Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Galatasaray'ın Başakşehir kabusu - Futbol Haberleri

        Abdullah Avcı yönetiminde muhteşem bir hava yakalayan ve Süper Lig’de zirve iddiasını sürdüren Medipol Başakşehir, son yıllarda ‘Üç Büyükler’in de korkulu rüyası haline geldi.

        Özellikle son 2 sezonda müthiş bir atılım yapan İstanbul ekibi, Sarı-Kırmızılılar’a karşı oynadığı son 5 maçta sadece 1 kez mağlup oldu. Bu sezon TT Arena’da rakibini 2-1 mağlup eden Avcı’nın öğrencileri, geçen sezon sahasında 2-0 kaybetmiş, deplasmanda ise 3-3 berabere kalmıştı.

        REKLAM

        2014-15’te ise evinde Galatasaray’ı 4-0 gibi flaş bir skorla deviren Başakşehir, deplasmanda da sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılmıştı. Aslan, Süper Lig’de oynadığı 17 maçta 9 kez galip gelirken, diğer 8 karşılaşmanın 4’ünü Başakşehir kazandı, 4 mücadele ise berabere bitti.

        KUPADA İLK KEZ RAKİP OLACAKLAR

        Başakşehir ile Galatasaray, Türkiye Kupası tarihinde ilk kez birbirlerine rakip oldu. İstanbul ekibi, kupada daha önce Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’la toplamda 6 kez karşılaştı ve sadece bir kez kazandı. Elemeli turlarda rakiplerini hiç eleyemeyen M.Başakşehir, 201011 sezonunda finalde Beşiktaş’a normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten maçta penaltı vuruşları sonucu 6-5 kaybetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ