Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor Akhisar Belediyespor: 1 - Trabzonspor: 3 | MAÇ SONUCU - Trabzonspor Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... AKHİSAR BELEDİYESPOR - TRABZONSPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın kapanış karşılaşmasında Akhisar Belediyespor evinde Trabzonspor'u ağırladı. Maça hızlı başlayan Akhisar, net bir gol fırsatını harcayan Olcan'ın 11. dakikada soldan ortasına kafayı vuran Cikalleshi'nin golüyle devreyi 1-0 önde kapattı.

        İkinci yarıya Yusuf Yazıcı-N'Doye değişikliği ile başlayan Trabzonspor'da bu durum meyvesini verdi ve Senegalli yıldız 58'de durumu 1-1'e getirdi.

        REKLAM

        Trabzonspor, 77. dakikada kaleci Bora'nın Rodallega'yı düşürmesiyle penaltı kazandı. Topun başına geçen Uğur Demirok golü atarak Bordo-Mavililer'i maçta öne geçirdi: 1-2.

        82'de sahneye bir kez daha N'Doye çıktı ve Olcay'ın harika pasında güzel bir vuruşla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti: 1-3.

        İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 38 yaparken, Akhisar Belediyespor ise 27 puanda kaldı.

        AKHİSAR BELEDİYESPOR: 1 - TRABZONSPOR: 3

        STAT: Manisa 19 Mayıs

        HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Mehmet Cem Satman, Serkan Çimen

        AKHİSAR BELEDİYESPOR: Bora Körk, Miguel Lopes, Caner Osmanpaşa, Samardzic, Kadir Keleş, Olcan Adın, Custodio, Aykut Çeviker, Özer Hurmacı (Dk. 78 Vaz Te), Soner Aydoğdu (Dk. 69 Bokila), Cikalleshi (Dk. 81 Muğdat Çelik)

        TRABZONSPOR: Onur Recep Kıvrak, Pereira, Uğur Demirok, Medjani, Mas, Okay Yokuşlu, Onazi, Olcay Şahan (Dk. 84 Yusuf Erdoğan), Yusuf Yazıcı (Dk. 46 N'Doye), Castillo, Rodallega (Dk. 82 Aytaç Kara)

        GOLLER: Dk. 11 Cikalleshi (Akhisar Belediyespor), Dk. 58 ve 83 N'Doye, Dk. 77 Uğur Demirok (Penaltıdan) (Trabzonspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 13 Kadir Keleş, Dk. 17 Olcan Adın (Akhisar Belediyespor), Dk. 13 Olcay Şahan, Dk. 70 Pereira, Dk. 88 Okay Yokuşlu (Trabzonspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        2. dakikada Yusuf'un ceza yayının yaklaşık 1 metre gerisinden sert şutunda kaleci Bora uzanarak, meşin yuvarlağı tokatladı.

        6. dakikada Soner'in ara pasıyla ceza sahası içerisinde kaleci ile karşı karşıya kalan Olcan'ın vuruşunda, kaleci Onur güçlükle topu tehlike bölgesinden uzaklaştırdı.

        10. dakikada Olcan'ın sol kanattan ortaladığı topa penaltı noktası yakınlarında iyi yükselen Cikalleshi'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        58. dakikada Trabzonspor beraberliği yakaladı. Onazi'nin pasıyla topla buluşan N'Doye, güzel bir hareketle rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza alanı içinde yaptığı düzgün vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1

        75. dakikada kaleci Bora'nın müdahalesiyle Rodallega'nın yerde kalmasına hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı kararı verdi.

        77. dakikada Trabzonspor penaltıdan golü buldu. Uğur Demirok'un kullandığı penaltı atışında top sol alt köşeden ağlara gitti: 1-2

        83. dakikada Trabzonspor farkı 2'ye çıkardı. Castillo'nun pasında topla buluşan Olcay Şahan'ın rakiplerinin üzerinden altıpas gerisine aşırttığı topa yatarak vuran N'Doye, meşin yuvarlağı bir kez daha filelerle buluşturdu: 1-3

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor-Trabzonspor maçında ev sahibi ekip, geçen haftaki ilk 11'inde 4 değişiklik yaparken, bordo-mavililerde ise Kardemir Karabükspor maçının kadrosu değişmedi.

        Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, geçen hafta 2-0 kaybettikleri Gençlerbirliği maçından farklı 4 isimle müsabakaya başladı.

        Cezalı Mustafa Yumlu'nun yanı sıra Ömer Bayram, Sissoko ile Vaz Te'nin yerine Samardzic, Kadir Keleş, Custodio ve Cikalleshi forma şansı buldu. Yeşil-siyahlı takımda daha önce Trabzonspor'da forma giyen Özer Hurmacı, Soner Aydoğdu, Olcan Adın, Caner Osmanpaşa ve Kadir Keleş, eski takımına karşı mücadele etti.

        Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise geçen hafta 1-0 galip tamamladıkları Kardemir Karabükspor maçının ilk 11'ini değiştirmedi. Ara transfer döneminde Akhisar Belediyespor'dan alınan Hugo Rodallega ile daha önce Ege temsilcisinde forma giyen Uğur Demirok, yeşil-siyahlı takıma rakip oldu. Rodallega, maçtan önce yeşil-siyahlı taraftarlar tarafından tribüne çağrıldı.

        TRABZONSPORLU OYUNCULARIN ÖNEMLİ MİSAFİRİ

        Trabzonsporlu futbolcular, müsabakadan önce kamp yaptıkları otelde Bursa'da yaşayan ve kas hastalığı nedeniyle yürüyemeyen 11 yaşındaki Gökdeniz Şahin'le bir araya geldi.

        Gökdeniz Şahin'e, forma ve kaşkol hediye edilirken, takım kaptanı Onur Recep Kıvrak ile Rodallega ve N'Doye, Akhisar Belediyespor maçında giyecekleri formaları Gökdeniz'e vereceklerini söyledikleri bildirildi. Gökdeniz Şahin, müsabakayı tribünden takip etti.

        FIRTINA'NIN SERİSİ 8 MAÇA ÇIKTI

        Spor Toto Süper Lig'de 1-0 geriye düştüğü müsabakada deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup eden Trabzonspor, ligdeki yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı müsabakada ikinci yarı N'Doye'nin (2) ve Uğur Demirok'un penaltıdan bulduğu gollerle Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup eden Trabzonspor, puanını 38'e çıkardı ve averajla 5. sıradaki yerini korudu. Süper Lig'de yenilmezlik serisini 8 maça çıkaran Trabzonspor, bu maçlarda 6 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Bordo-mavili ekip, 2017'deki tek namağlup takım konumunda bulunuyor.

        İKİNCİ DEVRENİN LİDERİ

        Karadeniz temsilcisi, 2016-2017 sezonunun ikinci devresinin lideri olarak dikkati çekti. Bordo-mavili takım, ligin ikinci bölümünde geride kalan 8 haftada kazandığı 20 puanla, en fazla puan toplayan takım oldu. Lig lideri Beşiktaş, ikinci devrede 19 puan elde etti.

        ERSUN YANAL'IN EN BAŞARILI DÖNEMİ

        Trabzonspor'da 3. dönemini geçiren teknik direktör Ersun Yanal, bordo-mavili ekiple en başarılı olduğu dönem olan 2014-2015 sezonundaki performansını geride bıraktı. O sezon 16 ila 23. haftalar arasında 5 galibiyet ve 3 beraberlik alan ve 18 puan toplayan Trabzonspor, bu sezon son 8 haftalık süreçte 6 galibiyet ve 2 yenilgiyle 20 puana ulaştı. Bu performansla Ersun Yanal bordo-mavili takımdaki en başarılı dönemine ulaştı.

        AKHİSAR'A KARŞI DEPLASMANDA İLK GALİBİYET

        İki takım arasında ligdeki 10. müsabakada Trabzonspor, 3. galibiyetine ulaştı. Trabzonspor bu maçlarda 14 gol atarken, kalesinde 15 gol gördü. Deplasmanda rakibine karşı ilk galibiyetini alan Trabzonspor, diğer dış saha maçlarında 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik almıştı.

        N'DOYE'DEN 2 GOL BİRDEN

        Bu sezon ligde Trabzonspor'un 1-0 kazandığı Galatasaray maçında 1 golü bulunan N'Doye, bordo-mavili formayla ilk kez bir maçta 2 gol birden attı. Türkiye kariyerinde 30. lig maçını geride bırakan Senegalli oyuncu ligde 3. golüne ulaştı.

        UĞUR DEMİROK GOLE SEVİNMEDİ

        Hugo Rodallega'nın düşürülüşüyle kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Uğur Demirok, gole sevinmedi. Eski takımına karşı forma giyen başarılı savunma oyuncusu, bu sezon toplamda dördüncü golüne ulaşırken, bu gollerden 3'ünü penaltı atışından buldu.

        CIKALLESHI'NİN 'SİFTAH'I YETMEDİ

        Akhisar Belediyespor'un Medipol Başakşehir'den kiraladığı Sokol Cikalleshi, yeşil-siyahlı formayla ilk golünü attı. Ege temsilcisiyle ligde 4. maçını geride bırakan Cikalleshi, kupada ise 2 karşılaşmaya çıktı.

        İç sahada 4 maç aradan sonra sahadan mağlubiyetle ayrılan Akhisar Belediyespor, daha önce oynadığı 4 müsabakada 3 galibiyet ve 1 beraberlik almıştı. Trabzonspor karşılaşmasından önceki 4 iç saha maçında gol yemeyen yeşil-siyahlı ekip, bu maçta kalesinde 3 gol gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ