Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fikret Orman: Aboubakar'la 4 yıllık anlaşmamız var - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş, yeni transferlere basın önünde imza attırıyor. Siyah-Beyazlılar'ın Başkanı Fikret Orman imza töreninde açıklamalarda bulundu.

        Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın açıklamaları şöyle;

        "Zor bir transfer dönemi geçirdik ve hamd olsun ki bitti. Benim ve yönetimdeki arkadaşlarım için uzun geçti. Aboubakar çok istediğimiz bir transferdi. Bu senelik kiralık ancak 4 yıllık bir anlaşmamız var. Finansal Fair Play yüzünden böyle bir anlaşma yaptık. Utku yuvakuran, genç ve gelecek vadeden bir oyuncu. Beşiktaş'ın gelecekte 10 yıl kalesini koruyacak inşallah. Oğuzhan Aydoğan da büyük umutlarla aldığımız bir kardeşimiz. Önemli işler yapacağına inanıyoruz. Scout ekibine danışarak aldığımız proje transferi. Tüm camia Oğuzhan'ın arkasında.

        "ATINÇ'A GERİ GELECEKSİN DEDİM"

        Gökhan'ı zamanında çok almak istemiştik. Leicester'a gitmeden de konuştuk ama olmadı. Gökhan gelmeyi çok istedi. Biz de istedik ve oldu. Tecrübeli ve karakterli bir oyuncu. Şampiyonlar Ligi'nde katkı sağlayacaktır. Caner'i de daha evvel istiyorduk, nasip bugüneymiş. Beşiktaş forması içinde görmeyi çok istediğimiz bir futbolcuydu. İnşallah Caner futbolu burada bırakacak. Atınç'a giderken "Buraya geri geleceksin" dedim. Bizim evladımız çok iyi bir Beşiktaşlı. giderkenki üzüntüsünü çokı net hatılıyorum.

        Fabri daha evvel takip ettiğimiz bir futbolcu. Sakatlık geçirmeseydi daha önceden transfer edecektik. Çok iyi bir karakter Beşiktaş'ımıza çok uygun. Talisca'dan büyük katkı bekliyoruz. 2 senelik kiralık aldık. Talisca'dan beklentimiz özellikle Benfica maçında sergileyeceği performans olacaktır.

        Biz Milli Takımız'ın sağ bek ve sol bekini transfer ettik. Ana stratejimiz kulübe katkı sağlayacak transferler yapmaktı. Taraftarlık nezdinde bir niyetimiz hiçbir zaman olmadı. Caner de Gökhan da o manada kullanılacak bir transfer değil.

        ANA NİYETİMİZ ŞAMPİYON KADROYU KORUMAKTI

        Geçen sezon Hem Demba Ba hem Atınç'ın tranmsferlerini yaparak başlamış ve elimiz rahatlamıştı. Bu sezon ise ana niyetimiz şampiyon kadroyu korumaktı. Bunun dışına sadece Gökhan Töre ile çıktık. 15 gün öncesine kadar sadece Gökhan'dan gelen 3 milyon Euroluk bütçe vardı. Gökhan'dan Mario Gomez'i bekledik ve Sosa'nın ayrılma durumu oluştu. Bütün transferlerimizi buna istinaden gerçekleştirdik. Şampiyon bir kulüp burası. Biz bazı transferleri proje transferi olarak gerçekleştirdik.

        Bu sene UEFA'ya yazabileceğimiz kişi sayısı 23 idi. Aras ve Ömer Türkiye'de yetişmiş oyuncu kategorisine giremiyordu. Bu yüzden liste dışı kaldılar. Beşiktaş'ın bir stratejisi var. Stoper konusunda biz son 14 günlük süreçte transfere yönelebildik Sosa transferinden dolayı.

        Bütün konsantrasyonumuzu forvet ve stoper transferine sağlamıştık. Ancak gelen teklifleri çok mantıklı bulmadık. Şu anda geçen senin stoperleri hala takımda. Üstüne Rhodolfo iyileşti ve Atınç'ı aldık. Stoper alsaydık forvet ya da orta sahadan bir ismi UEFA listesinden silmek zorunda kalırdık.

        "NASRI'YLE İLGİLENMEDİK DESEK YALAN SÖYLERİZ"

        Nasri kopnusunda ilgilenmedik desek yalan söyleriz. Bizim bir kurum kültürümüz var ve kolej takımıyız. Oyuncuların en önem verdiğimiz tarafı karakterdir. Bugün itibari ile futbolculara 1 lira borcumuz yoktur. Transfer yapmayla şampiyon olunmuyor.

        Hocamız haklı. Bir teknik direktör kampa gitmeden takım kadrosunu elinde görmek ister. O açıdan haklı pozisyonda. fakat bizim kendi kriterimiz var. Oyuncu transfer etmek dünyanın en kolay işi. 3-5 milyon Euro veriyorsun geliyor. Bu takım oyunu. Beşiktaş geçen seneye göre bu sene daha avantajlı durumda. Geçen sene bu kadar geniş bir oyuncu kadrosu da yoktu. Çok kolay olsa ben hoca olurdum. O yüzden Şenol Güneş burada.

        ERDAL TORUNOĞULLARI HATA YAPTI

        Beşiktaş başkanlık sistemiyle yönetilir. Ben seçildikten sonra, yönetim kurulunu belirleyip, görevlendirmeleri yapıyorum. Birçok yöneticiyle çalıştık. Onları başarılarında da başarısızlıklarında da benim sorumluluğum vardır. Erdal Torunoğulları'nın basında yer alan menajerler hakkında söyledikleri doğruyu yansıtmıyor. Bu sezon da menajerlere para ödedik. Olumlu veya olumsuz eleştiriler kulüp yöneticliğinin fıtratında var. Erdal torunoğulları hata yaptı, ben yokken karar verdi. İşlerini halletiği zaman gelir, yöneticiliğe devam eder.

        ABOUBAKAR 35 MİLYON EURO'YU GÖRDÜ

        Caner Erkin'in opsiyonu 1 milyon Euro. Caner ve Aboubakar'ın 4 yıllık daha sözleşmesi şu anda hazırdır. Aboubakar'ın da opsiyonu 10 milyon Euro. Aboubakar 35 milyon Euro görmüş bir futbolcu. Bu sene satın alsaydık 12.5 milyon Euro'ydu zaten.

        Her yaptığımız hamlenin arkasında bir strateji var. Oğuzhan'ın çok önemli yerlere geleceğine inanıyorum. oğzuhan Şampiyonlar ligi'nde dünyaya ustalığını gösterecek. Oğuzhan benim evladım. Aboubakar için 3 defa gittik. Ali Naibi'yi gönderdim, sonra 2 defa ben gittim. Oğuzhan'ı isteyecek kulüpler, bizim gösterdiğimiz yaklaşımı gösterecekler.

        "TOLGA'YA YAPILANLARA ÇOK KIZIYORUM"

        Şampiyon takımın kalecisi Tolga'ya yapılanlara çok kızıyorum. Kimin haddine takımın kaptanı hakkında kötü şeyler söyelemek!Biz Şenol Güneş'e hangi kaleciyi oynatacağımızı mı öğreteceğiz! Tolga geçen sene hata yaptı. Ama bu takımın kaptanıdır. Geçen seneki galatasaray maçında devre arasında yapmış olduğu konuşmayla galibiyeti getirniştir. Boyko bana göre dünyanın en önemli kalecileridnen biri. Ancak deve arası kampa katılamadığı için ve transferi geç olduğu için özgüven kaybı yaşadı. 1 sene Malaga'da oynayıp geri dönecek.

        ETO'O GERÇEĞİ

        Eto'o'dan son anda vazgeçmedik. basın toplantısı yaptığımızda vazgeçtik. Eto'onun Beşiktaş'a transferi başka oyuncumuzu kaybetmemize neden olabilirdi. Eto'o'ya kulübünde ve kariyerinde başarılar diliyorum. Burası Beşiktaş ve bir duruşumuz var. Bu sezon 12 milyon Euro'nun üzerinde transfer geliri elde ettik. 6 milyon Euro civarı da harcadık. Yönetim kurulu olarak önceliğimiz futbolcuların alacaklarını zamanında ödemek.

        "BİRİNCİ DE ÇIKABİLİRİZ, SONUNCU DA OLABİLİRİZ"

        Şampiyonlar Ligi'nde zor bir gruptayız. Buradan birinci de çıkabiliriz, üçüncü de olabiliriz dördüncü de olabiliriz. Biz kolay rakip değiliz. Vodafone Arena2dan öyle kolay maç yapıp kimse puan kazanamaz. Çok umutluyum ben. Bu seneki en önemli hedefeimiz o sene bu sene bundan sonra her sene.

        Mario Gomez'in ücretini ödemek için teklifte bulundular ancak biz kontratı görmek isityoruz. Bizim anlaşmalarımız sözleşmeler üzerine. Sözleşmeyi görmeden teklifleri kabul etmeyeceğiz. Almanya basınında Gomez'in 7 milyon Euro'ya transfer olduğu yazıyor. Fiorentina bize 1 milyon 100 bin euro ödemek istiyor. Bizim zekamızla kimse oynamasın. Veli Kavlak'ın kolunda bir sıkıntı var. Sözleşmesi uzatıldğıından beri bu sorun devam ediyor. Sözleşmesini dondurmayı önerdik. Veli de bunu ailesiyle konuştu. Kısa bir süre sözleşmesini durduracağız. Veli'yi artık sahada görmek istiyoruz.

        "MERDİVEN BOŞLUĞUNDA DURANLARIN KOMBİNESİNİ İPTAL EDERİM"

        "Biz kombineleri satarken para için değil stadın dolu olması için sattık. Stadı böyle bir ambiansta yapmamızın sebebi taraftarın gücünü arkamıza almaktı. Bu stadın içinde yapılan her hangi kötü bir olay Beşiktaş'a zarar veriyor. Burası tiyatro salonu değil. Bağırıp çağıracak, tezahürat edecekler. Herkesin hakkını korumak zorundayız. Merdiven boşluğunda duranların kombinesi iptal ederim. Federasyone toplu küfür iin bütün tribünün kapanmamasını söyledik. Yönetmeliğimiz uygun değil dediler. Yapmış olduğumuz yatırımlar buna uygun."

        YENİ TRANSFERLERİN GÖRÜŞLERİ

        ATINÇ NUKAN: "Burası benim ailem. Bana böyle hissettirdikleri için herkese teşekkür ediyorum. Kendime çok şey kattığımı düşünüyorum. Almanya ve Türkiye arasında çok fark var. Onlar daha sistematik yaşıyor, biz daha duygusalız. Onlardan kendime kazandırdığım şeyleri, burada artı olarak göstermek istiyorum."

        FABRI: "Özellik olarak komple bir kaleci olduğuma inanıyorum. Tabii ki mükemmel değilim. Günlük çalışmalarımla beraber yeteneklerimi yukarıya çekmeye çalışıyorum."

        ABOUBAKAR: "Kendime bir gol rakamı koymuyorum çünkü bu bir takım sporu. Takımı hedefe götüren katkıyı tüm takım olarak yapmaya çalışacağız. Herhangi bir baskı hissetmiyorum. Başkanımız beni almak için büyük bir çaba gösterdi. Bana artık tek bir görev düşüyor. O da bu takım için en iyisini yapabilmek"

        TALISCA: "Yeni bir sayfa açıyorum. Çok mutluyum. Beşiktaş'ın başarısı için tüm kulvarlarda arkadaşlarım ile beraber elimden geleni yapacağıma söz veriyorum."

        CANER ERKİN: "Ben şu an Beşiktaş'ta oynuyorum ve profesyonel bir oyuncuyum. Biz gittiğimiz her kulüpte elimizden geleni yapmalıyız. Beşiktaş taraftarı çok sahiplendi beni. Burada olmaktan çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

        GÖKHAN İNLER: "Fenerbahçe genç takımındaydım o dönem baya zor bir dönem geçirdim. Kariyerimde başka takımlarda kendimi gösterdim ama benim kalbimde hep Beşiktaş'ta vardı. Başkanıma da çok teşekkür ederim. O olmasaydı bu transfer olmazdı. Bu büyük kulüp için elimden geleni yapacağım" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ