Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Fenerbahçe Feyenoord maçı hangi kanalda, saat kaçta? - Futbol Haberleri

        Süper Lig'de son iki hafta aldığı galibiyetlerle kendisini toparlamaya başlayan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ikinci karşılaşmasında bugün Hollandalı Feyenoord ile mücadele edecek. Eski Fenerbahçeli Dirk Kuyt'un da forma giyeceği Fenerbahçe-Feyenoord maçı saat kaçta, hangi kanalda canlı izlenebilecek? İşte karşılaşmanın bilet fiyatları ve muhtemel 11'ler...

        FENERBAHÇE-FEYENOORD MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

        UEFA Avrupa Ligi ikinci hafta karşılaşması kapsamında oynanacak olan Fenerbahçe-Feyenoord maçı 29 Eylül Perşembe günü saat 22:05'te TRT 1 ve Tivibu Spor kanallarından canlı olarak yayınlanacak. Bu maçı İsveç Futbol Federasyonundan Jonas Eriksson yönetecek. Karşılaşmanın yardımcı hakemleri ise Mathias Klasenius ve Daniel Warnmark olacak.

        KUYT: "FENERBAHÇE HER ZAMAN KALBİMDE YAŞAYACAK"

        Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Feyenoord'un tecrübeli futbolcusu Dirk Kuyt, sarı-lacivertli kulübün her zaman kalbinde yaşayacağını söyledi.

        UEFA'ya konuşan eski Fenerbahçeli Kuyt, Türkiye'de yaşadığı dönem ve sarı-lacivertli ekibin hayatındaki önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

        Liverpool'dan 2012'de ayrılmasının ardından birçok Avrupa kulübünden transfer teklifi aldığını belirten Kuyt, "Gidebileceğim birçok Avrupa kulübü vardı ama zirveye oynayan bir takıma gitmek istiyordum. Bu nedenle Fenerbahçe ile anlaştım." dedi.

        Sarı-lacivertli kulüpte forma giydiği dönemde çok mutlu olduğunu vurgulayan 36 yaşındaki futbolcu, "Fenerbahçe'de ben ve ailem harika zaman geçirdik. Bu nedenle Fenerbahçe her zaman kalbimde yaşayacak. Fenerbahçe'de insanlar gerçekten benimle çok ilgileniyordu ve ben de bu nedenle çok başarılı bir performans sergiledim. Oynadığım dönemde Fenerbahçe, ligde ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk yaşarken, Avrupa Ligi'nde ise tarihinde ilk kez yarı finale çıktı. Taraftarların, Avrupa macerasında takımını tutkuyla desteklemesi harikaydı." ifadelerini kullandı.

        TÜRKİYE BAMBAŞKA BÜR ÜLKE

        Kuyt, Türkiye deneyiminden övgüyle bahsederek, "Türkiye, Hollanda ve İngiltere'ye oranla bambaşka bir ülke ve kültüre sahip. Beni çok farklı bir insan yaptı ve bunun için minnettarım." şeklinde görüş belirtti.

        Kendini iyi ve formda hissettiği süreci faal futbol hayatına devam edeceğini kaydeden Kuyt, kariyeri boyunca formasını giydiği Utrecht, Feyenoord, Liverpool ve Fenerbahçe'de kadronun önemli bir parçası haline gelmesini ise çok çalışmasına bağladı.

        FENERBAHÇE 210. AVRUPA KUPASI SINAVINDA

        UEFA Avrupa Ligi A Grubu ikinci maçında bugün Hollandanın Feyenoord takımıyla sahasında karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 210. maçına çıkacak.

        Ülker Stadında yapılacak Fenerbahçe-Feyenoord maçı saat 22.05te başlayacak. Karşılaşma TRT 1 ve Tivibu Spor 2 kanallarından canlı yayınlanacak.

        Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında geçirdiği 42. sezonda bugüne kadar 209 müsabakada boy gösterdi. Bu karşılaşmalardan 76sını kazanan Fenerbahçe, 43 kez rakipleriyle berabere kaldı. Fenerbahçe, 90 mücadelede ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

        Fenerbahçe bu maçlarda rakip filelere 262 gol gönderirken, kalesinde 313 gol gördü.

        UEFA AVRUPA LİGİ'NDE 44. MAÇ

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Liginde bugüne kadar 43 maça çıktı.

        Sarı-lacivertliler, statü değişikliğiyle 2009da UEFA Avrupa Ligi adını alan organizasyonda yaptığı 43 maçta 23 galibiyet elde ederken, 13 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı.

        UEFA Avrupa Ligi maçlarında 61 kez rakip fileleri sarsan Fenerbahçe, kalesindeki 36 gole engel olamadı.

        VAN BRONCKHORST: 1 PUAN İYİ 3 PUAN DAHA İYİ

        Feyenoord Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Fenerbahçe ile oynayacakları maçtan bir puan almalarının iyi olacağını söyledi. Bronckhorst, “İyi bir sonuç elde etmek için buradayım. Bir puan iyidir ama 3 puan alırsak daha da iyi olur. Her maça iyi sonuç için çıkıyoruz. Galip gelirsek iyi bir adım atarız. Manchester United’ı yendikten sonra Fenerbahçe’yi de yenmek bizim için büyük bir prestij anlamına gelir. Fenerbahçe kötü başladı sezona ama ne kadar iyi olduklarını biliyorum” dedi. Hollandalı hoca, eski teknik direktörü ve şu anda Fenerbahçe’yi çalıştıran Dick Advocaat’a karşı ilk kez sahaya çıkacağını vurgulayarak, “Kendimi iyi hissediyorum. İlk kez Dick Advocaat’ın karşısında koç olarak duracağım. Advocaat benim için çok önemli birisi” diyerek sözlerini tamamladı.

        ADVOCAAT, ESKİ ÖĞRENCİSİNE KARŞI

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat ile Feyenoord Teknik Direktörü Van Bronckhorst, yıllar sonra bu sefer rakip olarak aynı sahaya çıkacak.

        Hollanda tarihinin önemli savunmacıları arasında yer alan Van Bronckhorst, futbolculuk döneminde hem kulüp hem de milli takım kariyerinde Advocaatın öğrencisi oldu.

        Advocaat ile Van Bronckhorstun yolu ilk kez 1998 yılında İskoçyada kesişti. İskoçların ünlü kulübü Glasgow Rangersın teknik driektörlüğünü yapan Advocaat, göreve başlamasıyla Hollandalı ismi takımına transfer ettirdi. Advocaat ve Van Bronckhorst iki sezon üst üste İskoçya Liginde şampiyonluk sevinci yaşadı.

        Advocaat, Van Bronckhorstun Hollanda Milli Takımında da teknik direktörlüğünü yaptı. Hollanda Milli Takımını 2002-2004 yılları arasında çalıştıran Advocaat, Van Bronckhorstu milli takıma davet etti. İkili 2004 Avrupa Futbol Şampiyonasında birlikte mücadele etti.

        DUYGUSAL BİR MAÇ OLACAK

        Avrupa Ligi’ndeki kritik Feyenoord maçı öncesi F.Bahçeli Robin van Persie, eski takımının kanalına açıklamalarda bulundu. İki kulübün de büyük bir taraftar desteğine sahip olduğunu belirten RvP, “Benim için duygusal bir maç olacak ama bundan memnunum. Şampiyonlar Ligi ayarında bir gruptayız. Daha önce Feyenoord’a karşı hiç oynamadım. Bu ilk olacak” diye konuştu. Öte yandan ekstra motivasyonla çalıştığı öğrenilen Uçan Hollandalı’nın bireysel idmanlar da yaptığı ve 18 kişilik kadroda yer alacağı ifade edildi.

        "ATMOSFERDEN KORKMUYORUZ"

        Feyenoord’un golcüsü Nicolai Jorgensen, iddialı açıklamalar yaptı. Danimarkalı oyuncu, “İstanbul’daki atmosferden korkmuyoruz. Cehennem gibi bir atmosferden bahsediyorsak, demek ki onlar hiç De Kuip’e gelmemiş!’’ dedi.

        Nicolai Jorgensen
        Nicolai Jorgensen

        DİRK KUYT: ROBİN HALA ÇOK İYİ

        Kanarya’nın perşembe günü Avrupa Ligi’nde Kadıköy’de karşılaşacağı Feyenoord’un kaptanı Dirk Kuyt, maç öncesi açıklamalarda bulundu. F.Bahçe’nin eski yıldızı, “F.Bahçe sadece Türkiye’de değil, Avrupa Ligi’nde de başarılı olabilir. 3 yılım F.Bahçe ile geçti. Tanıdıklarımla hala görüşüyorum. Skrtel, Van Persie, Volkan, Alper, Mehmet Topal hala oradalar. Onları görmek için sabırsızlanıyorum. Bence Robin hala çok iyi, herkes onun yeteneklerinin farkında. Kadıköy’de maç kazanmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ancak F.Bahçe ile karşılaşacak olmak çok güzel bir duygu” şeklinde konuştu.

        Dirk Kuyt
        Dirk Kuyt

        OZAN VE EMENİKE'YE 'UEFA' ÖVGÜSÜ

        UEFA resmi internet sitesi Fenerbahçe’nin iki yıldızını ön plana çıkardı... Site, Ozan Tufan’ı Avrupa Ligi’nde gelecek vadeden oyuncular listesinde ilk 11’e koyarken, milli orta saha Türkiye’den kadroya giren tek oyuncu oldu. Diğer yandan UEFA, bir diğer F.Bahçeli Emmanuel Emenike’yi de ‘İki maçta iki gol’ başlığıyla haber yaptı.

        ADVOCAAT'IN DOĞUM GÜNÜ KULÜBÜN SOSYAL MEDYA HESABINDANKUTLANDI

        Fenerbahçe, 27 Eylül 1947'de doğan tecrübeli teknik direktörü Dick Advocaat'ın doğum gününü kulübün sosyal medya hesabından kutladı.

        Kulüpten yapılan açıklamada, "Bugün teknik direktörümüz Dirk Nicolaas Advocaat'ın doğum günü. Mutlu Yıllar Dirk Nicolaas Advocaat!" ifadelerine yer verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ