Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe gol atmayı unuttu - Fenerbahçe Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR | AHMET SELİM KUL

        Fenerbahçe taraftarının defansif futbol çilesi bitmiyor.

        2

        Geçtiğimiz yıl kurulan görkemli kadroyu yeterince ofansif oynatmadığı için eleştiriye boğulan, adeta yerden yere vurulan teknik direktör Vitor Pereira’nın Fenerbahçesi ligde oynanan 34 maçın sadece 3’ün de gol atamamıştı.

        3

        Osmanlıspor, Bursaspor (D) ve Galatasaray (D) maçlarında skor üretemeyen Portekizli hocanın takımı bu üç maçta ise akıl almaz pozisyonları heba etmiş, taraftarına saç baş yoldurmuş ve pek çok müsait pozisyonu gole çevirememişti.

        4

        2 GOLCÜ İLE GERÇEKLEŞTİRDİ
        Buna karşılık taraftarlarca ilk yarıda daha sevilen Dick Advocaat ise henüz 21. hafta geride kalmışken, şimdiden “defansif oyun oynatan” Pereira’yı solladı.

        5

        Ligde Başakşehir, Bursaspor, Beşiktaş, Antalyaspor ve son olarak da Kasımpaşa maçlarında gol atamayan Dick Advocaat’ın Fenerbahçesi bu konuda bir rekor kırmaya doğru gidiyor.

        6

        Üstelik Vitor Pereira elinde sadece Fernandao ve Robin van Persie ile bu istatistiği ortaya koyarken, Advocaat ise Van Persie ve Fernandao’nun yanı sıra Sow ve Emenike’nin de olmasına rağmen bu kötü tabloyu ortaya çıkardı.

        7

        MAÇ BAŞINA 1 GOL!

        Şu ana kadar ligde 39 gol atan Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında gol ortalamasını düşürdü.

        8

        Kanarya 2. yarıda 5 maçta fileleri 5 kez havalandırdı.

        9

        Sezonun ilk 16 haftasında rakip fileleri 34 kez havalandırmayı başaran ve maç başına 2.12 gol ortalamasıyla oynayan Kanarya, ikinci yarıda ise bu ortalamayı maç başına 1 gole düşürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ