Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Futbolculardan teröre tepki - Futbol Haberleri
        1

        Bir dönem Galatasaray'da top koşturan dünyaca ünlü yıldız Didier Drogba da teröre tepkisiz kalmadı. Golcü futbolcu, Twitter hesabından asker selamı verdiği fotoğrafını paylaşıp, "Bölemezsiniz, ayıramazsınız. Birlikte güzel Türkiye" yazdı.

        2

        Hain terör saldırılarına karşı tüm tribünler tek ses tek yürek oldu. Beşiktaş, F.Bahçe, G.Saray, Trabzon ve Bursa ile birçok kulübün taraftarı birlikte hareket edip dün teröre lanet yürüyüşü yaptı.

        3

        Yürüyüş boyunca şehitleri anan binden fazla taraftar, terör örgütü PKK aleyhine slogan attı. Saldırının olduğu noktada İstiklal Marşı okuyan taraftarlar, şehitler için dua etti.

        4

        Siyah-Beyazlı ve Bursalı taraftarlar, aralarındaki husumetin artık sona erdiğini dile getirirken “Her renkten insan bir araya geldik” dediler.

        5

        İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nın üzerindeki ünlü çelik kemer, İstanbul'da düzenlenen hain terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına kırmızı renge büründü.

        6

        İngiltere Futbol Federasyonu'nun resmi Twitter hesabından İstanbul'daki saldırıya ilişkin açıklama yapıldı.

        7

        Açıklamada, "Dün Türkiye'deki Beşiktaş stadyumunun dışında yaşanan saldırının ardından Wembley'in kemeri bu gece, saygımızı ve acıları paylaştığımızı belirtmek üzere kırmızı." denildi.

        8

        Samsun-Eskişehir maçında, Kırmızı-Beyazlı futbolcular, attıkları golden sonra saha kenarında görevli olan polislerin yanına giderek onları yaşanan hain saldırı nedeniyle teselli etti.

        9

        İspanya’nın dünyaca ünlü spor gazetesi Marca, birinci sayfanın tepesine İstanbul’daki terör saldırısının haberini verirken, ‘Marca’ logosuna Ay-Yıldız ekledi.

        10

        Katalan devi Barcelona, sosyal medya hesabından Türkiye’ye destek mesajı yolladı. “Kalplerimiz İstanbul’daki patlamada yaşamını yitirenlerin aileleriyle ve Türkiye ile birlikte” ifadeleri kullanıldı.

        11

        Premier Lig ekibi Manchester City de “Dualarımız, saldırıda yaralananların ve hayatını kaybedenlerin arkadaşları ve aileleri ile birlikte” şeklinde paylaşım yaptı.

        12

        İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına İspanya' 1. ve 2. liglerinde oynanan tüm maçların başından bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

        13

        RCD Espanyol ve Sporting de Gijon takımlarının oyuncuları da da oynayacakları maç öncesi saygı duruşunda bulundu.

        14

        Bombalı hain terör saldırısının yaşandığı yerin hemen yanında yer alan Vodafone Arena’ya, Ay-Yıldızlı bayraklar asıldı.

        15

        UEFA, saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı. Açıklamada, “Korkunç saldırıyı kınayarak Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş ve Bursa’ya desteklerimizi iletiyoruz” denildi.

        16

        Süper Amatör Ligi'nde gol atan İslahiyespor oyuncusu Mehmet Boz, tribüne selam verdikten sonra sahada görevli polis memurlarına sarıldı.

        17

        Yıldız futbolcu Sergio Ramos, “İstanbul’dan gelen haberlerden çok etkilendim. Düşüncelerim, kalbim, mağdur aileler ve İstanbul ile birlikte” ifadelerini kullandı.

        18

        Hain saldırıda ölenlerden birisi de Kartal Yuvası çalışanı Tunç Uncu’ydu. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Tunç Uncu ile birlikte çektirdikleri fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak “Nasıl kıydılar bu gencecik insanlara? Bunların ne dini, ne kitabı, ne de insanlığı var” açıklamasını yaptı.

        19

        Fikret Orman ayrıca Özel Güvenlik Müdürü Vefa Karakurdu’nun dün akşam çekilen son fotoğrafını paylaşarak “Son Bursa maçı, Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun kardeşim” yazdı.

        20

        Galatasaray kaptanı Selçuk İnan’ın taraftarların isteği üzerine bir polisi tribüne götürdüğü anlar insanın içine işledi. Yürekler burkuldu, boğazlar düğümlendi, gözler nemlendi...

        21

        Galatasaraylı Yasin Öztekin golün sevincini terör saldırısında mesai arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan polislerle paylaştı.