Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Günün transfer iddiaları (03 Mayıs 2016) - Futbol Haberleri
        1

        Avrupa Ligi bileti alabilmek için mücadele eden Başakşehir, bir yandan da gelecek sezonun transfer çalışmalarına başladı. Abdullah Avcı’nın transfer listesinin ilk sıralarında Mustafa Pektemek yer alıyor. Beşiktaş Yönetimi ile iyi ilişkileri bulunan başkan Göksel Gümüşdağ, Mustafa’nın transferinde kolaylık sağlanması için önümüzdeki hafta Fikret Orman’la görüşecek. (Fanatik)

        2

        Galatasaray'ın, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan ve henüz Beşiktaş ile anlaşamayan İsmail Köybaşı'yı transfer etmek istediği iddia edildi. 15 gün önce Ahmet Nur Çebi ile bir araya gelen menajer Batur Altıparmak, genç oyuncu için yıllık 1.3 milyon euro'dan 4 yıllık sözleşme istemişti. Yönetici Çebi ise İsmail'in kalmasını istediklerini ama bu ücreti veremeyeceklerini iletti. Carole'u göndermeye hazırlanan G.Saray'ın, İsmail Köybaşı için de Batur Altıparmak'la temas kurduğu öğrenildi. (Fotomaç)

        3

        Şenol Güneş’in forma şansı vermediği Tolgay Arslan’ın, sezon sonunda takımdan ayrılmak istediği öğrenildi. Siyah-Beyazlı yönetim ise “Uzun süreli planlamamızda sen önemli bir aktör olacaksın” cevabını verdi. (Fanatik)

        4

        Galatasaray yönetimi, ilk olarak Fas'ın Raja Casablanca takımında forma giyen Nijeryalı Michel Babatunde için harekete geçti. Raja Casablanca'nın başkanı Mohamed Boudrika'yla doğrudan temasa geçen Galatasaray, 23 yaşındaki başarılı orta sahayı tüm haklarıyla transfer etmeyi planlıyor. (Fotomaç)

        5

        Beşiktaş gelecek sezon defansına bir değil iki stoper takviyesi yapacak. Bunlardan birisi olan Cristian Zapata ile prensip anlaşmasına vardı. Fakat siyah-beyazlılara menajerler teklif yağdırmaya devam ediyor. Teklif edilen isimlerden birisi de Premier Lig'de küme düşen Aston Villa'nın stoperi Joleon Lescott oldu. Daha önce defalarca Beşiktaş'ın talip olduğu İngiliz oyuncu menajeri aracılığıyla önerildi. Fakat görüşme talebi kabul bile edilmeden reddedildi. (Fotospor)

        6

        Beşiktaş'ın her konuda prensip anlaşmasına vardığı Cristian Zapata'nın, Beşiktaş'ın teklifine olumlu yanıt verme sebebi ortaya çıktı. Gelecek sezon Beşiktaş forması giymesine kesin gözüyle bakılan Zapata'nın menajeri Massimo Italiani'den açıklama geldi. Radio Kiss Kiss'e konuşan İtalyan menajer, "Cristian için Türklerle görüşmelerimiz olduğu doğru. Ama kesin olarak anlaşmaya vardık diyemem. Cristian, İstanbul'u tanıyor. Türkiye'de oynamış dostlarından da bilgi aldı. Seneye Şampiyonlar Ligi'nde oynama arzusu, gelen teklife sıcak bakmasına neden oluyor" ifadelerini kullandı. (Fotomaç)

        7

        Beşiktaş, Trabzonspor’la yollarını ayırma kararı alan Erkan Zengin için devreye girdi. Yönetimin, gelecek sezon öncesinde alternatifli bir kadro oluşturmak için Bordo-Mavililer’in kapısını çaldığı öğrenildi. (Fanatik)

        8

        13 puanda aldığı Gençlerbirliği’ni 41 puana taşıyarak büyük bir başarıya imza atan İbrahim Üzülmez’in takımdaki geleceği hâlâ meçhul. Başkan İlhan Cavcav’la biten sözleşmesi hakkında henüz mutabakata varamayan genç hocanın, her ne kadar, “Ben takımımda kalmak istiyorum” dese de ciddi teklifler aldığı öğrenildi. Morais’in ayrılması gündemde olan Antalyaspor’un talip olduğu Üzülmez için PTT 1. Lig’den yükselme ihtimali olan bazı takımların da, “Bizi bekle” diyerek mesaj gönderdiği ifade edildi. (Fanatik)

        9

        Beşiktaş'ın İtalyan ekiplerinden Fiorentina'da forma giyen Facundo Roncaglia ile ilgilendiği iddia edildi. İtalya basınında yer alan haberde, 29 yaşındaki Arjantinli savunma oyuncusu için Beşiktaş, Napoli, Schalke 04 ve Club America'nın transfer çalışması yaptığı belirtildi. (Fotomaç)

        10

        Trabzonspor devre arasında pilot takım 1461 Trabzon’dan kiralanan Sergei Akakpo’nun bonservisini alacak. Yarım sezon için sadece 44 bin Euro alan ve Bordo-Mavililer’in en az kazanan ismi olan Togolu futbolcuyla sezon sonunda 2 yıllık mukavele yapılması bekleniyor. (Fanatik)

        11

        Fenerbahçe'nin savunmadaki demir adamı Kjaer, yönetime sürpriz bir futbolcu önerisinde bulundu. Önümüzdeki sezon Sporting'de forma giymeyi düşünen Alves'in alternatifini arayan sarı-lacivertli idarecilerle görüşen Kjaer'in, Danimarka Milli Takımı'nda birlikte forma giydiği Daniel Agger'i teklif ettiği bildirildi. 10 sezon Liverpool'da görev yapan ve bu sezon Bröndby'de oynayan 31 yaşındaki savunmacının sözleşmesinin sezon sonunda biteceğini yönetime bildiren Kjaer'in birlikte oynamaları durumunda çok daha yararlı olacaklarını söylediği gelen haberler arasında. (Fotomaç)

        12

        Premier Lig’de Leicester City ile dikkat çeken N’Golo Kante, Fransız temsilcisi PSG’nin radarına girdi. EURO 2016’da da Fransa Milli Takımı’nın kadrosunda yer almasına kesin gözüyle bakılan Kante, sezon başında Fransız ekibi Caen’den 5.6 milyon Pound’a (23.002.000 TL) alınmıştı. PSG’nin ise 20 milyon Pound’u (82.150.000 TL) gözden çıkardığı öne sürüldü. (Fanatik)

        13

        Atletico Madrid'in 2014 yılında Real Sociedad'dan 30 milyon euro'ya transfer ettiği Fransız yıldız Antoine Griezmann için Manchester United kesenin ağzını açtı. Premier Lig'de bu sezon taraftarını hayal kırıklığına uğratan Kırmızı Şeytanlar'ın 25 yaşındaki forvet için 85 milyon euro'yu gözden çıkardığı öne sürüldü. Fransa Milli Takımı ile Euro 2016'da da boy gösterecek olan Griezmann'ı United'ın yanı sıra Bayern Münih, Chelsea ve Paris Saint-Germain gibi kulüplerin de takip ettiği biliniyor. (Fotomaç)

        14

        Daily Mail’in haberine göre İspanyol devi Real Madrid ile İngiliz temsilcisi Manchester United’ın, Gabonlu forveti alabilmek için para musluklarını sonuna kadar açtıkları iddia edildi. Dortmund’un, 90 milyon Euro (289.899.000 TL) fiyat biçtiği Aubameyang için şimdiden temaslara başlayan Real ile United’ın, hem oyuncuyu hem de kulübünü ikna etmeye çalıştıkları öğrenildi. Bu sezon 46 maçta 39 gol atıp, 9 da asist yapan 26 yaşındaki yıldızın, tercihini çocukluk hayali Real’den yana kullanmasının yüksek ihtimal olduğu konuşuluyor. (Fanatik)

        15

        Diego'dan verim alamayan ve o bölgede son 3 maçtır Nani'yi oynatan Fenerbahçe'de yönetim transfer çalışmalarını hızlandırdı. Geçen yıldan bu yana istenen Sofiane Feghouli ve menajeri ile yeniden temasa geçildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Başkan Aziz Yıldırım , Feghouli'nin menajerini İstanbul'a davet etti ve prensipte el sıkışıldı. Valencia'da mutsuz olan futbolcu Fenerbahçe'nin teklifine daha sıcak bakıyor ve yapılan ilk görüşmenin de olumlu sonuçlandığı yeni sezonda sarı-lacivertli formayı giyeceği belirtiliyor. (DHA)

        16

        Beşiktaş'ta bu sezon gösterdiği performansla, eski günlerine dönen Mario Gomez, Almanya'da da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Fiorentina'daki geçirdiği iki sezonda gözden düşen Gomez, bu sezon sadece Süper Lig'de 24 gole imza atarken, Bundesliga temsilcisi Wolfsburg'un gündemine geldi. Alman basını Bendtner ile sözleşmesini fesheden, Bas Dost ve Max Kruse'den de istediği verimi alamayan Wolfsburg'un Gomez ile ilgilendiğini ve golcü oyuncunun menajeriyle temas halinde olduğunu iddia etti. (Fotomaç)

        17

        Bursaspor Yönetimi, Serdar Aziz’in bir türlü gündemden düşmeyen transfer haberleri nedeniyle harekete geçti. Yeşil-Beyazlı yönetim bu konuyu toplantıda gündeme getirdi ve milli stoperin fiyatını belirledi. Avrupa’nın yanı sıra adı Süper Lig’in devleriyle de anılan Serdar için 8 milyon Euro’nun altında gelecek tekliflerin değerlendirmeye alınmayacağı öğrenildi. (Fanatik)

        18

        Islıklanan Diego, takım arkadaşları tarafından önce sahada, sonra da soyunma odasında teselli edildi. Bir grup taraftarın ise alkışladığı sambacı, "Benim çabam takım için. Bu tepkileri hak etmiyorum" dedi. 1 yıl daha kontratı olmasına rağmen ayrılmaya hazırlanan Diego'nun evindeki bazı eşyaları Brezilya'ya gönderdiği öğrenildi. Santos ve Antalyaspor'un gündeminde olan Diego Ribas'a Palmeiras, Cruzeiro ve Corinthians da talip oldu. (Fotomaç)

        19

        Ocak ayından beri Arsenal formasıyla gol kaydedemeyen 29 yaşındaki Giroud için Wolfsburg, 5 milyon Pound'u gözden çıkardı. Alman takım, Giroud'nun alternatifi olarak Villareal santrforu Cedric Bakambu'yla da ilgileniyor. (Fanatik)

        20

        Trabzonspor'un Gençlerbirliği'nden İrfan Can Kahveci'yi gündemine aldığı öğrenildi. Karadeniz Fırtınası sezon biter bitmez 21 yaşındaki futbolcu için Başkent ekibine resmi teklifini sunacak. İlhan Cavcav 2.5 milyon Euro gibi bir bedel biçse de Trabzonspor 1.5 milyon Euro'ya işi bitirmeyi planlıyor. (Fotomaç)

        21

        Bursaspor Başkanı Ali Ay, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile gelecek sezon da çalışmak istediklerini ancak yaşanan maddi zorluklar nedeniyle sözleşmeyi yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi. Hamzaoğlu'nun, Bursaspor'dan yıllık 1 milyon 300 bin euro aldığı. Yeşil-beyazlı kulübün yeni teklifinin ise 900 bin Euro olduğu öğrenildi. Deneyimli teknik adamın kulübün yeni tutumu karşısında sessiz kaldığı ancak mutsuz olduğu da ifade ediliyor. Hamzaoğlu yeni öneriyi kabul etmezse 3 maç sonra takımdan ayrılacak.

        22

        Fenerbahçe'de Caner Erkin defteri tamamen kapandı. Galatasaray maçı öncesi Vitor Pereira'ya ağır sözleri nedeniyle kadro dışı kalan, özür dilemesine rağmen affedilmeyen oyuncunun geri dönüş şansının hiç kalmadığı ifade edildi. İnter'in sağlık kontrolünden geçirdiği iddia edilen oyuncu ile sözleşmesini uzatmak için kesinlikle masaya oturulmayacağı belirtildi. Başkan Aziz Yıldırım'ın, kontratları sona eren Mehmet Topal ve Gökhan Gönül'le ise bu hafta içi bir görüşme yapacağı öğrenildi. (Fotomaç)

        23

        Michal Kadlec, ülkesinin Sparta Prag takımı ile anlaştı. Yöneticilerin kendisi gibi takımdaki diğer oyuncuları da görüşme yapmak için haber yollamamasını doğru bulmayan Kadlec, "Bu işler sözleşmenin bitmesine 6 ay kala yapılmaya başlanır. Dünyanın her yerinde böyledir. Ama bize haber gönderen yok, geleceğimizi planlayamıyoruz. Bu yüzden yönetim ile ben görüşmek istedim ve geçen hafta masaya oturduk, anlaşamadık. Artık Fenerbahçe'den ayrılıyorum, sözleşmem bitinceye kadar hizmetime devam edeceğim, sonra ülkeme döneceğim" şeklinde konuştu.

        24

        Fenerbahçe'ye Leverkusen'den gelen ve yıllık 2.1 milyon euroya oynayan Çek milli takımı oyuncusu Kadlec'in yeni takımına kaç liraya imza attığı da ortaya çıktı. Kadlec daha önce 2005-2008 yılları arasında 3 yıl formasını giydiği Sparta Prag'a yıllık 600 bin euro karşılığında 2 yıllık sözleşmeye evet dedi. (DHA)

        25

        Son 3 maçından istediği sonuçlarla ayrılıp Play-Off’tan Süper Lig’e yükselmenin planlarını yapan Giresunspor’da gündem bir yandan da Vedat Muriç... Bu hafta gol sayısını 17’ye çıkaran Yeşil-Beyazlılar’ın 21 yaşındaki forvetine adeta teklif yağıyor. Başarılı forvetin adı Torku Konyaspor’un yanı sıra Süper Lig’in devleriyle de anılıyor. Başkan Mustafa Bozbağ’ın bu konudaki tavrının çok net olduğu, “Vedat’ı, “2 milyon Euro’dan aşağı bir bedelle kesinlikle bırakmam” dediği konuşuluyor. (Fanatik)

        26

        Felipe Melo'nun boşluğunu henüz dolduramayan Galatasaray'ın Borussia Mönchengladbach'ın Norveçli ismi Havard Nordtveit'le temasa geçtiği ifade edilse de oyuncunun çoktan West Ham'ın yolunu tuttuğu bildirildi. Bilic'in alınmasını istediği oyuncu ile West Ham'ın ön sözleşme imzaladığı ifade edildi. 25 yaşındaki oyuncu da, "Yeniden İngiltere'ye dönüyorum diyebilirim" ifadesini kullanarak Slavan Bilic'in yanına gideceğini doğruladı. (Fotomaç)

        27

        Yeni sezon kadrosunu şimdiden oluşturmaya çalışan Galatasaray, Emre Güral ve Erkan Zengin’den sonra gözünü Rize’nin golcüsü Deniz Kadah’a çevirdi. Bu sezon 30 lig maçında 10 gol atmayı başaran Deniz Kadah’la ilgilenen Galatasaray Yönetimi, sezon sonunda kontratı bitecek olan 30 yaşındaki santrforun yıllık ne kadar ücret talep ettiğini öğrenmeye çalışıyor. Maddi olarak Galatasaray’ın planlarına uyarsa, Deniz Kadah transferinin resmiyete dökülmesi bekleniyor. (Fanatik)

        28

        Inter'de gelecek sezon için müthiş bir operasyon başlıyor ve bu büyük operasyon Galatasaray'ı da bir yönüyle ciddi şekilde ilgilendiriyor. Gazzetta dello Sport'un haberine göre, gönderilecekler listesinde ilk hedef Felipe Melo... Ayrıca Rusya ve Arjantin'den teklif alan Medel'in de takımdan ayrılması gündemde... Melo'nun ayrılığı biraz da Medel'in kararına bağlı. Haberde ayrıca Alex Telles'in 8,5 milyon euroluk satın alma opsiyonunun kullanılmayacağı çünkü Fenerbahçeli Caner Erkin'in bonservissiz bir şekilde kadroya katılacağı belirtildi. (Fanatik)

        29

        Fenerbahçe'de sözleşmesi sezon sonunda bitecek oyunculardan Bruno Alves'in ayrılmasına 3 ay öncesine kadar kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak formu yükselen ve Kjaer ile mükemmele yakın uyum gösteren Bruno Alves için yönetimin fikri değişti. Portekizli oyuncu ile 35 yaşına gelmesine rağmen 1 yıllık sözleşme yapılmak isteniyor. Alves, yönetimin bu yaklaşımına sıcak baktı. Bruno Alves yönetimin 1 yıllık sözleşme teklifine kendisine önerilecek rakama göre cevap verecek. Yıllık ücretin 1.2 ile 1.5 milyon euro civarında kalması durumunda Alves sarı-lacivertli formayı terletmeye devam edecek. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ