Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Leicester City'den yüzyıllarca unutulmayacak şampiyonluk hikayesi - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR.COM | DIŞ HABERLER

        İngilter Premier Lig takımlarından Leicester City, 132 yıllık tarihinde ilk kez lig şampiyonluğunu elde ederek yüzyıllarca konuşulacak bir zafere imza attı.

        2

        Şampiyonluk yarışındaki rakibi Tottenham'ın, Chelsea ile 2-2 berabere kalmasının ardından ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Leicester City, yaklaşık 300 milyon pound'luk bir geliri de kasasına koyacak.

        3

        Teknik direktör Claudio Ranieri önderliğinde inanılmaz bir başarıya imza atan Leicester City'de şampiyonluğun hikayesi de aynı oranda alkışı hak ediyor.

        4

        İki sezon önce Premier Lig'e yükselen Leicester City, geçen sezon son haftalara girilirken kümede kalma mücadelesi veriyordu. Bu sezon başında ise Premier Lig şampiyonluğuna verilen bahis oranı 1'e 5000'di.

        5

        MANCHESTER UNITED GALİBİYETİ HABERCİ OLDU
        Aslında Leicester City bir mucize gerçekleştireceğinin sinyalini ilk 21 Eylül 2014 tarihinde kendi sahalarında oynadıkları Manchester United maçında vermiştiler.

        6

        1992 yılında kurulan Premier Lig'de bugüne kadar hiçbir takımın başaramadığı bir ilke imza atan Leicester City, Manchester United'a karşı 3-1 yenik duruma düştüğü karşılaşmada son 30 dakikada attığı 4 gol ile 5-3 yenerek ligin en iyi geri dönüşlerinden birine imza atmış ve Kırmızı Şeytanları 12 yıllık Premier Lig tarihinde 2 gol geriden gelip yenen ilk takım olmuştu.

        7

        ONLARA TİLKİLER DİYORLAR
        Ama aynı sezon işler iyi gitmeyip 10 yıl sonra yükselmeyi başardıkları Premier Lig'de istedikleri sonuçları bir türlü alamayan Tilkiler, 29 maçta sadece 19 puan toplamayı başararak Premier Lig'in dibine adeta demir atmıştı.

        8

        Premier Lig'den düşmesi kesin gözüyle bakılan Leicester City 2'nci mucizesini gerçekleştirdi ve ligde kalan son 9 maçının 7'sini kazanıp tek mağlubiyet ile 22 puan toplamayı başarmıştı.

        9

        Toplamda 41 puana ulaşan Leicester City, 10 sene sonra yükselmeyi başardıkları Premier Lig'de ilk sezonlarını 14'üncü sırada tamamlamış ve sezon öncesi olan ilk hedeflerini gerçekleştirmişlerdi.

        13

        Fransa 2. Ligi takımlarından Le Havre'den 300 bin euro'ya transfer edilen Mahrez, bu sezonu hem Premier Lig şampiyonu, hem de İngiltere'de yılın futbolcusu olarak tamamladı.

        14

        Fransız yıldız Kante Leicester City'nin şampiyonluk yürüyüşünde en önemli katkılardan birini veren isimdi. Bu sezon Avrupa'nın büyük ligleri içinde maç başına en çok topa müdahale eden oyuncular arasında yer aldı.

        15

        Genç yıldız sezon bitimine 2 hafta kala birçok kulübün transfer listesinde bulunuyor.

        16

        64 yaşındaki teknik direktör Claudio Ranieri ise Chelsea'yi çalıştırdığı 2000-2004 yıllarında arasında yaşayamadığı zaferi, çok daha düşük bütçeli Leicester City ile başardı.

        17

        İtalyan teknik adam Leicester City'den önce çalıştırdığı Yunanistan Milli Takımı'ndan, Faroe Adaları'na yenildikleri maç sonrası kovularak ayrılmıştı.

        18

        Leicester City'nin tarihi başarısındaki bir başka ilginç detay da kaleci Kasper Schmeichel'a ait.