Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Beşiktaş - Olympiakos maçı ne zaman? Beşiktaş Avrupa maçı ne zaman? - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi son 16 turu çekilişleri İsviçre'nin Nyon kentinde yapıldı. Yapılan çekiliş sonucunda temsilcimiz Beşiktaş'ın rakibi Olympiakos oldu. Peki Beşiktaş - Olympiakos maçı ne zaman?

        BEŞİKTAŞ - OLYMPIAKOS MAÇI NE ZAMAN?

        UEFA Avrupa Ligi karşılaşmalarının ilk maçları 9 Mart'ta, rövanş karşılaşmaları ise 16 Mart'ta yapılacak. Böylece temsilcimiz Beşiktaş, Olympiakos ile ilk maçını 9 Mart'ta deplasmanda, ikinci maçını ise 16 Mart'ta Vodafone Arena'da oynayacak.

        Beşiktaş'ın Olympiakos ile oynayacağı iki maç da TRT 1 ekranından şifresiz olarak yayınlanacak. Aynı zamanda iki karşılaşma da Tivibu Spor 2 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        REKLAM

        BEŞİKTAŞ İKİNCİ BAŞKANI AHMET NUR ÇEBİ: "KUPAYI KAZANMA İHTİMALİMİZ AZ DEĞİL"

        Kura çekimi sonrası Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Türkiye’yi temsil eden tek takım Beşiktaş kaldı. Dolayısıyla üzerimizde bir sorumluluk hissediyoruz. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan takımlardan aşağı kalır bir takım değil. Sonuna kadar gitmeyi hedefliyoruz. Sakatlık olmadan inşallah Olympiakos'u eleriz. Hayırlı olsun. Kupayı alabilme ihtimalimiz az değil. Mücadele edeceğiz" diye konuştu.

        BEŞİKTAŞ BAŞKANI FİKRET ORMAN: "NEDEN OLMASIN?"

        Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, son 16 turu içinyaptığı açıklamada, "Vodafone Arena'ya UEFA Avrupa Ligi'ni getirmek istiyoruz. Galatasaray'ın 2000 yılında yaptığı başarı müthişti. O tarihten bu yana bir Türk takımının kupayı getirememesi ayıbımızdır. Manchester United dışındaki rakiplerin bizim kadar bütçeleri, taraftarları, statları yok. Bizim kadar eski değiller. Neden kupa olmasın?" dedi.

        BEŞİKTAŞ İLE OLYMPIAKOS İLK DEFA KARŞILAŞIYOR

        UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda eşleşen Beşiktaş ile Olympiakos daha önce resmi maçta karşılaşmadı. İki kez hazırlık maçında karşılaşan Beşiktaş ile Olympiakos sahadan birer galibiyetle ayrıldı. Yunan ekibi ile Beşiktaş arasında 9 Mart'ta oynanacak maç iki takım arasındaki ilk resmi müsabaka olarak tarihe geçecek.

        UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda dün akşam oynanan karşılaşmada Hapoel Beer Sheva'yı kupanın dışına iterek son 16 turuna kalan Kara Kartal'ın rakibi Olympiakos oldu. Beşiktaş daha önce Yunan ekibi ile resmi bir maçta karşılaşmazken, iki takım arasında sadece iki hazırlık maçı oynandı. Bu mücadeleler de her iki ekibin birer galibiyeti bulunuyor.

        TÜRK TAKIMLARI ÜSTÜN

        İki ülke takımları ise daha önce 48 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 23'ünü Türk takımları kazanırken, 16 karşılaşma ise Yunan ekiplerinin üstünlüğü ile sonuçlandı. 9 karşılaşmada ise mücadeleler beraberlikle sonuçlandı.

        İKİ MAÇ BİR GALİBİYET

        Beşiktaş ile Olympiakos arasındaki ilk maç, 9 Ağustos 2015 tarihinde Yunanistan'da oynanmıştı. Bu karşılaşmayı Olympiakos 2-1 kazandı. Yunan ekibinin gollerini Fuster ve Finnbogason atarken, Beşiktaş'ın golü ise Necip Uysal'dan geldi. Diğer mücadele ise 7 Ağustos 2016 tarihinde İstanbul'da oynandı ve bu maçı Beşiktaş 1-0 kazandı. Siyah-beyazlıların tek golünü Ömer Şişmanoğlu kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ