Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Kupası Bülent Yavuz, Çaykur Rizespor-Galatasaray maçını yorumladı - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM | BÜLENT YAVUZ

        Ziraat Türkiye Kupasıyarı final ilk mçaında gülen taraf Galatasaray oldu. Ligde umduğunu bulamayan sarı kırmızılıların Avrupa hedefine ulaşabilmesi için kupayı geçmeleri şart. Bu anlamda, bu bilinçteki Galatasaray futbolcuları geçmiş maçlara nazaran daha istekliydiler.

        Maçın hakemi Ali Palabıyık, müsabaka esnasında iki kritik karara imza attı. Maçın 51. dakikasında Rizesporlu Makiadi ikinci sarı kartla kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi. Rizeli oyuncunun birinci kartına baktığımız zaman problem yok, kurala uygun. Ama ikinci sarı kart için aynı yorumu maalesef yapamayacağım.Yasin ile Rizeli oyuncu omuz omuza mücadele içindeyken Galatasaraylı oyuncunun kolay bir şekilde kendini yere bırakması hakeme ikinci sarıdan kırmızı göstertti. Kesinlikle yanlış bir karardı. Burada ikinci sarı gerekmezdi.

        Maçın 65. dakikasında galatasarayın stoperi hakan Balta, bari z gık şansını engellemeden dolayı oyun alanından ihraç edilmesi kesinlikle yanlıştı. Hakan Balta, topa temas ediyor, rakibi de ona takılarakdüşüyor. Pozisyonda faul bile yokken hakem Ali Palabıyık'ın direkt kırmızı kart göstermesi, epey tepki gördü.

        Bu arada Rizespor'un attığı ve iptal edilen iki gol var. Birinci gol kesinlikle ofsatttı karar doğru. İkinci pozisyonda da golü atan değil, Robin Yalçın'ın kıl payı da olsa kaleye en yakın oyuncu olması kurala göre ofsayttı. Yardımcı hakemin burada golü iptal kararını doğru buluyorum.

        Maçı Galatasaray 3-1 kazandı ve rövanş için de büyük bir avantaj elde etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ