Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Osmanlıspor Osmanlıspor'un Avrupa'da liderlik keyfi - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda mücadele eden Osmanlıspor, deplasmanda İspanya'nın Villarreal takımını 2-1 yenerek, liderliğe yükselmenin sevincini yaşıyor.

        Türk temsilcisi, ilk kez mücadele ettiği Avrupa Kupası'nda gösterdiği başarılı performansla grubunda liderlik koltuğuna oturdu. L Grubu'nda mücadele eden Osmanlıspor, 4. maçlar sonunda puanını 7'ye çıkararak liderliğe yükseldi.

        Gruptaki ilk maçında sahasında Romanya'nın Steaua Bükreş takımını 2-0 yenerek lige iyi başlayan Osmanlıspor, ikinci maçında İsviçre temsilcisi Zürih'e deplasmanda 2-1'lik skorla kaybetti. Ankara'da konuk ettiği İspanya'nın Villarreal takımıyla 2-0 öne geçtiği mücadele 2-2 berabere kalan Türk ekibi, 4. maçında rakibi ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

        Grubun favorisi olarak gösterilen İspanyol temsilcisi karşısında etkili bir futbol sergileyen ve sahadan 2-1 galip ayrılan Osmanlıspor, bu galibiyetle puanını 7'ye çıkardı ve en yakın takipçisinin iki puan önünde liderlik koltuğuna oturdu.

        Osmanlıspor, L Grubu'nun 5. haftasında 24 Kasım Perşembe günü Romanya deplasmanında Steaua Bükreş takımına konuk olacak. Türk ekibi, gruptaki son maçında ise 8 Aralık Perşembe günü sahasında İsviçre temsilcisi Zürih'i konuk edecek.

        4. maçlar sonunda L Grubu'nda oluşan puan durumu şöyle:

        Takımlar O G B M A Y Av P
        Osmanlıspor 4 2 1 1 7 5 2 7
        Villarreal 4 1 2 1 6 6 5
        Zürih 4 1 2 1 4 4 5
        Steaua Bükreş 4 3 1 2 4 -2 3

        Sadık Dik: "İlk hedefimiz gruptan çıkmak"

        Osmanlıspor Kulübü Başkanı Sadık Dik, güzel bir oyun sonrasında İspanyol temsilcisi Villarreal'i yenerek grupta iddialı duruma geldiklerini söyledi.

        Sadık Dik, erken bir gol bularak öne geçtiklerini hatırlatarak, "Yaklaşık 20 bin taraftar önünde güzel bir takıma karşı oynadık. Futbolcularımız, iyi bir mücadele ve başarılı bir futbol sergiledi. Bunun sonrasında sahadan galip ayrıldık. Avrupa kupalarındaki başarıyı sürdürme hedefindeyiz." dedi.

        Oynadıkları başarılı futbolu 3 puanla taçlandırdıkları için mutlu olduklarını vurgulayan Dik, "İspanya'da 3 gün kamp yaptık. Futbolcularla yaptığımız konuşmalarda İspanya deplasmanından galibiyetle döneceğimize olan inancımızı dile getiriyorduk. İyi bir hava yakalamıştık. Buradan 3 puanla ve grup liderliğiyle ayrıldığımız için mutluyuz." diye konuştu.

        Sadık Dik, grupta iki maçları kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

        "Önce deplasmanda Steaua Bükreş'e konuk olacağız, son maçta da sahamızda Zürih'i konuk edeceğiz. Romanya deplasmanından galibiyet veya beraberlikle dönebilir, sahamızda da Zürih'i yenersek, gruptan lider çıkabiliriz. Bu işin peşini bırakmayacağız. Ülkemizi güzel bir şekilde temsil etmek istiyoruz. İlk hedefimiz gruptan çıkmak. Gruptan çıkmadan bir şey planlamak doğru olmaz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ