Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Galatasaray - Medipol Başakşehir maçı saat kaçta, ne zaman, hangi kanalda? - Rams Başakşehir Haberleri

        Spor Toto Lig'in 10. haftasındaGalatasaray ile Başakşehir liderlik yarışından kopmamakiçin karşılaşacak. Ligin liderlik koltuğunda oturan Medipol Başakşehir, 3. sıradaki Galatasaray'a liderliği kaptırmak istemiyor. Peki Galatasaray - Medipol Başakşehir maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? Maçın detayları haberimizde..

        GALATASARAY - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

        Geçen sezona göre ligde çok iyi performans gösteren Galatasaray, liderlik koltuğuna gözünü dikti. Lider Medipol Başakşehir ise liderlik koltuğunu Galatasaray'a kaptırmak istemiyor. Galatasaray - Medipol Başakşehir maçı 4 Kasım 2016 Cuma günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da 20:00'da oynanacak. Maç Lig TV ekranlarında naklen yayınlanacak.

        YASİN ÖZTEKİN KADRO DIŞI

        Adanaspor maçında oyundan alınmasına tepki gösteren ve teknik direktör Riekerink tarafından cezalandırılan Yasin Öztekin, Adanaspor maçında ilk 18'de yok. Teknik direktör Riekerink, yaptığı açıklamada "Pazartesi günü aramızda Yasin'le bir görüşme geçti. Ama tabi konuşulanlar aramızda kalacak. Ben Yasin'in performansından memnunum. Belki dışarıdan baktığınızda daha fazlasını bekleyebilirsiniz, ancak takım dengesini gözetmek zorundayız. Yasin her zaman takımın en çok koşan oyuncularından biri. Onun yokluğunu başka bir oyuncuyla dolduracağız." ifadelerine yer verdi.

        RIEKERINK: BAŞAKŞEHİR ÇOK İYİ BİR TAKIM

        Zor bir döneme giriyoruz. İlk olarak Başakşehir, sonra Fenerbahçe ve Bursaspor'la karşılaşacağız. Lidere karşı oynayacağız. Kompakt oynayan, iyi işler yapan bir takım Başakşehir. Geçen sene oynayadığımız maçı da izledim. Emre Belözoğlu gibi çok iyi bir futbolcuları var. Emre geçtiğimiz yıllarda Galatasaray'a da hizmet vermiş tecrübeli bir oyuncu. Başakşehir'in aldığı sonuçlara bakıyorsunuz, 4 deplasman maçında da galibiyet almışlar.

        DE JONG: OYNAMAK İÇİN YÜZDE YÜZ HAZIRIM

        Galatasaray'ın sakatlıktan çıkan Hollandalı futbolcusu Nigel de Jong, cuma akşamı oynanacak Başakşehir maçı öncesi açıklamalarda bulundu: "İlk oynadığım maçta yaşadığm bir sakatlık ve bu sakatlığın iyileşme sürecini atlattım. Ancak şunu söyleyebilirim ki yüzde yüz hazırım. İlk kez kendi seyircimiz önünde ilk 11'de görev almak için sabırsızlanıyorum ve bu zamana kadar hazır olmak için elimden geleni yaptığımı söyleyebilirim."

        ABDULLAH AVCI: LİGİN EN DEĞERLİ TAKIMLARINDAN BİRİ İLE OYNAYACAĞIZ

        Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ''Galatasaray, ligin en değerli takımı. Bireysel oyuncu zenginliği daha fazla. Biz bunu oyun planı ve kalitesi ile yenmeye çalışacağız'' dedi.

        ''GALATASARAY'IN BİREYSEL OYUNCU ZENGİNLİĞİ DAHA FAZLA''

        Spor Toto Süper Lig'de en az gol yiyen iki takımın karşılaşacağının hatırlatılması üzerine Abdullah Avcı, ''Bizim oynadığımız maçlar genel anlamda iyi gidiyor. Sonuç ve istatistik anlamda geri dönüşlerini alıyoruz. Galatasaray ile TT Arena'da oynadığımız maçlar gollü geçti. Yanlış hatırlamıyorsam son iki maç 2-2, 3-3 bitti. İki iyi, kaliteli takım. Burada bireysel oyuncu zenginliği rakibin daha fazla. Biz bunu oyun planı ve kalitesi ile yenmeye çalışacağız. Başakşehir Futbol Kulübü her maça kazanma duygusu ile çıkıyor. Bunun için de bir takım planları var. Bu kazanma alışkanlığını devam ettirmek istiyoruz'' ifadesini kullandı.

        ''EPUREANU ÖNEMLİ BİR OYUNCU''

        Akhisar Belediyespor maçından sonra cezalı duruma düşen ve Galatasaray maçında olmayacak Epureanu ile ilgili de konuşan teknik direktör Avcı, ''Takımı bütün olarak düşünmemiz gerekiyor. 3 sene evvel burada Galatasaray'ı yendiğimizde Epureanu da yoktu. Orada ve onun önünde oynayacak oyuncu da bizim düzenimizi son derece iyi biliyor. Önemli bir oyuncu. Bugünün futbolunda sol ayak, sol stoper son derece önemli. Ama plan aynı şekilde devam edecek'' diye konuştu.

        ''ŞAMPİYONLUK ÇOK ZOR BİR YOL''

        Spor Toto Süper Lig'de 23 puanla lider konumda olduklarının ve şampiyonluğun sorulması üzerine İrtegün, ''Bunu konuşmak için çok erken. Biz kendi aramızda çok samimi olarak söylüyoruz, hocamız da söylüyor, futbolcu arkadaşlarımız da. Bunu çok dillendirip konuşmuyoruz çünkü hafta hafta bakan bir oyuncu ve teknik ekip grubuyuz. Hem de böyle baktığımız için bu sorunun cevabı şu an erken olur. Bunu konuşmamız için sezonun ikinci yarısına nasıl girdiğiniz, ilk beş, altı haftasını nasıl geçtiğiniz önemli. Şampiyonluk öyle kolay değil. Bana iki defa nasip oldu. Çok zor bir yoldur şampiyonluk. O yüzden bunu çok fazla dillendirip, baştan hedef koyup iyi giden bir şeyin arkasından böyle ortaya atmanın faydası olmadığını düşünüyorum. Biz kazanmaktan keyif alıyoruz, bunlar daha önemli, böyle baktığımızda şu an için çok erken böyle şeyleri konuşmak'' diye konuştu.

        ''FORMAYI YAKIN ZAMANDA ALACAĞIM''

        Medipol Başakşehir forması ile bu sezon sadece 2 kere forma bulması ve takım içerisindeki rekabet ile ilgili konuşan Bekir İrtegün, ''Bu sezon futbol dışı birkaç sıkıntıdan dolayı takımdan uzak kaldım. Akabinde takım çok iyi gitti ve gidiyor. İyi giden bir şeyi bozmak da çok mantıklı değil zaten. Ama ben çalışmalarıma devam ediyorum. Çünkü burada oynayan oynamayan herkes çok büyük emek veriyor. Bir de ortada çok güzel bir başarı var. Bu başarı da bireysellikten çok grubun enerjisini yukarı doğru çekmek adına hareket edilmeli diye düşünüyorum. Hepimiz oynayacağız, benim zaten çalışmalarım ortada bu şekilde devam edeceğim. Formayı da yakın zamanda alacağız'' şeklinde ifadeler kullandı.

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 18 MAÇTIR KAYBETMİYOR

        Medipol Başakşehir, Süper Ligde oynadığı son 18 maçı kaybetmedi. Bu sezon oynadığı 9 maçın 7sini kazanan, 2sinden beraberlikle ayrılan turuncu-lacivertliler, geride kalan sezonun son 9 müsabakasında da yenilmemişti. İstanbul ekibi, ligdeki son yenilgisini geçtiğimiz sezonun 25. haftasında Osmanlıspora karşı 3-2'lik skorla almıştı.

        CEZALILAR

        Galatasaray'da Medipol Başakşehir karşısında milli futbolcu Tolga Ciğerci, sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyecek. Medipol Başakşehir'de ise Alexandru Epureanu sarı kart cezalısı olduğu için takımını TT Arena'da yalnız bırakacak.

        GALATASARAY'DA SELÇUK VE HAMİT İDMANA ÇIKMADI

        Galatasaray'ın Başakşehir maçı hazırlıklarını sürdürdüğü antrenmana bağırsak enfeksiyonu geçiren Selçuk İnan ve tedbir amaçlı dinlendirilen Hamit Altıntop katılmadı. Alınan bilgilere göre Selçuk İnan'ın Başakşehir maçında oynamasına engel bir durumun olmadığı öğrenildi. Hamit Altıntop'un oynayıp oynamayacağına dair kesin bir bilgi henüz yok.

        EDIN VISCA: ŞAMPİYONLUK KELİMESİ YASAK

        Bu sezon attığı 4 gol ve yaptığı 3 asistle takımına önemli bir katkı sağlayan 26 yaşındaki Boşnak futbolcu, şampiyonluk yorumları hakkında, “Bu tarz şeyleri duymak güzel ama şöyle de bir gerçek var, bizim artık uçmamamız ve yere sağlam basmamız lazım. Biz böyle uzun vadeli hedefler koymuyoruz. Aramızda kesinlikle şampiyonluk ile ilgili konuşulmuyor. Maç maç hazırlanıyoruz ve her maçtan da en iyi sonuçları almak istiyoruz. Sezon sonunda da ne olacağını göreceğiz ama biz ayaklarımızı yere sağlam basıyoruz, uçmuyoruz” diye konuştu.

        "Bir İstanbul derbisi... Çok önemli ve büyük bir maç. G.Saray’ın saha ve seyirci avantajı var. Ancak kendi kalitemizi gösterir, her zamanki futbolumuzu oynarsak iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum."

        EREN'DEN 4 HAFTADIR GOL YOK

        Galatasaray'ın sezon başında Kasımpaşa'dan takıma dahil ettiği Türk asıllı İsviçreli golcü Eren Derdiyok, son haftalarda gol yollarında suskun. Süper Lig'in ilk 5 haftasında beklentileri karşılayan Eren, rakip fileleri 5 kez havalandırmıştı. En son Vodafone Arena'da oynanan Beşiktaş derbisinde gol atan Eren Derdiyok, 4 haftadır golle tanışamadı.

        MUHTEMEL 11'LER

        GALATASARAY:Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Carole, Selçuk, De Jong, Podolski, Sneijder, Bruma, Eren

        BAŞAKŞEHİR:Volkan B., Uğur, Bekir, Yalçın, Ferhat, Mahmut T., Emre B., Visca, Mossoro, Cengiz Ü., Mehmet B.

        GÖZLER KALECİLERDE

        Galatasaray'ın Başakşehir'i ağırlayacağı maçta gözler kalecilerde olacak. Bir yanda milli takımın başarılı file bekçisi Volkan Babacan, diğer yanda Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Muslera.

        İki kalecinin de bu sezon yedikleri goller birbirine çok yakın. Fernando Muslera 9 maçta kalesinde 6 gol görürken, yediği gollerin tümü ceza sahası içinden. Volkan Babacan ise şimdiye kadar 5 gol yedi. 5 golün 1'i ceza sahası dışından, 4'ü ceza sahası içinden.

        17. RANDEVU

        İki takım bugüne kadar Süper Lig'de 16 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Galatasaray 9 kez sahadan galip ayrılırken, Medipol Başakşehir 3 kez kazandı. 4 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Geride kalan 16 karşılaşmada sarı-kırmızılıların 30 golüne, turuncu-lacivertliler 20 gol ile karşılık verdi.

        MAÇIN HAKEMİ ALİ PALABIYIK

        Galatasaray'ın Medipol Başakşehir'i ağırlayacağı maçın hakemi de TFF tarafından belirlendi. İki İstanbul takımının zorlu 90 dakikasını tecrübeli hakem Ali Palabıyık yönetecek.

        U-21'DE KAZANAN OLMADI

        Galatasaray ve Medipol Başakşehir U21 takımları arasındaki U21 Ligi maçında karşılıklı birer gol atıldı.

        U21 Galatasaray 1 - 1 Medipol Başakşehir U21

        GALATASARAY EVİNDE KAYBETMEDİ

        Galatasaray, ev sahibi olduğu maçlarda rakibine yenilmezken, 4 galibiyet aldı, 4 kez berabere kaldı.

        Geçen sezonun ilk yarısında Başakşehir Fatih Terim Stadında yapılan maçı Galatasaray 2-0 kazandı, Türk Telekom Arenadaki randevu ise 3-3 bitti.

        Galatasaray ile eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir arasında Süper Ligde yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

        2007-2008:

        Galatasaray-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 2-2

        İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray: 0-3

        2008-2009:

        Galatasaray-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 2-0

        İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray: 0-1

        2009-2010:

        Galatasaray-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 1-1

        İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray: 0-1

        2010-2011:

        Galatasaray-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 3-1

        İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray: 3-1

        2011-2012:

        İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray: 2-0

        Galatasaray-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 4-1

        2012-2013:

        İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray: 1-3

        Galatasaray-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 2-0

        2014-2015:

        Medipol Başakşehir-Galatasaray: 4-0

        Galatasaray-Medipol Başakşehir: 2-2

        2015-2016:

        Medipol Başakşehir-Galatasaray: 0-2

        Galatasaray-Medipol Başakşehir: 3-3

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ