Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Kuzey Irak'ta Beşikt'aşk! - Beşiktaş Haberleri

        Sosyal sorumluluk projeleri ile ön plana çıkan 1903 Karakartallar Derneği, yine ses getirecek bir işe imza attı. Salı günü Kuzey Irak’taki Kerkük kentine eğitim ve dayanışma seferi düzenleyen dernek üyeleri, burada Türkçe eğitim veren devlet okulları Hicri Dede, Musalla, Aksu ve Avcı ilkokullarını ziyaret etti. Çocuklara 600 Beşiktaş forması ve bayraklar dağıtılırken coşkulu bir ortam yaratıldı.

        ‘BİZİM İÇİN BÜYÜK MORAL OLDU’

        “Beşiktaşlılar’ın Kerkük’ü ziyaret etmesi bizim için ve miniklerimiz için büyük moral oldu” diyen Türkmeneli İzci Derneği Başkanı Kazım Esvet, “Kerkük’te çok sayıda okul Türkçe eğitim vermekte. Öğrencilere Beşiktaş formalarının hediye edilmesi bu sıkıntılı günlerde büyük destek sağladı” ifadelerini kullandı. 1903 Karakartallar Derneği Başkanı Cengiz Sarıkaya ise “Türkmenler’in yanındayız ve hiçbir zaman Kerkük’ü, Türkmeneli’ni unutmadık, unutmayacağız” şeklinde konuştu.

        BAŞKONSOLOS İNAM'A FORMA VERİLDİ

        Etkinliğin ikinci gününde güvenlik önlemleri altında Kerkük’ten, Erbil’e geçilerek Türkiye Konsolosluğu ziyaret edildi. Başkonsolos Mehmet Akif İnam makamında ziyaret edildi; plaket, forma, atkı ve çeşitli hediyeler sunuldu, sosyal sorumluluk projeleri üzerinde duruldu. Ardından Türkmen cephesi milletvekili Aydın Maruf Selim’in refakatinde Türkmen Oğuzhan Ortaokulu ve İmanettin Zengi erkek lisesi ziyaret edilerek çocuklara hediyeler verildi.

        HABERTÜRK SPOR ÖZEL HABER | MERİÇ MÜLDÜR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ