Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Benfica Beşiktaş maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta? - Futbol Haberleri

        Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, B Grubundaki ilk maçında Portekiz ekibi Benfica ile karşılaşacak. Peki Benfica Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi hangi kanalda canlı yayınlanacak? İşte karşılaşma öncesi iki takım hakkında bazı bilgiler...

        BENFİCA BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

        Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk karşılaşmasında Beşiktaş, Portekiz ekibi Benfica ile karşılaşacak. Estadio da Luz Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma, Bugün saat 21:30'da başlayacak. Beşiktaş Benfica maçı TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.Beşiktaş’ın bu akşam oynayacağı Benfica maçını, Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek. Mazic’in yardımcılıklarını Milovan Rasitic ve Dalibor Djurdjevic yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevlerini Danilo Grujic ve Nenad Djokic’in üstleneceği maçın dördüncü hakemi ise Nemanja Petrovic olacak.

        ŞENOL GÜNEŞ 6 MAÇA ÇIKTI 1 KEZ KAYBETTİ

        Siyah-Beyazlı takımın teknik patronu Şenol Güneş, 2011-12 sezonunda Trabzonspor ile Şampiyonlar Ligi grup aşamasında mücadele etmişti. Tecrübeli teknik adam, grupta oynanan altı maçta sadece bir kez kaybederken, dört beraberlik, bir galibiyet elde etmiş ve 7 puanla 3. sırada yer almıştı.

        EN ÇOK OYNAYAN Q7

        Kartal’ın şu anki kadrosunda en çok Şampiyonlar Ligi maçına çıkan isim Ricardo Quaresma oldu. Q7, geride kalan dönemde 47 kez Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında görev alırken aynı zamanda takımın 7 golle en golcü ismi konumunda. Beşiktaş’ın yeni transferi Adriano ise bu arenada 44 maça çıkıp 2 gol atmıştı. Vincent Aboubakar da sadece 10 kez Şampiyonlar Ligi maçı oynarken 6 gol atmayı başardı.

        BEŞİKTAŞ PORTEKİZ'E GİTTİ

        UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında bugün Benficaya konuk olacak Beşiktaş, dün Portekize gitti.

        Siyah-beyazlı ekip, Şampiyonlar Liginde sezonun ilk maçı için Sabiha Gökçen Havalimanından özel uçakla Lizbona hareket etti.

        Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nin grup mücadelesindeki performansları şöyle:

        Sezon Maç G B M AG YG Puan
        2009-2010 6 1 1 4 3 8 4
        2007-2008 6 2 4 4 15 6
        2003-2004 6 2 1 3 5 7 7
        2000-2001 6 1 1 4 4 17 4
        1997-1998 6 2 4 6 9 6

        Teknik direktör Şenol Güneş, Benfica maçı kadrosuna UEFA listesinde bulunan 22 futbolcunun tamamını dahil etti.

        Öte yandan, kafilede kulüp başkanı Fikret Orman, yönetim kurulu üyeleri Umut Güner, Ahmet Cihat Kumuşoğlu, Hakan Kalkavan, Candaş Tolga Işık ve Emre Kocadağ da yer aldı. (AA)

        Beşiktaş, özel uçakla Portekiz'e gitti
        Beşiktaş, özel uçakla Portekiz'e gitti

        MÜJDE BENFİCA'DA RAFA YOK!

        Benfica’nın 16.4 milyon Euro karşılığında Braga’dan transfer ettiği Rafa, Beşiktaş karşısında forma giyemeyecek. Ligde cuma günü Arouca’ya karşı oynadıkları maçta sakatlanan 23 yaşındaki orta saha oyuncusunun, Beşiktaş’a karşı riske edilmeyeceği öğrenildi. Rafa, Beşiktaş karşısında Benfica’nın en büyük kozlarından biri gösteriliyordu.

        BENFİCA SEFERİ

        Siyah-Beyazlılar, tek idman yaparak Benfica maçının hazırlıklarına başladı. Karabük önünde forma giyenler yenileme çalışmasıyla günü tamamladı. Tedavisi süren Aras Özbiliz takımdan ayrı çalıştı. Beşiktaş kafilesi, bugün öğlen saatlerinde özel uçakla Portekiz’e uçacak. TSİ 21.30’daki maç için Şenol Güneş ve bir futbolcu bugün Luz Stadı’nda 21.00’de basın toplantısı düzenleyecek.

        TOLGA ZENGİN YİNE KULÜBEYE

        Hazırlık maçında G.Antep önünde görev alan kaleci Fabri, Tolga Zengin iyileşmesine rağmen K.Karabük maçında da eldivenleri giymişti. Taraftarın tepkisini çeken Tolga’nın, Avrupa maçlarındaki kötü performansını da düşünen Şenol Güneş, son dakika sürprizi olmazsa kalede rotasyonu ligdeki Akhisar deplasmanına saklayacak. Tecrübeli hocanın Benfica önünde formayı yine Fabri’ye verip Tolga Zengin’i kulübeye çekmesi bekleniyor.

        GÖKHAN-ATİBA YAN YANA

        Kartal’ın hocası Güneş , Gökhan İnler’i Avrupa tecrübesinden yararlanmak için Benfica önünde de 11’de görev vermeye hazırlanıyor. İnler’in performansından çok memnun olan Güneş, sürpriz olmazsa 32 yaşındaki usta yıldızı, 33 yaşındaki Atiba’yla birlikte orta sahada kullanacak. Oğuzhan ise Talisca’nın yerine hücuma dönük orta saha olarak görev yapacak.

        "TAKIM ÇOK İYİ, 3.YILDIZI TAKARIZ"

        Vodafone Arena’daki Karabük maçını ikinci başkan Ahmet Nur Çebi’yle birlikte izleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kartal’ın performansına övgü yağdırdı. Beşiktaş taraftarı olan Müezzinoğlu, “Maşallah nazar değmesin takım çok iyi. Böyle giderse 3. yıldızı takarız” dediği öğrenildi.

        IŞIK: CENK TOSUN GOMEZ'İ UNUTTURDU

        Beşiktaş Kulübü İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Candaş Tolga Işık, ilk 3 haftada 4 kez fileleri havalandıran Cenk Tosun’un yere göğe sığdıramadı. Işık, “Cenk, Türkiye’nin en iyi golcüsü. Sadece futbol değil, resital seyrettiriyor. İnsana futbolu sevdiriyor. Performansıyla Mario Gomez’i unutturdu” diye konuştu. Yönetici Işık, Caner Erkin’in yanlış anlaşıldığını, doping kontrolüne gittiği için taraftarların “üçlü” davetine katılamadığını da sözlerine ekledi.

        HT SPOR

        BEŞİKTAŞ, AVRUPA'DA 185. MAÇINA ÇIKIYOR

        Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Portekiz'in Benfica takımıyla bugün deplasmanda yapacağı maçla Avrupa kupalarındaki 185. karşılaşmasına çıkacak.

        Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 184 maçın 68'ini kazanıp, 37'sinde berabere kaldı, 79 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında rakip fileleri 231 kez havalandıranBeşiktaş, kalesinde ise 260 gol gördü.

        Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 17 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 16 kez de UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde temsil etti.

        Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki performansı şöyle:

        Organizasyon K O G B M A Y
        Şampiyon Kulüpler ve Şampiyonlar Ligi 17 68 22 13 33 64 104
        Kupa Galipleri Kupası 7 20 4 4 12 21 38
        UEFA Kupası ve Avrupa Ligi 16 96 42 20 34 146 118
        Toplam 40 184 68 37 79 231 260

        EN FARKLI GALİBİYET SARAYBOSNA'YA KARŞI

        Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini Bosna Hersek takımı Saraybosna'yı mağlup ederek elde etti.

        Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası1. tur rövanş maçında deplasmanda rakibini 5-0 mağlup etti. Beşiktaş ayrıca, UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail'in Maccabi Tel Aviv ekibini de 5-1 mağlup ederek, farklı galibiyetlerden birine daha ulaştı.

        EN FARKLI YENİLGİLER

        Siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu yenilgiyi ise bir Şampiyonlar Ligi maçında aldı.

        2007-2008 sezonunda Avrupa'nın en büyük organizasyonda yer alan siyah-beyazlı takım, A Grubu'nda İngiltere'nin Liverpool ekibi karşısında ağır yenilgiden kurtulamadı. Beşiktaş, deplasmandaki mücadelede 8-0'lık skorla sahadan ayrıldı.

        Beşiktaş, daha önceki en farklı skorlu yenilgisini yine bir İngiliz ekibine karşı, yine UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaşamıştı. Siyah-beyazlılar, 2000-2001 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda deplasmanda Leeds United'a 6-0 yenilmişti.

        DEPLASMAN KARNESİ

        Beşiktaş, Benfica karşısında Avrupa kupalarında deplasmanda 93. maçına çıkacak.

        Avrupa kupalarında, dış sahalarda bugüne dek 92 maç yapan siyah-beyazlılar, bu karşılaşmaların 20'sinde galip geldi, 17'sinde berabere kaldı, 55 mücadelede ise sahadan yenilgiyle ayrıldı.

        PORTEKİZ TAKIMLARIYLA 9. MAÇ

        Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında daha önce Portekiz ekipleriyle 9 karşılaşma oynadı.

        Bu ülke takımlarıyla oynadığı maçların, 2'isini kazanan siyah-beyazlı ekip, 5'ini kaybetti, 2'sinden ise beraberlikle ayrıldı.

        2005-2006 sezonunda UEFA Kupası grup maçında bir Portekiz takımıyla eşleşen Beşiktaş, deplasmanda oynadığı maçta Vitoria Guimaraes'i 3-1 yendi.

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2007-2008 sezonunda Porto ile aynı grupta yer alan siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı'nda 1-0, deplasmanda ise 2-0 mağlup oldu.

        2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi gruplarında bir kez daha Porto'yla eşleşen Beşiktaş, İstanbul'da 3-1 mağlup olup, deplasmanda ise 1-1 berabere kaldı.

        UEFA Avrupa Ligi'nde 2011-2012 sezonunda Braga ile 3. turda eşleşen Beşiktaş, deplasmandaki maçı 2-0 kazandı, İstanbul'daki karşılaşmayı ise 1-0 kaybetti.

        Siyah-beyazlı takım, geçen sezon ise UEFA Avrupa Ligi'nde Sporting Lizbon ile aynı grupta yer aldı. İstanbul'da rakibiyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş, deplasmandaki mücadeleden 3-1 mağlubiyetle ayrıldı.

        Beşiktaş, bu ülke takımlarından Benfica ile ilk kez karşı karşıya gelecek.

        OKTAY DERELİOĞLU HALA EN GOLCÜSÜ

        Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu unvanı, Oktay Derelioğlu'nda bulunuyor.

        Siyah-beyazlı formayı giydiği dönemlerde Avrupa arenasında takımı adına rakip fileleri 14 kez havalandıran Oktay'ı, 12 golle Brezilyalı Bobo izliyor.

        Beşiktaş'ta ayrıca 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 8 golle Demba Ba, yedişer golle Mehmet Özdilek ve Ricardo Quaresma, altışar golle de Feyyaz Uçar ve Metin Tekin, Avrupa kupalarının en golcüleri olarak sıralanıyor.

        Mevcut kadro içinde yer alan Quaresma, bugünkü maçta atacağı gol veya gollerle Demba Ba ile Pancu'yu geçmeye çalışacak.

        BEŞİKTAŞ'IN ŞAMPİYONLAR LİGİNE İLK KATILIMI 1997-98 SEZONUNDA

        Beşiktaş, yeni formatıyla Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk grup mücadelesini 1997-1998'de yaptı.

        Bayern Münih, Paris Saint Germain ve Göteborg ile E Grubu'nda yer alan siyah-beyazlı takım, 2 galibiyet ve 4 yenilgi sonunda ilk Şampiyonlar Ligi mücadelesinde 6 puan topladı. Beşiktaş, bu puanla grubu 3. sırada bitirdi.

        2000-2001 SEZONUNDA İKİNCİ KEZ

        Organizasyonda ikinci mücadelesini 2000-2001'de yapan Beşiktaş, H Grubu'nda Milan, Leeds United, Barcelona ile eşleşti ve grubu birer galibiyet ve beraberlik, 4 yenilgiyle tamamladı.

        Aldığı 4 puanla son sırada yer alan Beşiktaş, sahasında Barcelona'yı 3-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde evindeki en farklı galibiyete imza attı. Ancak siyah-beyazlı takım, deplasmanda Leeds United'a 6-0 yenilerek tarihinin en ağır ikinci yenilgisini de bu sezon yaşadı.

        2003-2004 EN BAŞARILI SEZON

        Şampiyonlar Ligi'nde 2003-2004'te üçüncü kez gruplarda yer alan siyah-beyazlı takım, bu organizasyondaki en başarılı dönemini geçirdi.

        G Grubu'nda Chelsea, Sparta Prag ve Lazio ile mücadele eden Beşiktaş; 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Grupta 7 puan toplayarak bu kulvarda en iyi derecesini elde eden siyah-beyazlı takım, 3. sırada kaldı.

        Chelsea'yi İngiltere'de Sergen Yalçın'ın golleriyle 2-0 yenen Beşiktaş, bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'ndeki en farklı deplasman galibiyetine ulaştı.

        EN FARKLI MAĞLUBİYETİ 2007-2008 SEZONUNDA

        Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki en büyük hezimeti ise 2007-2008'de yaşadı.

        Porto, Olympique Marsilya ve Liverpool ile A Grubu'nda yer alan siyah-beyazlı takım, tarihinin en ağır yenilgisini Liverpool'a 8-0 yenilerek aldı.

        Grubunu 2 galibiyet, 4 yenilgi ve 6 puanla tamamlayan siyah-beyazlılar, son sırada kaldı.

        2009-2010'DAKİ PERFORMANSI

        Şampiyonlar Ligi'nde son kez 2009-2010'da mücadele eden Beşiktaş, B Grubu'ndaki mücadelede birer galibiyet ve beraberlik gördü.

        Rakiplerine 4 maçta yenilen siyah-beyazlı takım, 4 puanla son sırayı aldı.

        Beşiktaş, Manchester United'ı deplasmanda 1-0 yenerek tarihinin önemli galibiyetlerinden birine de bu sezonda imza attı.

        (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ