Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe - Gaziantepspor maçı yazar yorumları... - Fenerbahçe Haberleri

        CİMBOM'A DUACI - Serdar Ali ÇELİKLER

        G.Saray maçından sonra fikstürü rahatlayan ve Trabzon’da klasikleşen hükmen galibiyetini çıkaran F.Bahçe açısından en büyük sorun, “Kazanan Beşiktaş”ın ardından sahaya çıkmak.

        Yoksa zaten ‘bitik’ bir takım haline gelmiş; ön orta alan oyuncusu Abuda’yı sol bek; sağ ön oyuncusu Mustafa’yı sağ bek oynatmak zorunda kalan Gaziantep, Fener’e rakip olamazdı. Birden hızlı ve baskılı başlamadılar ama 10. dakikadan sonra oyun Antep yarı sahasının da yarısında oynanmaya başladı. RvP, Kjaer’e asist yaptı, kilit çözüldü. Sonra ilk devrenin 3-0 bitmemesi becerisizlik ve şanssızlıktı. 2. yarının başında RvP geldiğinden beri beklenen şık hareketlerinden birini yapıp golünü attı ve maç tamamen bitti. Sonra yine direk yine final pası sorunları yine becerisizlik derken skor yine RvP sayısıyla 3-0 olarak kaldı.

        Fenerbahçe’nin hocası Vitor Pereira, Aziz Yıldırım’ın inisiyasyonu ile G.Saray maçından önce sistemini değiştirdi ve 4-2-4 ile 4-2-3-1 arası evrilen bir dizilime döndü. O gün, G.Saray’ı rahat rahat 3-0 yenmeleri gerekirdi, beceriksizlerdi. Ama sonra Mersin’e ve Trabzon’a 4 attılar. Arada Konya’ya 3 gol bıraktılar. Dün de 3 gol buldular. Bu dizilim sonrası RvP de 5 gol 2 asist sayısına ulaştı. Yani yeni dizilim işe yaradı. Tabii bu dizilim daha önce düşünülmeliydi diyenler olduğu gibi Konya dışında rakiplerin de durumundan bu sonuçların geldiğini düşünenler var. Bence her ikisi de. Sonuçta gol atmaya başlayan ve gol yeme sayısı da artmayan F.Bahçe şampiyonluk için bu hafta oynanacak derbiye gözü dikti. 32. hafta bana göre düğümün çözüleceği hafta olacak.

        Fener eğer Başakşehir’i yenerse çok büyük ihtimalle ligi 79 puanla bitirecektir. Bu puan, normal Türkiye ortalamasında şampiyonluk için yeter de artar bile ama bu yıl mutlu son için hem 79’a ulaşmaya çalışacaklar hem de Cimbom’a ve Konya’ya duacı olacaklar. Bu hale de kendileri getirdiler.

        ROBİN VAN PERSIE

        Neredeyse 2 yıl sonra duble yaptı. Bir de asist. Bize de “Nihayet ama biraz geç kalmadın mı!” demek düşüyor..

        GAZİANTEP

        Çok sakatları var. Maç içinde 2 tane daha verdiler. Kondisyon sorunları da görülüyor. Uzun süredir düşüşteydiler. Ama haftaya evlerinde Eskişehir ile kader maçlarına çıkıyorlar. Dünkü görüntü sürerse Antep küme düşer. Benden söylemesi.

        FENERBAHÇE ŞOV YAPTI - Faik ÇETİNER

        Oyunun ilk devresi bittiğinde skorbordda F.Bahçe’nin tek farklı galibiyeti yazıyordu. Maça gelmeyip bu skora bakanlar ilk yarının kafa kafaya oynadığını sanabilirlerdi. Oyunu izleyen bizler ise sahadaki futbol görüntüsü ve pozisyonlardan F.Bahçe’nin daha ilk yarıda büyük bir farkı kaçırdığına şahit olduk. Biraz şanssızlık, biraz direkler, biraz da G.Antep kalecisi Karcemarskas’ın başarılı oyunu 45 dakikada tek gole izin verdi.

        Pereira, F.Bahçe’de ideal 11 ve oyun şablonunu geç de olsa buldu. Portekizli hoca, sahaya Trabzon maçının başarılı 11’ini sürmüştü. F.Bahçe’nin iyi takım savunması, önde baskı kurması, rakibe yine göz açtırmadı. İlk devre tek korner atan G.Antep’in hatırlarda kalan tek gol pozisyonu yoktu. F.Bahçe artık hücum organizasyonlarında da çok başarılı. Çok adamla, çok çabuk atağa kalkıyorlar. Nani yeni yerini sevmiş, hareketli ve istekli... Alper Potuk ve Volkan Şen aniden vites yükselterek rakibin aklını karıştıran ayaklar. Takımda her futbolcu gol atma düşüncesinde. Fırsat buldukça rakip kale önünde gözüken Kjaer ise dün gecenin bir başka göze çarpan başarılı ismiydi.

        Oyunun ikinci bölümünde de F.Bahçe ve Van Persie’nin şovu vardı. Hollandalı yıldız iyi oyununu iki golle süslerken, taraftarlar da onun kulübede geçirdiği günlere yanıyordu. Rakibe tek atak şansı tanımadan, bir 45 dakika daha oynayan F.Bahçe’nin performansı müthişti. Maçı izleyenler, hem oynanan futboldan hem de Van Persie’nin gollerinden büyük keyif aldılar.

        Bitime doğru oyuna giren Diego’ya yapılan protesto ise kim ne derse desin gereksizdi. Ligin bitimine 3 hafta kaldı. F.Bahçe inatla şampiyonluk yarışını sürdürüyor. Sarı-Lacivertli taraftarların aklı ise kazanılan maçta kaçan pozisyonlara değil, kazanılmayan mücadelede kaçanlara takılı şüphesiz.

        HAYIRLI SAKATLIK!

        F.Bahçe’de Markovic’in sakatlanması takım için hayırlı olmuş. Markovic olsa Pereira, Volkan Şen ile birlikte bu ikiliye papatya falı açacak, belki de Volkan bugünkü performansıyla sahne alamayacaktı...

        SEYİRCİ İNANMIYOR MU?

        Dün stadın yarısı boştu. F.Bahçe şampiyonluk kovalıyorsa tribünler kapalı gişe oynar. Acaba seyirci bu takıma inanmıyor mu ki maça gelmiyor!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ