Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Lens'ten önce kimler geldi, kimler geçti! - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe'ye gelmesinden bu yana kısa sürede gösterdiği müthiş performansla taraftarın sevgisini kazanan Lens, son Feyenoord maçında da izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Peki daha önce Fenerbahçe'de sağ kanatta kimler oynadı ve nasıl performans sergiledi... İşte Kanarya'nın iz bırakan sağ açıkları..

        2

        Serhat Akın

        2000/2001 sezonunun başında Galatasaray'ın 4 senelik şampiyonluk ambargosuna son vermek isteyen Fenerbahçe, Rapaiç, Revivo, Kenneth Anderson gibi yıldız oyuncuların yanında Almanya'da yetişmiş 18 yaşındaki Serhat AKın'ı da kadrosuna katmıştı.

        3

        O günlerde mücadeleci yapısıyla ön plana çıkan Serhat, Karlsurhe'den Fenerbahçe'ye geldiğinde kulübün sevilen oyuncularından olacağını ve Kadıköy Boğası olarak anılacağını tahmin bile edemezdi.

        4

        Serhat özellikle Cristoph Daum döneminde asıl mevkisi olmamasına rağmen sağ açıkta oynamış, hücuma büyük katkı vermişti.

        5

        Mehmet Topuz

        2009/2010 sezonu başında Beşiktaş'la Mehmet Topuz için amansız bir transfer yarışına giren, Kayserispor'un Türkiye'de verdiği 'Satmıyoruz' şeklindeki billboard reklamlarına rağmen oyuncuyu kadrosuna katmayı başaran Fenerbahçe, Topuz'dan istediği verimi bir türlü alamadı.

        6

        Kayserispor'da 10 numara pozisyonunda oynamasına rağmen, Fenebrahçe'de sağ açıkta mücadelede eden, bazen de Gökhan Gönül'ün yedeği olarak sağ bekte kalan, son yıllarda ise kulübeye mahkum olan Topuz, bu sezon takımdan ayrıldı, kendisine kulüp bulamadı.

        7

        Deivid de Souza

        Zico'nun takıma kazandırdığı Deivid, geldiği 2006/2007 sezonunun başında çok eleştirildi.

        8

        Zico'nun daha sonra çift forvet taktiğinden vazgeçerek sağ kanada monte ettiği Brezilyalı, hem 100. yıl şampiyonluğunda hem de Şampiyonlar Ligi'ndeki çeyrek final başarısında büyük pay sahibiydi.

        9

        Özer Hurmacı

        Alex'in veliahtı olarak gösterilen Özer'e, Brezilyalı yıldızın eski numarası olan 20 numaralı forma bile verildi. Tam bir sağ kanat olmasa da Daum tarafından hem sol hem sağ kanatta şans verildi. Ancak Özer hiçbir zaman beklenen seviyeye ulaşamadı.

        10

        İleriki yıllarda kulüple ilgili yaptığı açıklamalar ise ona hiçbir şey kazandırmadı.

        11

        Burak Yılmaz

        008/2009 sezonunda Fenerbahçe forması giyen Burak Yılmaz, forvet hattında Semih ve Güiza'nın olması ve formsuzluğu sebebiyle kadroya girmekte zorlanıyordu. Aragones bazı maçlarda onu sağ kanatta denese de Burak, Fenerbahçe'de bekleneni hiç veremedi. Hatta G.Saray'da Mancini de Burak'ı bir dönem sağ açıkta denedi ama ondan faydalanamadı.

        12

        Issiar Dia

        2010/2011 sezonu başında Fransa'nın Nancy takımından transfer olan Issiar Dia, hızıyla herkesin dikkatini çekse de, takıma fazla katkı sağlayamadı. Bitiriciliği ve ortaları çok iyi değildi. Bekleneni veremeyen Dia, daha sonra Katar'ın yolunu tuttu, bu sene ise Nancy'ye geri döndü.

        13

        Dirk Kuyt

        2012/2013 sezonunun başında katıldığı Fenerbahçe'de çalışkanlığı ve pes etmeyen oyun tarzıyla taraftarın gönlünde taht kuran Dirk Kuyt, sağ kanatta çok büyük katkı sağladı.

        14

        İçeriye penetreleri, savunmaya bıkmadan yardıma gelişi ve gol yollarında katkısı onu sağ kanattaki en fazla yararı dokunan oyunculardan biri yaptı.

        15

        Luis Nani

        Geçtiğimiz sezon başı Fenerbahçe'ye katılan Luis Nani, sezona iyi başladı. Antalyaspor ve Başakşehir maçlarında attığı gollerle takımına kritik 3 puanlar kazandırdı.