Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Fenerbahçe Grasshoppers maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta başlayacak? Bilet fiyatları! - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi play-off turu karşılaşmalarında Grasshoppers ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, bu mücadeleden galibiyetle ayrılarak Süper Lig'e iyi başlamak istiyor. Peki Fenerbahçe-Grasshoppers maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Bilet fiyatları ve maç hakkında tüm detaylar haberimizde...

        FENERBAHÇE-GRASSHOPPERS MAÇI NE ZAMAN?

        Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı turnuvasında 2016-17 sezonu play-off turu karşılaşmaları başlıyor. Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat ile anlaşan Fenerbahçe, Grasshoppers maçından galip gelerek motivasyonunu yükseltmek istiyor. Fenerbahçe-Grasshoppers maçı 18 Ağustos Perşembe günü saat 21.00'de başlayacak. Ülker Stadyumu'nda oynanacak maç D'Smart Smart Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        FENERBAHÇE VE GRASSHOPPERS YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında yarın karşılaşacağı İsviçre ekibi Grasshoppers'ın yöneticileri ve maçın UEFA temsilcilerine Faruk Ilgaz Tesisleri'nde akşam yemeği verdi.

        Gerçekleşen yemeğe, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ozan Balaban ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Engin Dumanlı, Grasshopper Kulübü Başkanı Stephan Anliker, CEO Manuel Huber, Yönetim Kurulu Üyesi Andras Gurovits ile İnsan Kaynakları Direktörü Paul Bollendorff katıldı. Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ozan Balaban ve Grasshopper Kulübü Başkanı Stephan Anliker, yemeğin iki kulübün birbirlerini daha yakından tanıması adına önemli olduğunu ve dostluk ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirttiler.

        UEFA delegasyonudan Juha Karjanlainen ve Dag Steinar Vestlund'un da yer aldığı yemek, her iki kulüp temsilcilerinin birbirlerine karşılıklı hediye vermesi ile sona erdi.

        FENERBAHÇE'DEN TARAFTARA UYARI

        Fenerbahçe Kulübü, futbol takımının, İsviçre'nin Grasshoppers ekibiyle yapacağı UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçı öncesi taraftarlarına bir dizi uyarıda bulundu.

        Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan duyuruda, UEFA'nın yarın Ülker Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı "yüksek riskli maç" statüsüne aldığı kaydedildi.

        2012-2013 sezonunda oynanan UEFA maçlarında yaşanan disiplin ve güvenlik ihlalleri nedeniyle kulübün ciddi cezalara maruz kaldığı hatırlatılan duyuruda, sporun ruhuna aykırı yaşanabilecek herhangi bir saha olayında kulübün maddi ve manevi anlamda büyük bir zarara uğrayacağı belirtildi.

        Taraftarlardan, yanlarında bozuk para bulundurmaması, tribünlerdeki merdivenlerde oturmaması ve sahaya girmemesi istenen duyuruda, rakibi hedef alan, siyasi içerik barındıran ya da siyasi içerik çağrıştıran slogan atılmaması, pankart, flama ve benzeri objelerin stada getirilmemesi konusuna da vurgu yapıldı.

        Sahaya yabancı madde atılmaması gerektiğine de değinilen duyuruda, taraftarlardan, rakip takım seyircisinin olası provokasyonuna karşı sakin kalmaları istendi.

        FENERBAHÇE-GRASSHOPPERS MAÇININ MUHTEMEL 11'LERİ

        Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Advocaat, Pereira'nın uyguladığı 3-5-2 sistemini değiştirecek.

        Hazırlık maçlarında ve Monaco eşleşmesinde 3-5-2 oynayan Fenerbahçe, alışık olduğu düzene Advocaat'la dönüyor.

        Hollandalı teknik adamın sarı-lacivertli takımı 4-2-3-1 sistemiyle sahaya sürmesi bekleniyor.

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gregory van der Wiel, Roman Neustadter (Simon Kjaer), Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Salih Uçan, Aatif Chahechouhe, Emmanuel Emenike, Robin van Persie

        GRASSHOPPERS:Joel Mall, Alban Pnishi, Runar Sigurjonsson, Jan Bamert, Benjamin Lüthi, Kim Kallström, Marko Basic, Nikola Gjorgjev, Mergim Brahimi, Caio Cesar, Ridge Munsy

        DİCK ADVOCAAT: FAVORi OLMAK ZORUNDAYIZ

        "Çalıştırdığım takımları favori görürüm. Fenerbahçe de favori olmak zorunda. İsteyen oyuncu oynayacak, isteyen kulübede ya da tribünde oturacak.Sürekli toplantı halindeyiz yönetimle. İmkanları görüşüyoruz. Durumumuz belli. Belki bir transfer olabilir ama çok da ihtiyacımız yok. Kadromuz yeterince iyi."

        FENERBAHÇE AVRUPADA'Kİ 207. MAÇINA ÇIKIYOR

        UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın İsviçre'nin Grasshoppers takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa'daki 207. sınavına çıkacak.

        Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında geçirdiği 42. sezonda bugüne kadar 206 müsabakaya çıktı. Bu karşılaşmalardan 74'ünü kazanan Fenerbahçe, 42 kez rakipleriyle berabere kalırken, 90 defa da sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

        Fenerbahçe bu maçlarda rakip filelere 256 gol gönderirken, kalesinde 312 gol gördü.

        İÇ SAHADA 103. MAÇ

        Fenerbahçe, Grasshoppers mücadelesiyle Avrupa kupalarındaki 103. iç saha maçını yapacak.

        Sarı-lacivertliler, 13 Eylül 1959'da Macaristan'ın Csepel takımıyla yaptığı ve 1-1 sona eren ilk Avrupa kupası maçından bu yana iç sahadaki 102 maçta 50 galibiyet elde etti. Fenerbahçe, sahasındaki 21 maçtan beraberlikle ayrılırken, 31 müsabakada rakiplerine yenildi.

        İç saha maçlarında rakip fileleri 149 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesindeki 115 gole engel olamadı.

        İÇ SAHADA 5 MAÇTIR YENİLMİYOR

        Fenerbahçe, Avrupa kupalarında sahasında yaptığı son 5 maçı da kaybetmedi.

        Sahasındaki son yenilgisini geçen sezon UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki Molde (3-1) maçında alan Fenerbahçe, daha sonra çıktığı 5 Avrupa kupası maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlikle yenilgi yüzü görmedi.

        UEFA Avrupa Ligi'nde Hollanda'nın Ajax takımını 1-0 yenen Fenerbahçe, İskoçya temsilcisi Celtic ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, aynı organizasyonda sahasında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını 2-0, Portekiz'in Braga ekibini 1-0 mağlup etti.

        Fenerbahçe, bu sezon ise UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa Birinci Lig ekiplerinden Monaco ile Kadıköy'de yaptığı maçı 2-1 kazandı.

        ELEMELERDEKİ PERFORMANS

        Fenerbahçe, Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en prestijli ikinci organizasyonunda girdiği 7 elemenin 6'sında gülen taraf oldu.

        Önceki adıyla UEFA Kupası'nda 3 kez eleme oynayan sarı-lacivertliler, üçünde de rakiplerini turnuva dışına itti. Yapılan statü değişiklikleriyle 2009'da UEFA Avrupa Ligi adını alan organizasyonda ise 4 kez elemelerde mücadele eden Fenerbahçe, üç kez turu geçti. Sarı-lacivertliler, sadece bir elemede rakibi karşısında üstünlük kuramadı.

        Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 14 kez eleme oynadı ve 8 kez turu geçti.

        FENERBAHÇE'DE GRASSHOOPERS MAÇI HAZIRLIKLARI

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 18 Ağustos Perşembe günü İsviçre'nin Grasshoppers takımıyla yapacağı ilk maçın hazırlıklarını sürdürdü.

        Kulüpten yapılan açıklamada, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanın salonda çalışmalarla başladığı belirtildi. Daha sonra sahaya inen futbolcuların, koordinasyon hareketlerinin ardından iki gruba ayrılarak 5'e 2 top kapma ve pas çalışması yaptıkları, idmanın çift kale maçlarla tamamlandığı ifade edildi.

        Sarı-lacivertliler, hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

        BİLET FİYATLARI

        Sarı-lacivertli kulüp, 12 Ağustos Cuma gününden itibaren satışa sunulacak maç biletleri için 75 ile 300 lira arasında fiyat belirledi.Biletlerin genel satışı ise 15 Ağustos'ta başlayacak.

        Kale arkası okul açık: 75 lira

        Kale arkası Migros: 75 lira

        Borajet tribünü ve maraton üst H-I blok: 170 lira

        Fenerium alt H-I blok: 210 lira

        Fenerium alt G blok: 250 lira

        Fenerium alt F blok: 280 lira

        Fenerium alt E blok: 300 lira

        FENERBAHÇE'NİN YENİ HOCASI BELLİ OLDU

        Fenerbahçe, Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat ile anlaştı. Monaco'ya elenmesinin ardından Portekizli teknik adam Vitor Pereira ile yollarını ayırma kararı alan Fenerbahçe'nin, takımın başına Robin van Persie ve Gregory van der Wiel'i de yakından tanıyan Dick Advocaat'ı getirdiği öğrenildi.

        Hollanda Milli Takımı'nın teknik direktörü Danny Blind de, yardımcısının Fenerbahçe'ye gideceği haberini doğruladı.

        GRASSHOPPER AVUSTURYALI SCHÖRGENHOFER YÖNETECEK

        Fenerbahçe ile İsviçre’nin Grasshopper takımı arasında oynanacak maçı Avusturya Futbol Federasyonu'ndan Robert Schörgenhofer yönetecek.

        Yine Avusturya Futbol Federasyonu'ndan Roland Riedel ve Markus Gutschi de maçın yardımcı hakemleri olarak görev yapacak Müsabakanın 4. hakemi ise Rene Eisner.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ