Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Karşıyaka Karşıyaka'da başkan adayı çıkmıyor - Futbol Haberleri

        Son dönemde kongrelerini iki adayla gerçekleştirmesine rağmen küme düştükten sonra aday bulamayan yeşil kırmızılılarda yeni tüzüğe göre başkanlığa talip olanlar listelerini yarın akşama kadar Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral'a vermek zorunda. Aday çıkarsa kongrede ilk gün bilanço açıklamaları ve ibralar, pazar günü de saat 10.00'dan itibaren yönetim seçimi yapılacak.

        Aday çıkmaması durumunda ise seçim 21-22 Mayıs'a ertelenecek. Karşıyaka'da göreve devam etmeme kararı alan Başkan Fatih Diniz ve mevcut yönetim kurulu, yarın da aday çıkmaması halinde yönetimi bıraktıklarını noter kanalıyla kulübe bildirecek. Başkan Diniz, aday çıkmaması halinde görevi kongreye kadar sürdürüp kulübün önünü tıkamamak için istifa edeceklerini söyledi. Aday çıkmadığı takdirde yönetim yetkisi yeni seçime kadar kongre divanına kalacak. Divan Başkanı Cihan Büyükoral, yarın saat 17.00'de kulüp binasında eski başkanlar ve camianın önde gelen isimlerini toplayarak durum değerlendirmesi yapacak.

        YİNE LİSANS KABUSU

        Geçen yıl eylül ayında tarihinde ilk kez Ulusal Kulüp Lisansı alarak puan silme cezasından kurtulan Karşıyaka'nın önümüzdeki sezon için yaptığı başvuru kabul edilmedi. PTT 1'inci Lig'deki 18 takımdan yalnız 3'ü 2015 yılı boyunca mali, idari, hukuki, sportif ve altyapı kriterlerini yerine getirerek Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu'ndan lisans almaya hak kazandı. Karşıyaka, 60 gün içinde eksiklikleri gidererek yeniden başvuru yapacak. Transfer yasağı bulunan ve mevcut kadrosunu da kaybetme tehlikesi yaşayan yeşil kırmızılılar, lisans alamazsa yeni sezonda 3 puanı da kesin olarak silinecek. Geçen yıl PTT 1'inci Lig'den Samsunspor ve Denizlispor'un puanları silinmişti.

        SGK VE VERGİ AZALDI

        Karşıyaka'da yönetim, Spor Toto tarafından verilen ancak gelirleri temlikli olduğu için tahsil edemediği 1.5 milyon TL'yi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve vergi borçlarına aktardı. Yapılan son ödemelerle 2 yıl önce 13 milyon TL'ye kadar çıkan kamu borçlarının 5 milyon TL civarına düştüğü öğrenildi. Karşıyaka, Kasım 2014'te geçmiş tarihli SGK borçlarını Torba Yasa kapsamında 42 takside böldürmüş, geçtiğimiz ocak ayında da kurumun Federasyon gelirlerine koyduğu haczi kaldırmıştı.

        VOLEYBOL SALON İSTEDİ

        Yeni stat projesi kapsamında yıkılan tenis kortlarının yerine Karşıyaka Belediyesi'nden Mavişehir'deki kortları devralan Karşıyaka, voleybol için de arayışta. Yeşil kırmızılılar, belediyeden yeni yapılan Muharrem Candaş Spor Salonu ve 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu'nu A takım ve altyapı antrenmanlarında kullanmak için başvurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ