Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Günün transfer iddiaları (04.05.2016)Martin Linnes'i Fenerbahçe'ye önerdiler, Mehmet Topal Fenerbahçe'de kalıyor - Futbol Haberleri
        1

        UEFA Avrupa Ligi'nde finale çok yaklaşan Sevilla'nın patronu Monchi, düzenlediği basın toplantısında transfer sorularına da maruz kaldı. Monchi, Mehmet Topal ile ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Takımında kalmaya karar verdi. Geçen haftaya kadar menajeri ile görüşmelerimiz vardı. Ama artık bizim için 'örümcek adam' sayfası kapandı."
        (Sabah)

        2

        Gelecek sezon Türk Telekom Arena'yı ayağa kaldıracak bir takım kurmayı planlayan Galatasaray'ın Falcao ile yakından ilgilendiği ve maliyetiyle ilgili görüşme yapmak için Mendes'ten randevu istendiği belirtildi.
        (Fotomaç)

        3

        Özellikle bu sezon beklentilerin çok gerisinde kalan Paraguaylı yıldız Oscar Cardozo'ya Çin kulüpleri başta olmak üzere birçok takımdan teklif var. Golcü de ayrılığa ‘evet’ deyince sıra artık yönetimin vereceği karara geldi.
        (Fanatik)

        4

        Galatasaray, önümüzdeki sezon genç ve dinamik bir kadro kurmak için kolları sıvarken, Hollanda pazarından ilginç bir isim gündeme geldi: Hakim Ziyech... Fenerbahçe'nin ara transfer döneminde istediği genç futbolcu için Sarı Kırmızılılar çalışmaları başlattı.
        (Milliyet)

        5

        Ocak ayında Ersan Gülüm’ü Hebei Fortune’a satan, kiralık olarak gönderdiği Milosevic ve Franco’dan da memnun olmayan Kara Kartal, Alexis’in de etkisiz kalması sonrasında takıma yeni sezonda geri dönecek Rhodolfo’ya yeni bir partner bulmak için Norveç turuna başladı. Kulübün dış ilişkilerden sorulmu yöneticisi Erdal Torunoğulları’nın, Molde’nin 28 yaşındaki stoperi Vegard Forren için nabız yokladığı öğrenildi.
        (Fanatik)

        6

        Beşiktaş'ın Gökhan Gönül ve Mehmet Topal hamlesine karşılık Fenerbahçe'nin de Mario Gomez için operasyon yaptığı ortaya çıktı. Sarı-lacivertli ekibin yeni futbol direktörü Ali Yıldırım'ın, Alman oyuncunun menajeri Ulli Ferber ile bir kaç kez görüştüğü ve Gomez'in Beşiktaş'tan kazandığı rakamın yüzde 50 fazlasını vermeye hazır olduklarını aktardığı iddia edildi.
        (Fotospor)

        7

        Fenerbahçe Yönetimi merakla beklenen iç transfer görüşmelerine başladı, ilk olarak Mehmet Topal ve Gökhan Gönül masaya çağrıldı. Görüşmeleri bizzat Aziz Yıldırım yaptı. İki futbolcunun menajerlerinin yer almadığı bire bir toplantılarda Yıldırım, yönetim olarak yeni sözleşmeye sıcak baktıklarını belirtti, ardından karşı tarafın görüşlerini öğrenmeye çalıştı. Detaylar fazla konuşulmadı, taraflar birbirlerinin nabzını yokladı.
        (Fanatik)

        8

        Sezon başında Mario Gomez'i Fiorentina'dan "haraç-mezat" koparan Beşiktaş bu kez de Manchester City'yi, Edin Dzeko konusunda ikna etmeye çalışıyor.
        (Fotospor)

        9

        Galatasaray'a Jorge Sampaoli ile ilgili bir müjde de Arjantin'den geldi... Ole gazetesi Independiente'nin Mauriccio Pellegrino'nun yerine düşündüğü isimlerden birisinin Şili'ye Copa America'yı kazandıran Jorge Sampaoli olduğunu ama Galatasaray'dan aldığı "şaşalı" teklif sonrasında bir süredir Türk ekibiyle yapacakları hakkında dersine çalışan Sampaoli'nin bu teklifi değerlendirmeye bile almadığı belirtildi.

        10

        Şampiyonluğun kaçması durumunda gönderilme tehlikesi yaşayan Portekizli çalıştırıcı Vitor Pereira, Trabzon’daki lider duruşu ve son haftalarda takıma oynattığı futbolla kredisini arttırdı. Fenerbahçe'yle bir yıllık daha kontratı olan teknik direktör Vitor Pereira, ligde şampiyon olsa da, olmasa da sarı-lacivertli kulüpte kalmak için can atıyor.
        (Vatan)

        11

        Galatasaray Yönetimi, kiralık olarak gönderdikleri oyunculardan Bruma ve Telles’in satılamıyor olmasını dert etmiyor. Genç bir kadro kurmak isteyen Sarı-Kırmızılılar, “Gelsinler, oynasınlar, seneye yıldız olurlar” diye düşünüyor.
        (Fanatik)

        12

        Şampiyon Juventus'un Bursaspor'un Çek golcüsü Tomas Necid'le ilgilendiği bildirildi. 2019'da kontratı bitecek Necid'in menajeri Jiri Muller, "Nedved'le tanışıyoruz. O da Juventus'ta bir Çek oyuncu olmasından memnun olur. Bu sezon 16 gol attı. Juventus? Olabilir ama bunun için daha çok gol atması lazım" dedi.
        (Fotomaç)

        13

        Rus gazeteci Stefano Conforti, Galatasaray ve Bursaspor'un sezon sonunda Rusya'dan ayrılmak isteyen Manuel Fernandes ile ilgilendiğini iddia etti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan gazeteci "Bursaspor ve Galatasaray Fernandes'i istiyor. Sezon sonu gitmesi bekleniyor." ifadelerini kullandı.
        (Futbol Arena)

        14

        F.Bahçe, Caner'in alternatif olarak Watford'ta oynayan Jose Holebas'ı tekrar gündemine aldı.
        (Fotomaç)

        15

        Galatasaray forması giyen Martin Linnes, alacakları zamanında ödenmediği ve Avrupa’dan men cezası geldiği için Sarı-Kırmızılılar’dan ayrılma hazırlıkları yapıyor. Bu sezon Molde formasıyla Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’ye şık bir gol atan Norveçli futbolcunun, menacerler aracılığıyla Sarı-Lacivertliler’e önerildiği öne sürüldü. Hatta Linnes’in menaceri Jim Solbakken’in bu konuyu görüşmek için bu hafta İstanbul’a geleceği bile iddia edildi.
        (Fanatik)

        16

        Sarı- lacivertli kulüpten yıllık 2.1 milyon euro gelir sağlayan Çek futbolcunun Prag'da 600 bin euro alacağı ortaya çıktı. Kadlec'in daha önce 3 yıl görev yaptığı Sparta Prag ile 1 hafta önce 2 yıllık sözleşme imzaladığı öğrenildi..
        (Fotomaç)

        17

        Bursaspor, Akhisar Belediyespor’da forma giyen 31 yaşındaki orta saha oyuncusu Merter Yüce ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık ön anlaşma imzaladı..
        (Fotomaç)

        18

        Bir yandan ligde ve kupada şampiyonluk mücadelesi veren fenerbahçe bir yandan da yeni sezonun planlaması için çalışıyor. Takıma kiradan dönecek oyuncuların da gelecekleri bu anlamda netleşmeye başladı. West ham United'ta kiralık oynayan Emmanuel Emenıke'nin Londra temsilcisinde kalması düşük ihtimal olarak görünüyor.

        19

        West Ham formasıyla 10 Premier Lig maçında ilk 11'de başlarsa satın alma zorunluluğu şartıyla kiralanan oyuncu Premıer Lig'de 5 maça ilk 11'de başlayabildi. Zorunluluk opsiyonu şansının sona ermesiyle birlikte West Ham'ın Nijeryalı oyuncuyla yolları ayırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bonservisi Fenerbahçe'de bulunan Emenike için gelen teklifleri değerlendirmeyi düşünen yönetim, şimdilik Nijeryalı oyuncuyu yeni sezon kadro planlamasına dahil etmiyor.

        20

        İki sezon önce Roma'ya satın alma opsiyonuyla kiralanan Salih Uçan da Türkiye'ye dönecek. Roma formasıyla Serie A'da fazla süre bulamayan Salih'in yeni sezonda sarı lacivertli formayla mücadele etmesi bekleniyor.

        21

        Bursaspor'da kiralık olarak oynayan Mıroslav Stoch da ilk etapta yeni sezon kadrosunda düşünülmüyor. Slovak oyuncu için gelecek teklifleri düşünecek sarı lacivertli yönetim, Stoch'u olası takas planlarına da dahil edebilir.
        (NTVSpor)

        22

        Beşiktaş'ta Mario Gomez’in sözleşme yenileme için sürekli tarih uzatıp ayrılık sinyalleri vermesi, akıllara Başkan Fikret Orman’ın, “Giderse daha iyisi gelir” sözünü getirdi. İşte Beşiktaş'a forvet adayları;

        23

        MARIO MANDZUKIC
        1.87’lik Hırvat yıldız, Wolfsburg, Bayern Münih, Atletico Madrid’in ardından, Juventus’taki ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı. 34 maçta oynayıp 13 gol attı, 5 asist yaptı. Güçlü fiziği ve hava toplarındaki etkisiyle öne çıkan 29 yaşındaki oyuncunun piyasa değeri 19 milyon Euro. Ancak her sezon forvet hattında değişikliğe giden İtalyan ekibi yeni bir golcü arayışında. Bu nedenle rakamların çok daha makul seviyelere inmesi muhtemel.

        24

        EDIN DZEKO
        Bonservisi Manchester City’de olan 30 yaşındaki yıldız, sezonu Roma’da kiralık tamamladı, 16 gol attı, 6 asist yaptı. Wolfsburg ve Manchester City’den sonra da istikrarlı formunu koruyor. 1,92’lik boyuna rağmen teknik kapasitesi oldukça yüksek bir isim. Piyasa değeri 10 milyon Euro dolayında. Adı daha önce de Türk takımlarıyla anılan Dzeko’nun Şampiyonlar Ligi vizesi alınması halinde ikna edilmesi daha kolay.

        25

        SAMUEL ETO'O
        Türkiye’ye geldiğinde herkesin kafasında ‘Tutar mı?’ sorusu vardı. Ancak Eto’o, Antalya’nın hem hocası hem kaptanı hem de yıldızı oldu. 20 gol attı, 6 gole de asistle katkı yaptı. Daha önceki röportajlarında, “Antalya öncesi transferime en çok yaklaşan kulüp Beşiktaş’tı” ifadelerini de kullanan Kamerunlu’nun Türkiye’de kalma fikrine çok sıcak baktığı biliniyor. Beşiktaş’ın listesindeki güçlü adaylardan.

        26

        HUGO RODALLEGA
        Sezon başında Beşiktaş’a önerilmiş, ancak Gomez’in transferiyle bu iş yatmıştı. Fakat Rodallega bu sezon öyle bir performans ortaya koydu ki, tekrar gündeme girdi. Özellikle de kısa süre önce oynanan Beşiktaş maçında hattrick yaptıktan sonra. 21 gol atan Kolombiyalı’nın sözleşmesi 2017’de bitiyor. Değerini bulan oyuncularını satmaktan çekinmeyen Akhisar Belediye’nin gelecek cazip bir teklifi kabul etmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ