Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Metin Albayrak: Uyuyan devi uyandırdık - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak, çok önemli açıklamalar yaptı. Birçok konuya değinin Albayrak, Beşiktaş için “Uyuyan devi uyandırdık” ifadelerini kullandı. İşte o açıklamalar. “Yönetim olarak Beşiktaş’ta uzun dönemdir yapılanmayanları kısa dönemde gerçekleştirmeye başladık ve başardık. Biz söyledik ve yaptık. Uyuyan devi uyandırdık. Bu bir yarış. Bu yarışın içinde her zaman en yukarıda olmak istiyoruz ve her sezon şampiyon olmayı arzuluyoruz. Başkan ve yönetim olarak kenetlenmiş durumdayız. Bazen içeriden yıkmaya çalışırlar. Şenol hocamızla ve Ümraniye ile de ilişkilerimiz çok iyi. İşimize bakıyoruz. İşimize baktığımız ve çalıştığımız sürece başka şey bizi ilgilendirmez. Devam ediyoruz.”

        ‘BİZ BİR AİLEYİZ’

        “Fikret Orman başkanlığında geldiğimizden bu yana oyuncularla bir aile gibiyiz. Sıcak ilişkilerimiz var. Başkan oyuncular için diyor ya ‘hepsi seçilmiş, kaliteli oyuncular.’ diye... Bizde başarının sırrı hocamızın formayı adil ve adaletli dağıtması. Kıskançlık olmuyor, öyle olunca herkes ‘Necip’in, Metin’in, Hüseyin’in hakkı.’ diyor. Adilane düzen herkesin saygı duyduğu düzendir. Kıskançlıklar olmuyor. Gruplaşmalar olmuyor, bizde öyle oyuncu yok.”

        ‘VODAFONE ARENA’DA BİZİ ZOR YENERLER’

        “Açılış maçı olan Bursaspor mücadelesini gördükten sonra yanımdaki herkese söyledim. ‘Biz burada çok zor kaybederiz.’ dedim. Taraftar, atmosfer gerçekten muhteşem, herkes söylüyor. Geçen hafta UEFA’nın lisans yetkilileri buradaydı. Napoli maçına denk gelmişti. Hayran kaldıklarını söylediler. Vodafone Arena’da bizi zor yenerler.”

        ‘GÜNEŞ İLE UZUN VADELİ ÇALIŞMAK İSTİYORUZ’

        “Hoca yönetici ilişkisinin yanında ağabey kardeş ilişkisi var. Kendisi bizim büyüğümüz. Hem başkanımız hem yönetimdeki hemen hemen herkesten yaşça büyük. Kaldığımız sürece Şenol hocamızla uzun vadeli çalışmayı arzu ediyoruz. Zamanı geldiğinde oturacağız ve konuşacağız.”

        ‘EN İYİSİ TOSİC VE TOLGAY’

        “Geçen sezondan Sosa ve Gomez gibi iki önemli oyuncumuz ayrıldı. Özellikle geçen sezonun ikinci yarısında iyi takım ve birlikteliği sağladık. Yeni arkadaşlar geldiğinde aynı düzeni bekliyorsunuz. Talisca ve Aboubakar istediğimiz özellikte iki oyuncu. Kaliteliler, beğenerek aldık. Önemli konulardan biri de Oğuzhan’ın uzun süreli sakatlığı vardı. Onun yerine Tolgay geldi. Bu sezonun en iyi iki transferi Tosic ve Tolgay’dır. Tosic’in performansını kimse tahmin etmiyordu. Trabzonspor maçındaki ilk yarım saatlik oyun hayran kalınacak ve geçen sezonki oyun sistemiydi. Daha fazla maç yaparak iyi olacağımızı düşünüyorum. O yolda gidiyoruz.”

        ‘HEDEF AVRUPA’DA İLK 10’

        Beşiktaş’ın devamlı Şampiyonlar Ligi’nde yer almasını istiyoruz. Hedefimiz Avrupa’nın ilk 10 takımı içinde olmak. Futbolda ilkleri yapan bir kulübüz. Bu sezon da “Efendi” sloganıyla yola çıktık ve bu sloganın kulübün bütün yaşam felsefesini anlatıyor. Beşiktaş, sergilediği oyunla Türk futbolunun prestijine de katkı yapıyor. Herkes artık Beşiktaş’ın ne kadar yukarıda olduğunu, maçlarımızı izlediğini anlatıyor. Biz her daim Şampiyonlar Ligi’nde olmayı istiyoruz. Dünya kulübü olmak istiyorsak orada olmanız lazım. Bunun yolu da her sezon şampiyon olmaktan geçiyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ