Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Arda Turan Barcelona'nın tarihi zaferini anlattı - Futbol Haberleri
        1

        4-0’ın rövanşında ‘imkansızı’ başaran ve gol yemesine rağmen PSG'yi 6-1 yenen Barça’nın tarihi zaferi konuşulmaya devam ediyor.

        2

        Barcelona forması giyen Arda Turan, Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanşında PSG'yi 6-1 yendikleri unutulmaz karşılaşmayı anlattı:

        3

        "Maçın çok zor geçeceğini biliyorduk ancak bu zaferin hayalini kuruyorduk."

        4

        "İlk maçın ardından Instagram hesabıma 'Hiçbir şey bitmedi' yazan bir fotoğraf koymuştum. Zaten takımdaki bütün oyuncular daha önce 4-0'dan, 5-0'dan maç kazanmıştı."

        5

        "PSG karşısında da maçın her saniyesinde mücadele ettik ve sonuç da mucizevi bir şekilde bize geldi. Tribündeki herkes turu geçeceğimize inanmıştı ve bizi de inandırdılar. Onlara ayrıca teşekkür etmek istiyorum."

        6

        Arda Turan, Luis Enrique'nin karşılaşma öncesi sarf ettiği "Onlar bize 4 attıysa, biz de onlara 6 atarız" sözlerinin hatırlatılmasını üzerine ise şu ifadeleri kullandı:

        13

        Barcelona’daki gururumuz Arda Turan, yaptığı paylaşımlarla da sosyal medyayı salladı.

        14

        Bitiş düdüğünden önce Nou Camp’ın fotoğrafını paylaşan milli yıldız, “Henüz hiçbir şey bitmedi” dedi.

        15

        Ardından soyunma odasından Kur’an-ı Kerim’den “Kun Feyekün” ayetini yazıp bir fotoğraf daha paylaşan Arda, son olarak “Sen futbol takımı dersin, biz Barça... Sen imkansız dersiniz, biz normal” ifadesini kullandı.

        16

        ZAFERİ GETİREN TAKTİK: 3-3-3-1 |

        90 dakika boyunca PSG’yi sahaya gömen Barcelona’nın bu maçta kullandığı 3-3-3-1 taktiğini en son 2 Kasım 1999’da Fiorentina ile oynanan Devler Ligi karşılamasında uyguladığı ortaya çıktı.

        17

        PSG karşısına bu dizilişle çıkan teknik direktör Luis Enrique, 1999’daki karşılaşmada sahada yer alan oyunculardan biriydi...

        18

        AS’TAN TEPKİ ÇEKEN MANŞET:

        Real Madrid’e yakınlığıyla bilinen İspanya’nın önde gelen gazetelerinden AS’ın manşeti büyük tepki topladı.

        19

        Barcelona’nın hakem etkisiyle sahadan galip ayrıldığını vurgulayan gazete, “Yardımla gelen geri dönüş” başlığını atarken, “Deniz Aytekin, Mascherano’nun iki penaltısını görmedi” yorumunu yaptı.

        20

        MARCA: “Böylesi asla görülmedi: 7 dakikada 3 gol! Sahada oynamak yerine savunmayı tercih eden ve bunun bedelini ödeyen PSG, hakemi suçladı. Fransızlara göre fırtınanın göbeğinde hakem var.”

        21

        El MUNDO: “Hayat veren mucize. Barcelona, bu nesle damga vuracak bir galibiyetle 4-0’ı 6-1’e çevirip turu atladı.”