Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Medipol Başakşehir Fenerbahçe: 1 - Medipol Başakşehir: 0 | MAÇ SONUCU - Medipol Başakşehir Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE-MEDIPOL BAŞAKŞEHİR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasındaki dev maçta Fenerbahçe evinde lider Medipol Başakşehir'i 1-0 yendi.

        28. dakikada ceza sahası yayının sol çaprazından Ozan Tufan'ın şutunda Emre Belözoğlu'na da çarpan top ağlarla buluştu ve Fenerbahçe bu golle 1-0 öne geçti.

        74. dakikada Fernandao, Eren Albayrak'ın müdahalesi ile yerde kalınca hakem Bülent Yıldırım beyaz noktayı işaret etti. Fernandao'nun kullandığı penaltı atışında kaleci Volkan Babacan gole izin vermedi.

        Mücadele Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonucun ardından Fenerbahçe 35 puana yükselerek, 39 puanda kalan lider Başakşehir ile arasındaki farkı 4'e indirdi.

        ÖTe yandan Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'in ligdeki 26 maçlık yenilmezlik serisine son verdi.

        SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

        MAÇTAN ÖNE ÇIKANLAR

        * Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de 6.kez penaltı kazandı ve ilk kez kaçırdı.

        * Jose Fernandao, Süper Lig kariyeri boyunca 15 kez penaltı vuruşu kullandı ve sadece iki tanesini kaçırdı.

        * Başakşehir 316 gün sonra Süper Lig'de mağlup oldu. (Süper Lig'de 26 maç aradan sonra mağlup oldu)

        * Fenerbahçe sahasında Başakşehir ile oynadığı son 8 lig maçını galip bitirdi.

        FENERBAHÇE: 1 - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 0

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan (Dk. 46 Karavaiev), De Souza, Alper Potuk, Salih Uçan (Dk. 76 Neustaedter), Lens, Fernandao (Dk. 83 Van Persie)

        BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Uğur Uçar (Dk. 46 Caiçara), Yalçın Ayhan, Epureanu, Eren Albayrak, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca (Dk. 81 Doka), Mossoro (Dk. 72 Mustafa Pektemek), Cengiz Ünder, Mehmet Batdal

        GOL: Dk. 28 Ozan Tufan (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 4 De Souza, Dk. 23 Lens, Dk. 37 Ozan Tufan, Dk. 45 Fernandao, Dk. 78 Alper Potuk, Dk. 90 Volkan Demirel, Dk. 90+1 Karavaiev (Fenerbahçe), Dk. 19 Uğur Uçar, Dk. 45+1 Mahmut Tekdemir, Dk. 90+1 Doka (Medipol Başakşehir)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        16. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, Hasan Ali Kaldırım'ın ceza sahası dışından şutunda, top üstten auta çıktı.

        28. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta, Alper Potuk'un pasına aut çizgisi üzerinde son anda yetişen Hasan Ali Kaldırım'ın ortasında Salih Uçan, pasını ceza yayı üzerindeki Ozan Tufan'a aktardı. Ozan'ın şutunda Emre Belözoğlu'na çarpan top, kaleci Volkan Babacan'ı yanılttı ve filelere gitti: 1-0.

        32. dakikada Medipol Başakşehir beraberlik golüne yaklaştı. Mossoro'nun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Visca bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top yan ağlarda kaldı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada Caiçara'nın sağdan pasında Visca, penaltı noktasının gerisinden bekletmeden topa vurdu. Kaleci Volkan Demirel, yatarak sağına gelen meşin yuvarlağa sahip oldu.

        55. dakikada ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Cengiz Ünder, açısını düzelttikten sonra plase bir şut çıkardı. Kaleci Volkan Demirel, sağına gelen meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

        72. dakikada Fenerbahçe, penaltı kazandı. Medipol Başakşehir ceza sahasında Eren Albayrak ile Fernandao'nun girdiği ikili mücadelede hakem Bülent Yıldırım, turuncu-lacivertli futbolcunun faul yaptığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi.

        74. dakikada Fernandao'nun kullandığı penaltıda kaleci Volkan Babacan, soluna gelen topun filelere gitmesini önledi. Pozisyonun devamında Medipol Başakşehir savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

        75. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı serbest vuruşta, Kjaer'in uzaklaştırmak istediği top az farkla uzak direğin yanından kornere gitti.

        MAÇTAN NOTLAR

        SALİH BU SEZON 2. KEZ İLK 11'DE

        Fenerbahçe'de genç futbolcu Salih Uçan, bu sezon ikinci kez bir lig maçında ilk 11'de görev aldı. Sezonun ilk haftasındaki Medipol Başakşehir müsabakasına ilk 11'de başlayan Salih, daha sonra süre aldığı 3 lig maçına sonradan dahil oldu. Salih, 16 hafta aradan sonra yine Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

        KJAER VE ALPER DÖNDÜ

        Fenerbahçe'de sakatlığı düzelen Kjaer ile Adanaspor maçında yedek kulübesinde oturan Alper Potuk, bir hafta sonra ilk 11'deki yerlerini aldı. İki oyuncu da ligin 17. haftasındaki Adanaspor karşılaşmasında forma giymemişti.

        REKLAM

        EMRE'YE SEVGİ GÖSTERİSİ

        Fenerbahçeli taraftarlar, Medipol Başakşehir'de forma giyen eski oyuncuları Emre Belözoğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu. Sarı-lacivertli taraftarlar, maç öncesinde ısınmak için sahaya çıkan Emre lehine tezahürat yaptı.

        VOLEYBOLCULAR TARAFTARIN ÖNÜNDE

        Fenerbahçe kadın ve erkek voleybol takımları, Kupa Voley'de kazandıkları şampiyonluk kupalarıyla taraftarlarının önüne çıktı. Maçtan önce kupalarla statta tur atan voleybolcular, sevinçlerini taraftarlarla paylaştı.

        TARAFTARLAR MAÇA İLGİ GÖSTERDİ

        Fenerbahçe taraftarları, lider Medipol Başakşehir ile yapılan maçta takımlarını yalnız bırakmadı. Bu sezon derbiler ve Avrupa maçları haricinde Kadıköy'deki maçlarda tribünlerin büyük çoğunluğunu boş bırakan sarı-lacivertli taraftarlar, Medipol Başakşehir karşılaşmasında ise takımlarını desteklemeye geldi. Ülker Stadı tribünlerinde yaklaşık 25 bin Fenerbahçe taraftarı maçı izledi. Taraftarlar, maç öncesinde futbolcuları tek tek tribüne çağırarak destek ve moral verdi. Konuk takım Medipol Başakşehir'in ise yaklaşık 500 taraftarı, kendilerine ayrılan yerde takımlarını destekledi.

        CAVCAV İÇİN SAYGI DURUŞU

        Maçtan önce Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav için saygı duruşunda bulunuldu. Beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden duayen başkan için İstiklal Marşı'ndan önce bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

        EMRE'NİN 300. LİG MAÇI

        Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu, Fenerbahçe karşılaşmasıyla Süper Lig kariyerindeki 300. maça çıktı. Türk futbolunun önemli isimlerinden 36 yaşındaki Emre, daha önce Galatasaray ile 102, Fenerbahçe ile 159 ve Medipol Başakşehir ile de 38 lig maçında görev almıştı.

        TARAFTARLAR MEŞALELERLE UĞURLADI

        Spor Toto Süper Lig'de haftaya lider giren Medipol Başakşehir'i taraftarları, meşalelerle Kadıköy'e uğurladı. İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünün tesisleri önünde toplanan bir grup taraftar, takım otobüsünün çıkışı sırasında meşaleleri yaktı ve tezahüratlar yaparak takımlarına destek verdi.

        SAHASINDA YİNE KAYBETMEDİ

        Sarı-lacivertli takım, Medipol Başakşehir ile sahasında yaptığı 9. lig maçını da kaybetmedi. Eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir ile Kadıköy'de 9 Süper Lig maçına çıkan Fenerbahçe, arka arkaya 8 müsabakayı kazanırken, 1 maçı berabere tamamladı. Sarı-lacivertliler, iç saha maçlarında Medipol Başakşehir'e 17 gol atarken, kalesinde sadece 5 gol gördü.

        FERNANDAO PENALTI KAÇIRDI

        Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Jose Fernandao, kazanılan penaltı atışından yararlanamadı. Müsabakanın 72. dakikasında kendi girdiği pozisyonda takımına penaltı kazandıran Fernandao, 74. dakikada penaltıyı kullanmak için topun başına geçti. Brezilyalı golcünün vuruşunda, Medipol Başakşehir kalecisi Volkan Babacan, soluna gelen topun filelere gitmesine engel oldu. Öte yandan Fenerbahçe bu sezon 6. kez geldiği penaltı noktasında ilk kez gol çıkaramadı.

        OZAN TUFAN'DAN 125 GÜN SONRA GOL

        Fenerbahçe'nin genç orta saha oyuncusu Ozan Tufan, ligde 125 gün sonra gol sevinci yaşadı. Medipol Başakşehir maçının 28. dakikasında fileleri havalandırarak takımına galibiyeti getiren Ozan, ligdeki gol sayısını 3'e çıkardı. Ligde son golünü 19 Eylül 2016'da yapılan Kasımpaşa karşılaşmasında atan Ozan Tufan, sarı-lacivertli formayla 125 gün sonra gol kaydetti.

        DE SOUZA VE LENS'E İTİRAZDAN KART

        Fenerbahçe'de Josef de Souza ve Jeremain Lens, maçta yaptıkları itiraz nedeniyle sarı kart gördü. Hakem Bülent Yıldırım, mücadelenin 4. dakikasında De Souza ve 23. dakikasında ise Lens'i, kararlarına yoğun şekilde itiraz ettikleri için sarı kartla cezalandırdı.

        TARAFTARLARDAN HAKEME TEPKİ

        Fenerbahçe taraftarlar, karşılaşmada hakem Bülent Yıldırım'ın verdiği bazı kararlara tepki gösterdi. Taraftarlar, ayrıca Medipol Başakşehir kalecisi Volkan Babacan'ın bulunduğu yere yabancı madde attı. Kaleci Volkan, bu nedenle aut atışını kullanamazken, tribün önüne gelen Alper Potuk, taraftarlarını yabancı madde atmaması için uyardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ