Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Hakan Çalhanoğlu 4 ay futboldan men edildi - Futbol Haberleri
        1

        Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Alman ekibi Bayer Leverkusen'de forma giyen milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu'na verilen 4 ay futboldan men cezasını onadı.

        2

        CAS'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, Hakan Çalhanoğlu ile Trabzonspor arasında uzun süredir devam eden yargı sürecinin sonuçlandığı belirtildi.

        3

        Alınan kararla, Hakan Çalhanoğlu'na FIFA tarafından daha önce verilen futboldan 4 ay men cezası onanırken, milli futbolcunun Trabzonspor'a 100 bin avro ödeyeceği de bildirildi.

        4

        Trabzonspor, Hakan Çalhanoğlu'nun özel bir protokole imza atarak bordo-mavili kulüpte oynayacağını beyan etmesine ve 100 bin avro almasına rağmen şartları yerine getirmeyerek Alman ekibi Karlsruher ile anlaştığı iddiasıyla 2013 yılında FIFA'ya başvurmuştu.

        5

        NEVZAT ŞAKAR: DAVAYI KAZANACAĞIMIZI BİLİYORDUK
        Hakan Çalhanoğlu ile 16 yaşındayken anlaşma yaptıklarını ifade eden Şakar, "Yaş grubunda milli takımın önemli oyuncusuydu. Babası ve menajerine 100 biner avro ödeyerek ön sözleşme yapmıştık." ifadelerini kullandı.

        6

        Yaptıkları anlaşmadan birkaç ay sonra Hakan Çalhanoğlu'nun başka bir kulübe gittiğini dile getiren Şakar, "Biz babası ve menajeriyle tekrar temasa geçmek istedik ancak bize ne parayı iade ettiler ne de bir cevap verdiler." diye konuştu.

        7

        Şakar, yaşananlardan sonra FIFA'ya şikayette bulunduklarını aktararak, şunları söyledi:

        8

        "O dönemde sıkıntı çekmiştik. Biz o dönemde hukukçular ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinden bilgi alarak ön sözleşmeyi yapmıştık."

        9

        "Haklıydık, davayı kazanacağımızı da biliyorduk. İyi bir anlaşma yapmıştık ama 16 yaşındaki bir çocuğu, babası ve menajeri yanlış yönlendirdi."

        10

        "Çocuğun bir günahı olamaz. Bu karar, bütün genç futbolculara bir örnek teşkil etmesi açısından da önemli."

        11

        Nevzat Şakar, Hakan Çalhanoğlu'nun aldığı ceza nedeniyle A Milli Takım'da forma giyemeyecek olmasıyla ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:

        12

        "Biz sadece hakkımızı aradık. Ortada bir sözleşme ve ödediğimiz ücret vardı. Bizden sonraki dönemde de Hakan tarafından kulübe bir geri dönüşün olmadığı söylendi."

        13

        "Trabzonspor'un burada yaptığı, bir hak arama için müracaattı. Tabii ki milli takımda görev alamayacak olması üzüntü verici. Bu, zaten 2012 yılındaki bir başvuruydu."

        14

        "Davanın bu kadar süreceğini, bu boyuta geleceğini ve milli takıma zarar geleceğini kimse düşünemez. Biz bu sözleşme için bir ayrıcalık istemedik, verdiğimiz parayı istedik. Bunun için sadece bir hukuk mücadelesi yaptık."

        15

        NEVZAT AYDIN: CEZASI OLDUKÇA HAFİF OLMUŞ
        Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın ise, CAS'ın Hakan Çalhanoğlu için verdiği kararı yetersiz buldu. Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda milli futbolcunun Trabzonspor'a ödemesi gereken 100 bin Euro'nun az olduğunu belirtti.

        16

        KARAR MİLLİ TAKIM'I DA ETKİLEDİ
        Hakan Çalhanoğlu, cezalı olacağı 4 aylık süreçte Milli Takım'ın 24 Mart'ta oynayacağı Finlandiya maçında da forma giyemeyecek.

        17

        LEVERKUSEN'DEN AÇIKLAMA
        Bayer Leverkusen, internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajda Hakan Çalhanoğlu'na sahip çıktı.

        18

        Alman ekibi haberi doğrularken, "Yanındayız Hakan" ifadesini kullandı. Kulüpten yapılan bir başka açıklamada ise, olayın 2011'de gerçekleştiğini ve Bayer Leverkusen'in davayla ilgisinin olmadığının altı çizildi.

        19

        RUDİ VÖLLER KARARA TEPKİLİ
        Bayer Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler ise "Bu karar, Hakan ve bizim için ağır bir darbe. Bayer Leverkusen, 2011 yılında gerçekleşen olayla hiçbir ilgisi olmamasına rağmen ağır bir şekilde cezalandırılıyor. Sezonun uzun bir döneminde çok önemli bir oyuncumuz, takımdan eksik olacak." değerlendirmesinde bulundu.

        20

        TRABZONSPOR'DAN AÇIKLAMA
        Bordo mavili kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada:

        21

        "Maalesef Çalhanoğlu, Trabzonspor ile akdettiği sözleşmeye ve aldığı 100 bin Euro peşinata rağmen tarafımıza hiçbir açıklama yapmadan başka bir kulüp ile sözleşme akdetmiştir".

        22

        "Bundan sonraki süreçte ailesi ve menajeri ile defalarca görüşülmüş, uzlaşma taleplerimiz için uzattığımız el havada bırakılmıştır."

        23

        "Camiasına karşı sorumlu olan kulübümüz, hak ve hukukunu korumak amacıyla, yasal işlemlere başlamıştır. Çünkü hukuk, tam da bu sorunların çözümü için vardır."

        24

        "Devam eden süreç dün itibariyle sonuçlanmıştır. FIFA, vermiş olduğu sportif ceza kararının takipçisi olmuş CAS da yargılamaya katılmıştır. Benzer bir olayın yakın gelecekte yaşanmaması temennimizdir" ifadelerine yer verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ