Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Şenol Güneş: Akhisar'ı artık yenin - Beşiktaş Haberleri

        Benfica deplasmanında Anderson Talisca’nın frikikten attığı harika golle, fazlasını hak ettiği 1 puana geç de olsa kavuşarak Şampiyonlar Ligi’ne moralli bir başlangıç yapan Beşiktaş’ta gözler Süper Lig’e çevrildi.

        Bugün 20.00’de Manisa’da oynanacak zorlu Akhisar Belediye maçı öncesi, Siyah-Beyazlı ekibin başarılı teknik direktörü Şenol Güneş, son dönemde Akigolar’a karşı özellikle deplasmanda kötü sonuçlar alan oyuncularından, artık bu şanssızlığı bitirmelerini istedi.

        Geçen sezon şampiyonluk yolunda oynanan 30. haftadaki kritik maçta, kazanmak zorunda olan Kartal beraberliği dahi son saniye golüyle kurtarmıştı. Bu maça ayrı bir önem veren teknik direktör Şenol Güneş, oyuncularıyla yaptığı toplantıda, “Akhisar Belediye herkes için zor bir takım. Yeni teknik direktörleri Tolunay Kafkas, ilk maçında Rize’ye yenildi. Bu maçta kendini kanıtlamak için ekibini ekstra motive edecektir. Bu açıdan bizleri sıkıntılı bir karşılaşma bekliyor. Çünkü Tolunay Hoca, maç içerisinde taktik varyasyonları değiştirmeyi seven ve oyunu çeşitli yönlere sokabilen bir teknik adam. Katı bir savunma anlayışına sahip olacaklar. Defansımızın arkasına sarkıtacakları Hugo Rodallega’ya ani toplar atıp etkili olmaya çalışacaklar. Buna göre dikkatli olun ve Akhisar’ı yenin” ifadelerini kullandı.

        ZEMİN UYARISI: AYAĞINIZDA ÇOK FAZLA TOP TUTMAYIN

        Akhisar Belediye’nin maçlarına ev sahipliği yapan Manisa 19 Mayıs Stadı’nın zemininin bozukluğu, hemen her sezon özellikle buraya gelen büyük takımları zorlar. Bu konuda da öğrencilerinin dikkatini çeken usta teknik adam, önlemlerini aldı. Oyuncularını uyaran başarılı çalıştırıcının, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’ndeki hibrit çim sahanın bakım işlemleri bitmesine rağmen, hafta boyunca en bozuk saha olan ikinci sahayı kullandırarak bir bakıma zemin için Manisa provası yaptığı belirtildi. Futbolcularının da dikkatini çeken Güneş’in, “Bu tür sahalar bizim gibi top yapan takımlar için büyük dezavantaj. Bu nedenle ayağınızda fazla top tutmayın” dediği öğrenildi.

        RODALLEGA'YA DİKKAT

        Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Akhisar Belediye’nin kuşkusuz en önemli gol ayağı olan Hugo Rodallega’ya karşı oyuncularını özel olarak uyardı. Geçen sezon Manisa’da 3-3 biten maçta Kartal savunmasına zor anlar yaşatan ve 3 gol birden atan Kolombiyalı yıldızın, arkadaşlarına boşluk yaratan çapraz koşularının altını çizen Güneş, Rodallega’nın bitirici özelliğine de vurgu yaptı. Kurt teknik adam, tecrübeli yıldızın ceza alanında boş bırakılmamasını istedi.

        EN ZORLU DEPLASMAN

        Beşiktaş, bu akşam lig tarihinde en çok zorlandığı deplasmanda 3 puan mücadelesi verecek... Kartal, Akhisar’a karşı dış sahada oynadığı 4 maçı da kazanamadı ve 3 beraberlik, 1 yenilgi aldı. Siyah-Beyazlılar’ın tarihinde, birden fazla sezonda karşılaşıp da deplasmanda galibiyet alamadığı başka bir takım bulunmuyor. Beşiktaş, ligde de toplam 8 kez karşılaştığı rakibini sadece 3 kez yenebildi.

        İZMİR'DE COŞKULU KARŞILAMA

        Süper Lig’in 4. haftasında deplasmanda oynayacağı Akhisar Bld. maçının hazırlıklarını tamamlayan Beşiktaş, dün akşam saatlerinde özel bir uçakla İzmir’e uçtu. Siyah-Beyazlı kafileyi İzmir’de coşkulu bir taraftar grubu karşıladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ