Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Cüneyt Çakır Şampiyonlar Ligi ve UEFA da aldığı görevlerle tarihe geçti - Futbol Haberleri
        1

        Cüneyt Çakır, UEFA'da adeta devrim yaptı. FIFA kokartlı hakemimiz, Bayern Münih ile Atletico Madrid'in yarınki Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçına atandı.

        2

        Atletico'nun 1-0 kazandığı yarı finalin rövanşı Allianz Arena'da 21.45'te başlayacak.

        3

        Çakır'ın 26 Nisan'daki M.City-Real Madrid yarı final maçından bir hafta sonra tekrar Şampiyonlar Ligi yarı finaline atanması ne hakemlik tarihinde var ne de UEFA...

        4

        Collina'nın Şampiyonlar Ligi'nde 2011-2012 sezonunda yarı final, geçen sezon ise final yöneten Cüneyt Çakır'ı üst üste yarı finale ataması, Türk ve Avrupa hakemliği için önemli anlamlar içeriyor.

        5

        1 - Türkiye'nin Avrupa futbolundaki 1 numaralı markası ve temsilcisi Cüneyt Çakır.

        6

        2 - "Türkiye’de hakem yok", "Cüneyt Çakır hakem değil" diyenlerin yüzleri kızardı.

        10

        6 - Avrupa Ligi’nde çeyrek final ve Şampiyonlar Ligi’nde yarı final yönettikten sonra Çakır'ın bir daha maç alması beklenmiyordu. Teamülleri yıkan bu atamadan sonra Çakır, Şampiyonlar Ligi finali de yönetirse hiç kimse şaşırmaz.

        11

        7 - Çakır, bu ülkeye o kadar büyük başarılar yaşattı ve çıtayı yükseltti ki Şampiyonlar Ligi'nde yarı final yönetmesi bile normal karşılanıyor.

        12

        8 - Collina'yı bağlasanız, Cüneyt Çakır'a bir sezonda 7 Şampiyonlar Ligi maçı vermez.

        13

        9 - Çakır'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yönettiği maçlardaki takımlar İngiliz Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, İspanyol, R.Madrid, Barcelona, Alman B.Münih, Dortmund, İtalyan Roma ve Portekiz'den Porto.
        (Akşam)

        14

        ÇAKIR'A RİO'DA GÖREV
        FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinin ev sahipliği yapacağı 2016 Olimpiyat Oyunları'ndaki erkekler futbol maçlarında görev alacak.

        15

        FIFA'dan yapılan açıklamaya göre, 5 Ağustos'ta yapılacak açılış töreninden 2 gün önce başlayacak futbol karşılaşmalarına atanan hakemler belli oldu.

        16

        Erkekler müsabakalarında görevlendirilen 18 hakem arasında 2015 UEFA Şampiyonlar Ligi finali, 2014 FIFA Dünya Kupası yarı finali, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finali ve 2012 FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalini yöneten Cüneyt Çakır da yer aldı. 39 yaşındaki Çakır'ın yardımcılıklarını, Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

        17

        Yedi kentte oynanacak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları futbol turnuvasının finali, 2014 Dünya Kupası'nın da sahibini bulduğu Maracana Stadı'nda yapılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ