Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Avrupa Konseyi'nden FIFA'ya soruşturma - Futbol Haberleri

        Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Eski Başkanı Anne Brasseur tarafından oluşturulan komisyon, ilerleyen günlerde FIFA'nın iyi yönetim ilkelerine sadık kalıp kalmadıklarına yönelik bir soruşturmaya başladıklarını belirtti.

        İsviçre televizyonu SRF'ye konuşan Brasseur, gelecek aylarda üst düzey FIFA yöneticileriyle görüşecek.

        FBI tarafından başlayan soruşturmayla devrilen Sepp Blatter yönetiminin ardından göreve gelen yeni başkan Gianni Infantino ve ekibinin reform sürecinde yavaş davrandığını iddia eden Lüksemburg'un eski spor bakanı Brasseur, ayyuka çıkan skandal ve yolsuzlukların henüz tamir edilemediği görüşünde.

        Harita

        FIFA Etik Komitesi'nin gücünün elinden aldığını ve itirafçıların işlerini kaybetmekle sınandığını söyleyen Brasseur, bunun FIFA'nın güvenilirliğini yeniden oluşturmaya yardımcı olmadığını savunuyor.

        Brasseur bununla da yetinmeyerek Gianni Infantino'nun maaşı ve hakları konusunda etik komitesi ile olan ihtilafında otoriter bir tutum sergilediği görüşünde.

        Infantino önderliğinde alınan bir takım yeni kararlar sonucunda FIFA Denetleme ve Uygunluk Komitesi Başkanı Domenico Scala, bağımsızlıklarının ellerinden alındığını belirterek istifa etmiş ve kuralların vizyonla çeliştiğini belirtmişti.

        • Gianni Infantino - FIFA Başkanı

        Gianni Infantino'nun yıllık kazancı olan 1.5 milyon $ da Blatter'in yarısı olmasına rağmen tartışmaları beraberinde getiriyor. Scala'nın senelik 1 milyon $ maaş önerisi için Infantino "küçük düşürücü" yorumunda bulunmuştu.

        REKLAM

        2016 yılında prim ödenmeyen Infantino bu yıl prim de alacak. Ayrıca aylık 2000 İsviçre frangı harcırah, şöfor tahsis edilmiş makam arabası ve ücretsiz konaklama haklarından faydalanacak.

        FIFA genel sekreteri Fatma Samoura ise iddiaları reddetmesine rağmen Brasseur'u FIFA merkezine davet etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ