahakret etmelere, hakemlere ithaflarda bulunma tarafındadeğiliz. Bu işten en çok zarar gören bizi. Beşiktaş'ın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Bunu yapanların da buna bir dur demesi gerekiyor.Beşiktaş'ın daha alınacak 36 puanı var. Ve şampiyonluk için de Beşiktaş, Fenerbahçe maçından daha fazla hırsıyla Vodafone Arena'ya döenrek şampiyonluğu burada kutlama arzusunda."

        "Çakır'a etmiş olduğu laflar kamuoyunda bilinen şeyler. Bizim bir eğitimimiz ve göreneklerimiz var buna göre hasreket ediyoruz. bu demek değildir ki biz, Mehmet Akif yumuşak başlı isem koyun da değilim diye bir şiiri vardır. Biz de Türk sporuna camiamıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Kötüden uzaklaşup iyiyi öne çıkartmaya çıkarıyoruz. Kötüyü örnek hale getirirseniz herkes o yöne gider. 4 senedir başkanım 1 defa ceza almadım. Ahmet Nur Çebi bir gün ceza almadı. Ceza almaya başlarsak ve kurumumuz bununla ilgili sıkıntı yaşarsa biz de onların yaptığını yapabilecek kapasitedeyiz. Nezaketi bilirim ama konu Beşiktaş olunca gerisi teferruattır. Hakeme hakaret edilmiş sen onu raporuna yazmaya cesaret edemiyorsun. Adama hakaret edeni yazamamış o cesareti gösterememiş."

        "STAT ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEY"

        "Stat çok önemli bir şey. Etki altına alınan bir şey. Biz yaklaşık 2 buçuksezonu geçtik deplasmanda oynuyoruz. Kendi stadımıza döneceğiz ve bunlarla karşı karşıya kalmayacağız."

        "KONYA İLE SORUNUMUZ YOK"

        "Ortada bir durum var. Bu dün de biliniyordu. Beşiktaş taraftarları ve kamuoyu gündeme getirdi. MHK'nin de bunu bilmediğini düşünmüyorum. Değiştirmeyi yapmaları lazımdı. yapmıyorlarsa biz de kamuoyunun önüne çıkartıyoruz. hakem Beşiktaş aleyhine karar verse. Konyalı diyeceğiz, lehine verse açıkllamalardan dolayı denecek. Maç oynanmadan değiştirilsin istiyoruz. sahadaki oyuna şaibe gelsin istemiyoruz. Konya çok sevdiğimiz şehirdir. stadımız olmadığı zaman bize statlarını vermiş bir camia. Bizim Konya ile aramızda bir şey yok. Maçın skoru sahada belirlensin istiyoruz."

        "BU BİZİM İŞİMİZ DEĞİL"

        "Hangi maça hangi hakemin verileceği bizim işimiz mi? Bizim derdimiz Cüneyt Çakır verilmesin onun yerine o verilsin değil. Bizim işimiz değil. Biz işimizi TFF'ye soruyor muyuz? TFF bu işin kulüpler namına muhattabıdır. Bu işi çözmek TFF'nin işidir. Başakşehir-Fenerbahçe maçından evvel yapılan hakareti kendi raporuna yazamamış hakemi Fenerbahçe derbisindeki hakeme veriyorsunuz. Bunun sonucunda da biz kocaman bir camiayız.

        "ÇAKIR'I GÖRMEK İSTEMİYORUZ"

        "Taraftarının bana yaptığı en büyük baskı ve tenkit şudur. Beşiktaş'ın hakları yeniyor. Şimdi ben her gün çıkıp basın toplantısı mı yapayım? Her gün bağıralım çağıralım mı? Türk futbolu buna giderse zaten 3-5 zerafet sahibi başkanın olduğu yerde futbolu nereye götüreceğiz. Bize biraz ayıp oluyor. Herkes işini iyi yapacak. Bir daha Cüneyt Çakır'ı görmek istemiyoruz. Avrupa'da yapmış olduğu maçlara bir bakın, bir de Türkiye'de yönettiği maçlara bakın. Türkiye'de Avrupa'daki kadar cesur olamıyor. Bu da kamuyoundaki anketlerde ortaya çıkıyor."

        "FENERBAHÇE İÇİN HAPİS YATMIŞ"

        "Onu sayın Ekşioğlu'nasorun. Bakın arkadaşlar çok ayıp şeylerdir. Milyonlara hitap eden insanlar ayıp şeyler. İlhan tanıdığımız bir spor adamı. Fenerbahçe için hapislere girmiş bir arkadaş. Bir defa değil iki defa değil. Bunları yapabilmek bizim yöneticilerimiz de yapar. Ben yaptırtmam. Biz böyle bir tevazu içine girmeyiz. Ama böyle bir şeyi benim yöneticim de yapmaz. Rekabet başkan ve yöneticilerin birbiriyle dalaşması işi değildir. Bu sahada oynanan bir oyundur. Oynandığı sürece bu taraftarı sahaya gelmelerini sağlayamıyoruz. İnsanlar bu işten uzaklaşıyor. PassoLig'e bağlamaya çalışsa da sebeplerinden biri adil değil. Futbolcularımız sahada hakemi aldatmaya yönelik oynuyorlar. Aynı kişiler Avrupa'da olmuyor. Buradaki hakemler etki altında kalıyor. Bunları eğitmek bizim işimiz değil. TFF ve MHK'nin işi. onlar da işlerini iyi yapsınlar."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ