Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Silvio Gazzaniga hayatını kaybetti - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM | DIŞ HABERLER

        FIFA Dünya Kupası'nın yaratıcısı Silvio Gazzaniga memleketi Milano'da hayatını kaybetti. 95 yaşında yaşamını yitiren Gazzaniga için FIFA başkanı Gianni Infantino üzüntüsü belirtti.

        Infantino, "Silvio Gazzaniga'nın ölümünü büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. O, FIFA'nın en güzel simgesinin yaratıcısıydı. Dünya Kupası tüm futbolseverler ve oyuncular için efsanevi bir özelliğe sahip. Sonsuza kadar ona minnettar kalacağız. Acılı ailesine baş sağlığı dilerim." dedi.

        1930 yılında başlayan Dünya Kupası'nda üç kez şampiyon olan Brezilya, Jules Rimet Kupası'nı kalıcı olarak almaya hak kazanınca yeni bir kupaya ihtiyaç duyulmuş ve açılan yarışmada İtalyan Silvio Gazzaniga'nın eseri 7 ülkeden gelen 53 tasarım arasından birinci seçilmişti.

        Gazzaniga'nın, alttan dairesel olarak yükselerek Dünya'yı tutan iki insan figüründen oluşturduğu tasarım futbolun en özel simgeleriarasında unutulmaz bir yer edinmişti. Zafer adı verilen kupa 36,5cm yüksekliğinde 6,175kg ağırlığında 18 ayar saf altından imal edilmişti. Gazaniga'nın "çocuğum gibi" dediği kupanın ilk sahibi 1974 yılında Federal Almanya olmuştu.

        Kupanın replikası şampiyonaları kazanana verilirken orijinali hâlen FIFA'nın elinde bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ