Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MHK, Deniz Ateş Bitnel'i Süper Lig dışı bıraktı! - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Geçen sezon Süper Lig’in 22. haftasında Türk Telekom Arena’da oynanan GalatasarayTrabzonspor maçında gösterdiği kötü yönetim sonucu istenmeyen hakem ilan edilen Deniz Ateş Bitnel, yeni sezon öncesi Süper Lig kadrosunda kendisine yer bulamadı. Merkez Hakem Kurulu, Bitnel’i liste dışı tuttu.

        FIFA kokartı taşımasına rağmen A Klasmanı’na düşürülen Bitnel, yeni sezonda alt liglerde düdük çalabilecek. Ancak Bitnel’in bu gelişmeler üzerine hakemliğe veda edeceği öğrenildi.

        DEMİRÖREN BASKI YAPTI

        Bitnel’in düşürülmesindeki en büyük faktörün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören olduğu öne sürüldü. Demirören’in bu konuda Merkez Hakem Kurulu’na büyük baskı yaptığı bildirildi. Deniz Ateş Bitnel’i bir süre koruyan MHK’nin, başkan Demirören’in katı tutumu sonucu daha fazla direnemediği kaydedildi.

        AMATÖRDE BİLE MAÇ VERİLMEDİ!

        21 Şubat 2016 tarihinde oynanan ve Galatasaray’ın 90. dakikada Selçuk İnan’ın penaltıdan attığı golle 2-1 kazandığı karşılaşma sonrası sert açıklamalar yapan Trabzonspor yönetimi, Deniz Ateş Bitnel’in hakemliğinin bitirilmesi konusunda ısrarcı olduklarını duyurmuştu.

        Nitekim o tarihten bu yana Bitnel’e amatör kümede bile maç verilmemişti. Bilindiği gibi o maçtaki en önemli sahnelerden biri, Trabzonsporlu Salih Dursun’un, hakem Deniz Ateş Bitnel’e kırmızı kart göstermesi idi. BordoMavili ekibin 7 kişi tamamladığı mücadele sonrası taraftarlar, yöneticiler ve Trabzon halkı ayağa kalkmış, protesto gösterileri düzenlenmişti.

        HAKEM KADROSU 22'YE DÜŞÜRÜLDÜ

        Süper Lig hakem kadrosu yeni sezon öncesi 43’ten 22’ye düşürüldü. Klasmanların belirlenmesinde MHK’nin çeşitli baskılarla karşılaştığı öne sürüldü.

        MUHARREM USTA, 'DÜDÜĞÜNÜ ASACAKSIN' DEMİŞTİ

        Trabzon Başkanı Muharrem Usta, olaylı G.Saray-Trabzon maçından bir gün sonra Twitter’dan sert bir mesaj paylaşmıştı. Usta, “TS’yi doğruyorsan, düdüğü asacaksın. Göreceksiniz... Haksızlığa uğrayan tüm kulüplerin ahı için bu düzen değişecek” ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ