Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Sadettin Saran: "Ali Koç aday olursa desteklerim" | Sadettin Saran kimdir? - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Kulübü'nden ihraç edildikten sonra girdiği 8 yıllık hukuk mücadelesini kazanarak, üyeliğe geri dönen eski yönetici Sadettin Saran, sarı-lacivertli kulübün başkanlığına aday olduğunu söyledi.

        Saran, yeniden yapılan Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin genel merkez binasını açılışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

        Fenerbahçe Kulübü üyeliğine dönüş için açtığı davayı kazandığını kaydeden Saran, "Davayı kazandım. İtirazlara rağmen geri döndüm. Bugün yarın resmileşecek. Evraklarım kulüpte" diye konuştu.

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeniden görülen şike davasında aklanması durumunda başkanlığı bırakacağını açıkladığını hatırlatan Saran, "Ciddi bir teveccüh var. Sayın Aziz Yıldırım, 'Yargıtay'da aklanınca bırakacağım' dedi. Sağlığımız engel olmazsa kongrede ben de adayım. Aziz bey, Ali Koç'u destekleyeceğini söyledi. Ali Koç aday olacaksa ben illa aday olmak için aday olmayacağım. Ali Koç'u destekleriz. Aday olmazsa çıkarım" ifadelerini kullandı.

        "FENERBAHÇE'Yİ İYİ BULMUYORUM AMA TOPARLAYACAĞINI DA GÖRÜYORUM"

        Sadettin Saran, Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta sonunda 9. sırada bulunan Fenerbahçe'nin başarısız olduğunu kaydetti.

        Sarı-lacivertli takımın toparlanacağını vurgulayan Saran, "Bu kadar harcanan paraya rağmen Fenerbahçe'yi iyi bulmuyorum ama toparlayacağını da görüyorum. Yine şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olacağını düşünüyorum. Harcanan paraları, elimizdeki futbolcuları dikkate aldığımızda çok daha iyi yerde olması lazım" şeklinde görüş belirtti.

        Sezon başında yaşanan teknik direktör değişikliğini değişikliğini değerlendiren sarı-lacivertli kulübün eski yöneticisi, "Artık olan oldu. Dick Advocaat iyi bir hoca. Böyle bir şey olacaksa keşke daha önceden yapılsaydı. Artık onu desteklemek lazım" açıklamasında bulundu.

        Saran, Fenerbahçe taraftarının maçlara ilgi göstermemesine de değinerek, "Fenerbahçe'nin büyüklüğü taraftarından geliyor. Bu önemli bir sıkıntı ama yavaş yavaş artacağını düşünüyorum. Geçen sezon yapılan hatalar, çok kıymetli futbolcuların bedelsiz rakip takıma gitmeleri bir kırıklık oluşturdu ama futbol düzeldikçe, başarı geldikçe stat yavaş yavaş dolacaktır. Başka türlü de şampiyonluk gelmez" diye konuştu.

        SARAN, YENİLENEN TSYD BİNASINI HİZMETE AÇTI

        Sadettin Saran, TSYD'nin Levent'teki genel merkezinde bulunan ve katkılarıyla yenilenen binanın açılışını yaptı. TSYD Başkanı Oğuz Tongsir ile kurdele kesen Saran, "Bunun bir parçası olmaktan dolayı çok muyluyum" dedi.

        Tongsir ise Sadettin Saran'ın sporcu dostu olduğunu belirterek, "Sporcu dostu Sadettin Saran, aynı zamanda gazetecilerin ve spor yazarlarının da dostu. Bize büyük bir hizmette bulundu. Derneğim adına kendisine şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı. Saran, açılıştan sonra TSYD Başkanı Tongsir ile yenilenen binayı gezdi.

        SADETTİN SARAN KİMDİR?

        Amerikalı anne ve Kırıkkale'li bir babanın çocuğu olarak 1964 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) dünyaya gelenSaadettin Saran, 4 erkek kardeş arasında en büyüğüdür. 2 yaşındayken Türkiye'ye gelen Saran, küçük yaşlardan bu yana sporla iç içe yaşamıştır. Eski milli yüzücü olan Saran, 1984-1985 yılları aralığında Türk Milli Yüzme Takımı'nın kaptanı olarak seçilmiştir. ABD'de okumak için spor bursunu kullanan Saran, Kentucky Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği bölümünde okumuş, aynı okulda yüksek lisansını tamamladıktan sonra 1988 yılında Türkiye'ye geri döndü.

        Türkiye'ye döndükten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başlamış, 1989 yılında daSaran Grubunu kurarak dünya çapında isim yapmış birçok markayla çalışmıştır.

        Önceki evliliğinden Lal isminde bir kız çocuğuna sahip olan Saran, ikinci evliliğini 2012 yılında Diş Hekimi Emek Külür ile yapmıştır.

        Saadettin Saran'ın sahip olduğu Saran Holding, medya, enerji, havacılık, yayıncılık, çağrı merkezi, turizm gibi birçok alanda faaliyetlerini sürdürmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ